שיטה שפותחה בטכניון מאיצה קליטת רקמות מושתלות בגוף
פרופסור שלומית לבנברג מהטכניון פיתחה שיטה שמייעלת את צמיחתם של כלי הדם ברקמות מלאכותיות להשתלה. "אנחנו רואים היקלטות מצוינת של הרקמה בגוף וחזרה של הרקמה הקולטת לפעילות מלאה"
דנה ויילר הצטרפה למערכת וואלה! NEWS ב2012 ככתבת הרווחה של האתר. במסגרת תפקידה מסקרת את משרד הרווחה, ההסתדרות וארגוני עובדים, עובדים זרים ופליטים ומשרד הפנים. בתפקידה הקודם שימשה ויילר ככתבת "הארץ" לענייני רווחה, קודם לכן עבדה כתחקירנית בתכנית "אולפן שישי" בחדשות 2.
פרופסור שלומית לבנברג מהטכניון פיתחה שיטה שמייעלת את צמיחתם של כלי הדם ברקמות מלאכותיות להשתלה. "אנחנו רואים היקלטות מצוינת של הרקמה בגוף וחזרה של הרקמה הקולטת לפעילות מלאה"
מחקר ישראלי שמתקיים בימים אלה מנסה לבדוק האם פרוצדורה של השתלת צואה שתשנה את מאזן החיידקים במעי, יכולה לגרום גם להרזיה. אם המחקר יצליח הוא עשוי לפתוח פתח למציאת תרופות נגד השמנה
מחקר תזונתי מקיף שבוצע לפני ארבעה עשורים התגלה במרתף מאובק. הממצאים שלו הדהימו מומחי תזונה בעולם שביקשו לשחזר את המחקר כדי לבדוק את אמיתותו. אז מה היה שם?
דו"ח שנתי של משרד הבריאות שהתפרסם אתמול מביא מידע מקיף אודות ניסיונות אובדניים בעשור האחרון. איזו קבוצה נמצאת בסיכון גבוה יותר ואיפה אנחנו ממוקמים ביחס לשאר העולם?
חוקרים ישראלים הצליחו לפתח זנים חדשים של פסיפלורה, שמכילים כמות גבוהה בהרבה של נוגדי חמצון אשר מסייעים בהגנה על תאי עצב ומוח מפני תמותה. התגלית עשויה בעתיד לסייע בטיפול בחולי פרקינסון
דמיינו לכם שפתאום נגזלת מכם היכולת להריח? זה מה קרה למיכל (שם בדוי). בגיל 14, אחרי שעברה אצל מומחים רבים וניסתה טיפולים שונים, היה זה דווקא הטיפול הטבעי שעזר לה
מחקר שפורסם בשבוע שעבר בארה"ב הדגים כיצד תפיסות שגויות של רופאים מובילות פעמים רבות לכך שמטופלים שחורים מקבלים טיפול בלתי הולם, בעיקר בתחום הכאב. האם קיימת גזענות רפואית סמויה?
שתי האחיות, בנות 6 וחצי וקצת פחות מ-3, נולדו עם מרפסי גולגולת פתוחים, דבר שהוביל לניתוחי ראש, כאבים, מגבלות פיזיות ופגיעות נפשיות. כשאמן פנתה למוסד בבקשה לקצבת נכות עבורן, סורבה בטענה שהן לא עומדות בקריטריונים
האם שומרת המדינה על קיומה של הקרן לפיצוי נפגעי חיסונים בסוד מהציבור ואיך ייתכן שב-27 שנות קיומה אושרו בה עשר תביעות בלבד? "כל עוד המדינה משאירה את סוגיית הפגיעות מחיסונים בחשיכה, שלא יתפלאו שהורים לא מחסנים"
תושבי מושב זיתן כבר החליטו לדחות את חגיגות הפורים, ולא מוכנים להשלים עם הטענה ששכנם רצח את אשתו והתאבד אתמול בביתם. "משפחה כל כך נורמטיבית, נעימה, זה פשוט לא ברור לנו". ריאיון לאולפן וואלה! NEWS
הממשלה אישרה תכנית שמטרתה לתמרץ הורים יחידנים ומקבלי הבטחת הכנסה לצאת לעבוד או להגדיל את המשרה, מבלי שקצבאותיהם ייפגעו. על פי התכנית, שיעורי קזוז הקצבה למקבלי הבטחת הכנסה או דמי מזונות יופחתו
העיצומים יינקטו בבתי החולים, במוסד הביטוח הלאומי ובמשרדי הממשלה. גם הוועדות הטיפוליות שתוכננו להיום יבוטלו. זאת, בעקבות שני אירועי אלימות של מטופלים, שהעלו מחדש את דרישת העובדים להגנה בעת מילוי תפקידם. השר כץ: "קורא למשרד האוצר להקצות הסכום הנדרש"
לפי סקר של המטה למאבק בגזענות, 52% חושבים שישראל הפכה לגזענית יותר, בעיקר כלפי ערבים. עוד עולה כי צעירים חווים גזענות באחוזים הגבוהים ביותר. מנהל המטה: "הכרה במחלה היא שלב קריטי בטיפול"
אביו של דניאל גרסון, שאושפז לפני כשבועיים וחצי במצב קשה, סיפר: "הטיפול המסור והחיבוק הגדול שקיבלנו הביאו לרגע מרגש זה". מנהל היחידה לטיפול נמרץ: "יחזור לעצמו בעתיד"
בקרוב צפוי שר הבריאות ליצמן להגיש הצעת חוק שלפיה התרופות היקרות יוכנסו לשירותי הבריאות הנוספים של קופות החולים. אלא שארגוני זכויות אדם טוענים שהחקיקה תנציח את האפליה הקיימת בתחום ותגדיל את התלות בביטוחים המשלימים
אחרי עשור של התלבטויות וכשהבינה שיהיה קשה למצוא עבודה שתאפשר לה גם ליהנות מילדיה החליטה חמוטל מלכי, בת 36 מכפר ורדים, לפתוח סטודיו בקומה השנייה בביתה. "כל הזמן מצאתי סיבות למה לא", סיפרה, "החלטתי שזה הזמן"
כרמל בויום בת ששת החודשים סובלת מגידול בכלי הדם, הגורם להרס טסיות דם ומסכן את חייה. אמה נאלצה להפסיק לעבוד, וכעת יוצאת עם בעלה למאבק לקבלת תוספת לקצבת הנכות. "חיים על משכורת אחת. זו מציאות בלתי אפשרית"
השירות החדש יאפשר להורים לילדים עד גיל 18 לפנות אל רופא הילדים האישי מבלי לצאת מהבית, באמצעות אפליקציה או אתר הקופה, מעבר לשעות הפתיחה של המרפאות. "הגעה פיזית למרפאות תיעשה אך ורק כאשר הצורך יהיה הכרחי וחיוני"
שניים מהפצועים באורח קשה הם בני זוג מרוסיה שמבקרים לראשונה בישראל. באמצע שיחה עם המארח שלהם, אירע הפיגוע. "הבנתי שקרה משהו, אפילו חשבתי שהוא נרצח". ההרוג הוא תייר אמריקני, שהגיע עם קבוצה של סטארט-אפיסטים. חברו לקה בחרדה
סימונה רז, בת 53 מפתח תקווה, היא המטפלת שנעצרה בשבוע שעבר לאחר שהתינוק דניאל הראה סימני מצוקה בפעוטון ופונה במצב קשה לבית החולים. מאז, השתפר מצבו והוא מוגדר בינוני. השופטת קבעה: "קיים אינטרס ציבורי בחשיפת פרטיה, גם בשל הצורך להזהיר את הציבור"
ד"ר קדמן, המכהן כמנכ"ל הארגון, הודיע כי עם פרישתו יקדיש זמן "למנוחה והתבוננות" ולאחר מכן יבחן את המשך דרכו. "המשיכו לשמור על העולם של הילד, תוך נתינה ועשייה שיבטיחו להם עולם טוב יותר". את קדמן תחליף סגניתו, היועצת המשפטית ורד וינדמן
לירון גרסון, אמו של דניאל בן ה-4 חודשים, שלפי החשד טולטל על ידי מטפלת, שחזרה לצד מיטת אשפוזו את הרגע שבו ראתה אותו לאחר התקיפה לכאורה. "הוא היה חיוור ושמוט, והיא אומרת לי: 'הערתי אותו אז הוא מתאושש'", סיפרה בזעם. מעצר המטפלת הוארך בארבעה ימים
ישראל אמנם ניצבת במקום הראשון בעולם בטיפולי פוריות בפער גדול, אולם על פי מחקר של "מכבי שירותי בריאות" שיעור ההצלחה פוחת, בין היתר בשל עלייה ניכרת בגיל המטופלות. האם "קבוצות תמיכה" לנשים יכולות לסייע בשיפור סיכויי ההצלחה?
מצבו של בן אליעזר, שבימים אלו מתנהל משפטו בפרשת שחיתות, יציב והוא מטופל בבית החולים אסף הרופא שבבאר יעקב לאחר שחש ברע. הצוות הרפואי החליט להשיארו להשגחה בתום סדרת בדיקות במחלקה לרפואה דחופה בבית החולים. דיווח לאולפן וואלה! NEWS
מחקר של מכון "שורש" לרגל יום האישה השבוע מעלה כי פערי השכר המגדריים בישראל הם מהגבוהים במדינות המפותחות. בחמשת העשורים האחרונים, שיעור התעסוקה של נשים עם השכלה מועטה נותר על כ-30% בלבד. דווקא במשרות החלקיות הנתונים מעודדים
דניאל גרסון בן הארבעה חודשים שמאושפז בטיפול נמרץ במרכז שניידר לרפואת ילדים בפתח תקווה חזר לנשום בכוחות עצמו. הוריו ביקשו מהציבור להמשיך להתפלל למענו. המטפלת נעצרה וטענה: "הוא לא הפסיק לבכות"
הפעולה, שנובעת לרוב מתסכול עקב בכי בלתי פוסק של התינוק, עלולה לגרום לפגיעה מוחית חמורה. בעוד שמומחים מנסים להעלות את המודעות לעניין, הפיקוח על מעונות לגיל הרך לא מוסדר: "גם מי שהתעלל בילדים יכול לטפל בהם"
רומה לוי, אם לשניים, הבינה בזמן צירים בשבוע שעבר כי אין לה זמן להגיע לבית החולים. בעלה אסף, בסיוע טלפוני של מד"א, לקח על עצמו את תפקיד המיילד: "זה מלחיץ, אך ידעתי שאם אאבד עשתונות זה יכול להסתיים בנזק"
דוח של המוקד לפליטים ומהגרים בחן את תנאי כליאתם של 5,000 בני אדם, רובם מבקשי מקלט מסודאן ומאריתריאה. ממצאיו מצביעים על כך ששירותי הבריאות הם בגדר מותרות והצפיפות גדולה ממה שמתירות התקנות. שב"ס: "טענות שהופרכו בעבר"