• בזק כפתור שדרה. b144, אתר רשמי
  • אלם 02-2023. אלמ 02-2023, אתר רשמי
נושאים חמים

כניסת שבת, זמני הדלקת נרות ויציאת שבת בבאר שבע והסביבה | 11.4.2025

זמני כניסת ויציאת שבת בבאר שבע והסביבה, עדכון שבועי של זמני הדלקת נרות, כניסת שבת ויציאת שבת, 11.4.2025 י״ג בניסן

כניסת שבת בבאר שבע:

כניסת השבת: 18:46
יציאת השבת:

בתי כנסת בעיר:

בית מדרש (בית כנסת) שערי שלום
כתובת: משעול פרופ. אברהם יעקב ברוור 109, באר שבע
טלפון: 050-677-5335
בית הכנסת רמות השלום
כתובת: יצחק מודעי 23, באר שבע
בית כנסת בית יצחק
כתובת: המשחררים 55, באר שבע
בית כנסת הכיפה
כתובת: משעול עופרים 7, באר שבע
בית הכנסת רמות השלום
כתובת: יצחק מודעי 23, באר שבע

פרשת השבוע: צו

בשבת הקרובה יקראו בבית הכנסת את פרשת השבוע - פרשת צו.

משיעוריו של האדמו"ר רבי יאשיהו פינטו שליט"א:
על הפסוק הפותח את הפרשה "צַו אֶת אַהֲרֹן וְאֶת בָּנָיו לֵאמֹר זֹאת תּוֹרַת הָעֹלָה", כותב רש"י "אין צו אלא לשון זירוז - מיד ולדורות. ביותר צריך הכתוב לזרז במקום שיש בו חסרון כיס".

הדברים אומרים דרשני, מה העניין שהתורה הקדושה מצווה אותנו פה להזדרז בקיום המצוות? ועוד יש להבין, מה העניין שרבותינו הקדושים תמיד מזרזים אותנו שכל מצוה שאדם עושה יעשה אותה בזריזות. "וְאַל תֹּאמַר לִכְשֶׁאֶפָּנֶה אֶשְׁנֶה, שֶׁמָּא לֹא תִפָּנֶה" (אבות ב, ד) מדוע התורה מצווה אותנו כל כך על הזריזות, מה הכוח הגדול של הזריזות?

כדי להבין את הדברים נפנה מבט אל ההבדל שבין ההבדלות - כאשר עושים הבדלה במוצאי שבת מברכים על הבשמים, בעוד במוצאי המועדים לא מברכים על הבשמים. בביאור הדברים אומרים רבותינו הקדושים שמכיוון שבמוצאי שבת הנשמה היתירה יוצאת מהאדם וחוזרת לשמיים, יש מקום לחשש שהנפש של האדם בעצמה תצא איתה. לכן מברכים על הבשמים במוצאי שבת, כדי להשיב את הנפש לאחר שהנשמה היתירה עוזבת אותה.

לעומת זאת במועדים נכנסת באדם נשמה מיוחדת, אבל היא אינה עוזבת בבת אחת במוצאי החג, אלא מותירה עליו חותם עוד זמן רב עד שלאט לאט פגה ועוברת מתוך האדם.

ההבדל בין הזמנים או בצורת האור שיורד עלינו ממרומים. בשבתות זוהי 'איתערותא דלעילא' - אור שמגיע בלי קשר למעשינו, אלא כחלק מצורת בריאת העולם. הימים הטובים לעומת זאת כרוכים תמיד במעשים שעשינו בעצמנו ובמסירות נפש שלנו והנשמה היתירה שבאה בהם יש לה שייכות מיוחדת איתנו. לכן בשבתות עם צאת השבת מסתלק גם האור שלה וגם הנשמה היתירה עוזבת אותנו. ואילו בחגים רושם החג עוד נותר באדם זמן רב כי כאמור יש להם שייכות ישירה למעשינו ומעשי אבותינו.

נתבונן למשל על ימי הפורים שעברו עליהו השבוע בשעה טובה ומאירה. בפורים עמדו אנשים צדיקים כמו מרדכי ואסתר, מסרו את נפשם ועשו דברים מעל הטבע - תפילות ותעניות במשך שלושה ימים וכך הורידו את הנס לעולם.

לכן האור של פורים לא עוזב אותנו והנשמה המיוחדת שיורדת ביום זה למי שמתנהג כמו שצריך נשארת בתוך האדם לאורך זמן או למשך כל החיים. זהו הדבר המיוחד שיש בפורים, מה שאין בשאר החגים האחרים, ומה שאין בשום זמן אחר שבו יורדת בתוך האדם כמין התעברות של מעין נשמה יתירה שמיוחדת לשבת ומיוחדת לכל חג, והמיוחדת מכולן ביום פורים.

הנה כל הפרטים על פרשת השבוע - פרשת צו >>

לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully