על פי דיווחים שעלו היום (חמישי) בכלי התקשורת הלבנוניים שיחות השלום בין ישראל ללבנון צפויות לעבור לבית הלבן. לפי המקורות, השיחות יחלו בשעה 23:00 ואליהן הנשיא האמריקני דונלד טראמפ צפוי להצטרף. הנשיא טראמפ צפוי להשתתף בחלקה הראשון של השיחה ולברך את השגרירים, שר החוץ מרקו רוביו, השוהה בימים אלה רוב הזמן בבית הלבן ומשתתף בדיונים בחדר המצב יחד עם סגן הנשיא ג'יי.די ואנס ושר ההגנה, על רקע האפשרות לחידוש הלחימה מול איראן.
רוביו, המשמש גם כיועץ לביטחון לאומי, מרכז למעשה את הטיפול בזירה המדינית־ביטחונית ניהל את המפגש גם בשלישי לפני שבוע, בסבב הקודם נפתחו הדיונים בהצהרה של רוביו, שהדגיש כי מדובר בתהליך מתמשך ולא בפגישה חד פעמית, כשבהמשך נשמע גם שגריר ישראל בארצות הברית, יחיאל לייטר, שהציג אופטימיות זהירה באשר לאפשרות לשנות את המציאות לאחר שלבנון הביעה נכונות לפירוק חיזבאללה מנשקו
לצד זאת, אחת ההערכות המרכזיות כעת היא כי הצדדים, בתיווך אמריקני, ינסו להגיע להסכמה על הארכת הפסקת האש בעשרה ימים נוספים מהלך שנועד לאפשר ניהול משא ומתן ללא לחימה במקביל.
