משרד הבריאות פרסם הערב (שני) ממצאי ביקורת פתע שערך במפעל סנפרוסט, לפיהם קיימים נקודות לשיפור לכל אורך שרשרת תהליך הייצור במפעל. זאת, בעקבות תלונות על הימצאות חלקי בעלי חיים בתוך מוצרי החברה. הנקודה העיקריות נגעו לכך שבמפעל לא נעשתה בקרה עצמית מספקת באשר לגופים זרים שנמצאו במוצרים.
במהלך הביקורת, שנערכה בשבוע שעבר, נבחנו תהליכי הייצור והאריזה במפעל לרבות תיעוד ומסמכים בו. בבדיקה ניתן דגש על האמצעים שאמורים להפחית ולטפל בהמצאות ונוכחות גופים זרים מן החי במוצרים.
הביקורת העלתה כי תוכנית בטיחות המזון והבקרה העצמית של המפעל טעונה בחינה מחודשת ושיפורים, החל משלבי המיון והימנעות מהימצאות של גופים זרים במוצרים. עוד נמצא כי יש לתגבר את מספר עובדי הבקרה בשלבי המיון למניעת נוכחות הגופים הזרים במוצרים, החל משלב האיסוף של התוצרת בשדה ולכל אורך שלבי הייצור.