האיחוד בין מפלגת "הציונות הדתית" בראשות סמוטריץ' ומפלגת "זהות" בראשות משה פייגלין מניב לרשימה החדשה 4.1% תמיכה השווים ל-5 מנדטים - כך עולה היום (רביעי) מסקר וואלה.
המהלך המדובר מוריד את מפלגת "עמך ישראל", בראשות עופר וינטר אל מתחת לאחוז החסימה עם 2.3% תמיכה בלבד. מבחינת המאזן בין הגושים - האיחוד לא משנה את התמונה - כשקואליציית נתניהו מקבלת 49 מנדטים לעומת 58 מנדטים לגוש האופוזיציה הציוני ו-13 מנדטים למפלגות הערביות, שנשענות בעיקר על האיחוד בין חדש תע"ל ובל"ד שמניב 8 מנדטים.
עוד עולה מהסקר כי מעבר של ח"כ טלי גוליב למפלגת "עוצמה יהודית" מעלה את המפלגה במנדט לכדי שמונה. התוספת באה ברובה על חשבון הליכוד (יורדת ל-21) והציונות הדתית-זהות (יורדת ל-4), שיורדות במנדט כל אחת. יצוין כי השינוי במאזן בין הגושים הוא מינורי כשקואליציית נתניהו עומדת על 48 מנדטים מול 59 לאופוזיציה הציונית ו-13 למפלגות הערביות.
עוד נציין שבשני התסריטים מבזבזות המפלגות שמתחת לאחוז החסימה כ-10% מהקולות, השווים ל-12 מנדטים.
- אם לקראת הבחירות לכנסת יתאחדו מפלגות הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' ומפלגת זהות בראשות משה פייגלין לרשימה אחת, לאיזו מפלגה היית מצביע?
- ישר! עם איזנקוט בראשות גדי איזנקוט - 24
- הליכוד בראשות בנימין נתניהו - 22
- מפלגת ביחד בראשות נפתלי בנט - 15
- הדמוקרטים בראשות יאיר גולן - 10
- ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן - 9
- יהדות התורה בראשות משה גפני - 8
- רשימה ערבית משותפת של חדש תעל ובלד בראשות יוסף גאברין - 8
- עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר - 7
- ש"ס בראשות אריה דרעי - 7
- רשימה מאוחדת של הציונות הדתית בראשות סמוטריץ' עם זהות בראשות פייגלין - 5
- רעם בראשות מנסור עבאס - 5
מתחת לאחוז החסימה
- בית ציוני - המילואימניקים - 3.0%
- עמך ישראל - 2.3%
- הכלכלית החדשה - 2.0%
- כחול לבן - 0.7%
- האחדות - 0.7%
- מקום לכולנו שותפות יהודית ערבית - 0.5%
- מפלגת הציבור החרדי - 0.4%
- ישראל תחילה - 0.2%
אם נוסף על האיחוד בין בצלאל סמוטריץ' ומשה פייגלין תעזוב טלי גוטליב את הליכוד ותצטרף לעוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר, לאיזו מפלגה היית מצביע?
ישר! עם איזנקוט בראשות גדי איזנקוט - 24
הליכוד בראשות בנימין נתניהו - 21
מפלגת ביחד - בראשות נפתלי בנט - 15
ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן - 10
הדמוקרטים בראשות יאיר גולן - 10
עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר עם טלי גוטליב - 8
רשימה ערבית מאוחדת של חדש תעל ובלד בראשות יוסף גאברין - 8
יהדות התורה בראשות משה גפני 8
ש"ס בראשות אריה דרעי - 7
רעם בראשות מנסור עבאס - 5
רשימה מאוחדת של הציונות הדתית בראשות סמוטריץ עם זהות בראשות משה פייגלין - 4
מתחת לאחוז החסימה
בית ציוני המילואימניקים - 3.0%
עמך ישראל - 2.8%
הכלכלית החדשה - 1.6%
כחול לבן - 1.1%
מקום לכולנו שותפות יהודית ערבית - 0.7%
מפלגת הציבור החרדי 0.6%
האחדות - 0.5%
ישראל תחילה - 0.2%
ממצאי סקר שנערך עבור וואלה על ידי "לזר מחקרים" בראשות ד"ר מנחם לזר בשיתוף פאנל המשיבים האינטרנטי Panel4All. הסקר נערך ב-1 עד ה-2 בספטמבר 2026. התבקשו להשתתף בו 3,402 אנשים וענו עליו 500 משיבים (15%) המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים. טעות הדגימה המרבית בסקר זה היא 4.4%.
