וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המדינה שוקלת השבתת מקומות עבודה ותחבורה ציבורית

13.3.2020 / 20:10

במסגרת המאבק בנגיף, משרדי הממשלה והפורום הכלכלי קיימו דיונים בהם בחנו תרחישים לצמצום משמעותי של הפעילות במשק. בין הצעדים נבדק מעבר לעבודה מהבית וכן עצירת הפעילות החינוכית גם בגני הילדים, לאחר ביטול הלימודים בבתי הספר ובאוניברסיטאות

עריכה: אסף דרורי

משרדי הממשלה והפורום הכלכלי, הכולל את בנק ישראל ומשרד האוצר, קיימו הערב (שישי) דיונים בהם בחנו שורה של תרחישים לצמצום משמעותי של הפעילות במשק בשל המשך התפשטות נגיף הקורונה. בין הצעדים שנבחנים סגירת מקומות עבודה ומעבר לעבודה מהבית, ביטול התחבורה הציבורית וצירוף גני הילדים להשבתה באוניברסיטאות ובבתי הספר.

על פי גורמים באוצר, הרבה נמצא על שולחן. מחר יתקיים דיון נוסף אחרי עבודת מטה של משרד האוצר ומשרד הכלכלה, בסיומו תתקבל החלטה. כמו כן נבחנת גם השבתת מערכת החינוך כולה. אם אחד ההורים ייאלץ להישאר בבית עם הילדים, המשמעות הכלכלית למשק היא 200 מיליון שקל ליום.

הצעדים נשקלים ברקע עלייה של 34 חולים בקורונה בתוך יממה, וסך מספר הנדבקים עלה ל-143 בני אדם. בין החולים שלושה במצב קשה, ששניים מהם מאושפזים בבית החולים שיבא וחולה נוסף באיכילוב, שמונה באורח בינוני ו-132 קל.

שדה התעופה בן גוריון 10 במרץ 2020. ראובן קסטרו
צעדים נוספים לצמצום פעילות המשק. שדה התעופה בן גוריון ריק מנוסעים/ראובן קסטרו

בדיקת התרחישים מגיעה לאחר הודעתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו אמש על השבתת האוניברסיטאות ובתי הספר. נתניהו הודיע על עצירת הלימודים למשך התקופה הקרובה, למעט פעוטונים, גני ילדים, נוער בסיכון והחינוך המיוחד, כדי להילחם בהתפשטות נגיף הקורונה.

בהסתדרות המורים מחו על ההחלטה שלא להכליל את הפעוטונים וגני הילדים בהפסקת הפעילויות. מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד, שלחה היום לגננות ובה הבהירה להן כי היא רואה בהחרגת גני הילדים והחינוך המיוחד הפקרה של חלק מעובדי ההוראה וחלק מהתלמידים, וציינה לא תיתן יד לכך. "הבוקר שוחחתי עם לשכת ראש הממשלה והבהרתי שעמדתינו נותרה בעינה כי יש לסגור לאלתר את כל מוסדות החינוך כולל גני הילדים ומוסדות החינוך המיוחד", כתבה בן דוד. "נפעל לשינוי ההחלטה בכל הדרכים העומדים לרשותנו ונעדכן אתכם בדרכי הפעולה".

עוד בוואלה

בכיר במשרד הבריאות: אלפי חולי קורונה טרם אותרו, נתחיל בבדיקה נרחבת

לכתבה המלאה

ראש הממשלה, בנימין נתניהו במהלך הצהרה בנושא נגיף הקורונה, משרד רה"מ, ירושלים 12 במרץ 2020. אולבייה פיטוסי/פלאש90, צילום מסך
נתניהו בנאומו בצל משבר הקורונה, אמש/צילום מסך, אולבייה פיטוסי/פלאש90

מוקדם יותר שר הביטחון נפתלי בנט הורה למערכת הביטחון להקים שלושה מתקני החלמה לחולי נגיף הקורונה, כתחלופה לבידוד ביתי. זאת, בתום התייעצות עם משרד הבריאות והמטה לביטחון לאומי. על מערכת הביטחון להכין באופן מיידי את שלושת המתקנים שייפתחו בצפון, בדרום ומרכז הארץ וייערכו לקליטת נדבקים כבר בימים הקרובים.

לדברי השר, "כרגע בישראל יש קצת פחות מ-130 נשאים ידועים, הבעיה היא שאנחנו לא יודעים כמה יש שהם לא ידועים. יכול להיות עוד מאה כאלה, 500 או אלף. הנגיף מכפיל את כמות הנדבקים כל ארבעה, חמישה ימים. אנחנו נערכים לשלב הבא, ומקווים שלא יקרה, אבל בסבירות לא מבוטלת יכול לקרות שזו הדבקה רחבה".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully