וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בנט: "הצעתי לאיזנקוט להצטרף כבר לפני חצי שנה, הכדור אצלו"

עודכן לאחרונה: 20.4.2026 / 10:44

ראש הממשלה לשעבר אמר בריאיון ל-103fm כי "הכדור אצלו. אני מתקדם קדימה, אני לא מחכה לשום דבר". על הפסקת האש עם לבנון הוסיף: "אנחנו בעצם חוזרים לשיטת הסבבים". בנט התייחס גם לחוק הגיוס: "ההשתמטות עולה לנו בחיי החיילים שלנו"

נפתלי בנט בזירת ההפגנה בבני ברק. 15 בפברואר 2026/דוברות נפתלי בנט

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט אמר הבוקר (ראשון) בריאיון ל-103fm כי "הצעתי לגדי להצטרף כבר לפני חצי שנה, הכדור אצלו. אני מתקדם קדימה, אני לא מחכה לשום דבר".

לדבריו, הפסקת האש עם לבנון נכפתה על ישראל. "יש הישגים שעיקרם מכה משמעותית לחיזבאללה ויצירת רצועת בטחון שמרחיקה לפחות חלק מהאיומים מהגבול", אמר בנט. לדבריו, "היעדים המוצהרים, היעד המרכזי של המלחמה לא הושג שזה חיסול חיזבאללה, לכן במובן הזה אנחנו בעצם חוזרים לשיטת הסבבים. תושבי הצפון וכל עם ישראל ציפו לפתרון ברמה שלא נצטרך כל פעם לחזור לסבב".

במקביל, בנט מתייחס לביקורת מתושבי הצפון: "אני מבין לגמרי את הכאב, את האכזבה העצומה של כל הציבור הישראלי ובוודאי תושבי אצבע הגליל, קריית שמונה, מטולה, שהקואליציה הבטיחה, הממשלה הבטיחה לחסל את חיזבאללה ובעצם היו פה הרבה דברי רהב חלולים שהתרסקו על קרקע המציאות".

עוד הוסיף כי "חיילי צה"ל הביאו הישגים והפעולות בלבנון לא בלתי משמעותיות, יש להן משמעות גדולה גם למה שקורה ברגעים אלה ממש של יצירת אותה רצועה של 5 קילומטר פנימה כי היא מאפשרת לתושבים לחזור בלי האיום של חדירה".

"אתמול אמרו לי אנחנו לא רואים שרים, הייתי ביישוב שלא הגיע לשם אף שר מתחילת המלחמה. תבינו שיש לנו חבל ארץ שספגה כל כך הרבה וזקוקה להנהגה", טען ראש הממשלה לשעבר.

"ישנם מאה אלף חרדים בריאים שיכולים להתגייס"

ראש הממשלה לשעבר אמר כי "נכון להיום צה"ל לא יכול לעמוד במשימות כי חסרים לו עשרים אלף חיילים. צריך להגיד דבר קשה ואמיתי - ההשתמטות עולה לנו בחיי החיילים שלנו. הם נשלחים שוב ושוב ונשחקים. כשאתה כל כך הרבה זמן שחוק, החדות יורדת ובסוף יש נפגעים. בגלל היעדר חיילים, הם נאלצים לכבוש נקודה אבל לא יכולים להישאר בה, ואז נסוגים".

עוד הוסיף כי נתניהו וסמוטריץ' שמים את הפוליטיקה מעל טובת המדינה: "זאת לא גזירת גורל - זה נובע מהחלטה פוליטית איומה ונוראה של גולדקנופף. ישנם מאה אלף חרדים ובריאים שיכולים להתגייס. אם רק חמישית מהם יתגייסו - פתרנו את הבעיה".

כדי לעודד גיוס חרדים הוא הציע: "לעצור טוטאלית את כל התקציבים, את עשרות צינורות הכסף שמאפשרים את אותה השתמטות. נגמר העידן של חינוך נגד ערכי מדינת ישראל בלי מתמטיקה ובלי אנגלית - לא נממן את זה יותר, לא נממן שקל את מי שלא עולה על מדים. זה עולה לנו בחיי אדם. לא תהיה מדינה חרדית אוטונומית בתוך מדינת ישראל - נגמר".

sheen-shitof

עוד בוואלה

רוצים להנות מאינטרנט מהיר וחבילת טלווזיה בזול? זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

"לעצור את עשרות צינורות הכסף שמאפשרים את אותה השתמטות". חרדים מפגינים נגד גיוס לצה"ל/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

"סמוטריץ' הוא אדריכל ההשתמטות"

בנושא השתמטות החיילים, בנט המשיך ותקף את סמוטריץ' ואת מפלגתו "הציונות הדתית": "זה מה שסמוטריץ' עשה - הוא במידה רבה אדריכל ההשתמטות. הוא היה אמור לייצג את הציונות הדתית, את האנשים שנותנים 500 ו-600 ימים במילואים, והוא בגלל הברית עם גולדקנופף ודרעי פשוט מכר אותם. זה פשע.

עוד נשאל בנט האם יקבל קולות מהימין, והשיב: "תבחנו אותי במעשים. כראש הממשלה הייתי הרבה יותר תקיף מקודמי. מתוך 22 מנדטים בערך תשעה מגיעים מהליכוד ומהציונות הדתית. אני מסתובב בכל הארץ ומתקבל בצורה מצוינת".

לדבריו, "אנחנו לא בעולם סטרילי, ובוודאי יש אנשים שכועסים ואני יכול לקבל את זה ולהבין אותם, אבל אני מסתובב בכל הארץ ומה שמעניין אנשים הם לא רק ימין או שמאל - הסיפור הוא מי יקדם השתמטות, ומי יקדם שחיתות והעברת מיליארדים לעסקנים פוליטיים".

"הוא היה אמור לייצג את הציונות הדתית, אך בגלל ברית עם דרעי - הוא מכר אותם". סמוטריץ'/פלאש 90, יונתן זינדל

לשבת עם נתניהו? "מאוד עלוב להסתכל על זה - אנחנו הולכים לנצח"

כשבנט נשאל האם הוא ישב בממשלת נתניהו לאחר הבחירות, הוא כעס וטען: "השאלה הזאת הזויה. אני עם 61 מנדטים ציוניים, ולנתניהו יש 38 מנדטים ציוניים - מה השאלה הזאת? יש משהו מאוד עלוב כל הזמן להסתכל על זה - אנחנו הולכים לנצח". הוא הצהיר כי בכוונתו להקים ממשלה ציונית, ותמה האם אנשי הליכוד יצטרפו לממשלתו: "אם הם לא רוצים, אז לא", אמר.

לדבריו, "אמרתי אינספור פעמים שאני הולך להקים ממשלה כדי להחליף את מר נתניהו. יש לו זכויות על דברים שעשה בעבר ודברים פחות טובים שהוא עשה. אחרי למעלה מ-30 שנה מספיק - צריך להגיד תודה ולקחת את המדינה לדף החדש של שיקום מדינת ישראל".

בנט על נתניהו: "יש לו זכויות על דברים שעשה בעבר ודברים פחות טובים שעשה"/פלאש 90, יונתן זינדל

"פחות עניין אותי מי אשם, יותר עניין אותי המצב"

ראש הממשלה לשעבר סיפר על המוכנות הישראלית הלקויה לדבריו לקראת עימות עם איראן. "כשנכנסתי לתפקיד איראן הייתה עם 60% העשרה ודוהרת קדימה. אני מגיע לארצות הברית, מדבר עם ביידן ומתאכזב. אני מבין שהוא לא יעשה שום דבר בעניין איראן, אבל לפחות עמדתי על שימור חופש הפעולה".

"הבנתי שאין לנו את הדבר הבסיסי הנדרש שהוא חימושים מיוחדים שלוקח כמה שנים לייצר. כמעט צבטתי את עצמי לוודא אולי יש פה טעות - ולא", אמר בנט

הוא המשיך והעיד כי "מ-2018, מאז יצאנו מהסכם הגרעין, ועד ל-2021 לא ייצרו כלום. מה שעשיתי אז עם חבריי, עם שר האוצר ליברמן ושר הביטחון גנץ, נכנסנו לאמוק להביא כמה מיליארדים ולהביא את התעשיות הצבאיות, את רפא"ל והתעשייה האווירית לייצא מלאי". "כשהעבירו לי מקל בחפיפה הזעומה שקיבלתי לא הצלחתי לקבל תמונת מצב, והייתי צריך לחקור בעצמי. פחות עניין אותי מי אשם, יותר עניין אותי מה המצב. הבנתי שאנחנו עומדים על סף שוקת שבורה", אמר.

"אני מגיע לארצות הברית ומדבר עם ביידן, ומבין שלא יעשה כלום בעניין איראן". מתקן להעשרת אורניום באספהאן/רויטרס

"אני מאמין שאנחנו יכולים לצאת מהבור"

עם זאת, ראש הממשלה לשעבר אופטימי: "אני מאמין שאנחנו יכולים לצאת מהבור שבו אנחנו נמצאים למקום הרבה יותר טוב. עברנו טראומה קשה מאוד של טבח 7 באוקטובר, ולצידה העם עבר מלחמה שבה היכינו את האויב בדרך, אבל איבדנו הרבה מהבנים והבנות שלנו. לא הבטיחו לנו גן של שושנים, אבל אני גאה במדינה שלנו ובעם המדהים, ומאוד אופטימי לגבי היכולת שלנו לשגשג ולהצליח מחדש".

לקראת יום הזיכרון סיפר כי הגיע למאות ניחומי אבלים בתקופה האחרונה. "אתה רואה את המשפחות ומבין את המשמעות של אובדן הבן. ביום הזה אני נזכר בחברים שלי שנפלו בדור שלי, במה שהיה נקרא 'מלחמה ללא שם' ברצועת הביטחון בשנות התשעים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully