נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הבהיר השבוע ש"הכורדים צריכים לבחור צד במאבק הזה, או עם אמריקה וישראל או עם איראן". גורם כורדי המעורה במגעים, אמר כי הבקשה האמריקאית מהכורדים בעיראק היא "לפתוח את הדרך ולא לחסום" קבוצות כורדיות איראניות המתארגנות באזור הגבול, ואף לספק להן תמיכה לוגיסטית.
עם זאת, בכירים בתנועות הכורדיות מדגישים כי למרות ההיערכות, מתקפה רחבה טרם יצאה לפועל. "זה לא עניין של מי מחזיק ביותר מיליציות חמושות שמוכנות להיכנס לאיראן אלא של מי נהנה מתמיכה גדולה יותר בתוך איראן עצמה", אמר גורם במפלגה כורדית מרכזית לוושינגטון פוסט.
הדברים מגיעים לאחר שביממה האחרונה (רביעי) פורסמו דיווחים שלפיהם מיליציות כורדיות כבר פתחו במתקפה במערב איראן. גורמים כורדים הכחישו כי פעולה כזו החלה בפועל, אך הדגישו כי אלפי לוחמים נמצאים בכוננות לאורך הגבול.
במקביל, גורמים בישראל ובארצות הברית אישרו כי המיליציות הכורדיות נערכות לפעולה נגד המשטר בטהרן. גורם ישראלי אף אמר לוואלה כי מדובר ב"אירוע אמיתי ורציני", והדגיש כי בירושלים לא הופתעו מהאפשרות שהחזית הכורדית תיפתח.
הכורדים באיראן, שמספרם מוערך בכעשרה מיליון בני אדם החיים בעיקר בחמש פרובינציות במערב המדינה, נחשבים לאחת מקבוצות האופוזיציה המאורגנות ביותר נגד המשטר. בשנים האחרונות פועלות באזור מיליציות כורדיות חמושות לצד מפלגות אופוזיציה, שחלקן פועלות מתוך כורדיסטן העיראקית.
במערב מעריכים כי אם אכן תיפתח חזית כורדית בתוך איראן, היא עשויה להוות ניסיון לערער את שליטת המשטר מבפנים במקביל ללחץ הצבאי שמפעילות ארצות הברית וישראל על תשתיות הצבא ומשמרות המהפכה ברחבי המדינה.
לפי שעה נראה כי ארצות הברית לא פונה לאפיק של חימוש הכורדים אבל כפי שאמר בכיר אמריקני: "אם ישראל תעשה את זה? אי אפשר לדעת".
