ניסיון פיגוע דריסה אירע היום (רביעי) בצומת גוש עציון. לפי דיווח מגן דוד אדום לא היו נפגעים, אולם אישה בהריון לקתה בהתקף חרדה. הנהגת, בת 15 מבית פאג'ר, נורתה ופונתה במצב קשה לבית החולים שערי צדק לאחר שקיבלה טיפול ראשוני במקום על ידי כוח צה"ל.
ב-15:48 נמסר למרחב ירושלים במד"א על רכב פלסטיני שעלה על המדרכה וניסה לפגוע בקבוצת אזרחים וחיילים שעמדו סמוך לתחנת אוטובוס בצומת הגוש. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו טיפול לאישה ההרה, בת 28.
בסרטון התיעוד נראה הרכב דוהר לעבר העומדים בתחנת האוטובוס, כשהוא חוצה אי תנועה במרכז הכביש. בזכות העמודים שהגנו על התחנה, והעובדה שהשוהים בה היו מאחוריהם, ניצלו חייהם ונמנעה פגיעה בחיי אדם. סמוך למקום הפגיעה היה רכב נוסף, אך לא נגרם לו נזק.
פראמדיק מד"א, זכי יהב, סיפר: "ראינו רכב שהתנגש וננעצר בבטונדות המגינות על תחנת האוטובוס. במקום היו מספר אזרחים וחיילים, בהם אישה כבת 28 בחודשי הריון מתקדמים שלקתה בהתקף חרדה, ערכנו סריקה במקום ולשמחתנו לא היו נפגעי גוף".
אתמול נפצעו בינוני שני שוטרי משמר הגבול בפיגוע דקירה בשער האריות שבעיר העתיקה בירושלים. השניים שהו בעמדת השמירה בשער, כשבאזור השעה 4:30 חדר אליה פלסטיני ודקר את שני השוטרים. לאחר מאבק, הוא נורה ונהרג.
ראש מועצת גוש עציון,שלמה נאמן, אמר לאחר האירוע כי "אני מברך את חיילי צה"ל שפעלו בצורה נחושה ויעילה וחיסלו את המחבלת. כל ניסיון של הטרור הערבי להרים עלינו יד צריך להיענות באגרוף מברזל ובתגובה נחרצת של חיזוק ההתיישבות והריבונות היהודית".
עוד אמר כי "הממשלה חייבת להוכיח במעשים ולא רק בדיבורים את מחוייבתה להתיישבות ולפעול בהתאם לחידוש תנופת הבנייה בגוש עציון ובכל רחבי יהודה ושומרון ומבקשי נפשנו צריכים לדעת שאם הם רוצים לצבוע אותנו באדום, הם יקבלו בתגובה עוד הרבה גגות אדומים של ההתיישבות".
(עדכון ראשון: 16:14)