וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עד במשפטו של אזריה: הרמטכ"ל חרץ את דינו כבר ביום האירוע

2.1.2017 / 11:10

אלוף (במיל') דן ביטון הסביר בריאיון לאולפן וואלה! NEWS מדוע החליט להעיד מטעם ההגנה במשפט. לדבריו, הודעת דובר צה"ל לאחר התקרית הייתה "נחרצת ובעייתית, לוקח זמן לעשות תחקיר"

צילום: בני בן סימון, עריכת וידאו: ניר חן

אלוף (במיל') דן ביטון שהעיד מטעם ההגנה במשפטו של אלאור אזריה אמר היום (שני) כי דינו הוכרע כבר ביום האירוע. "אני חושב שאלאור הוא לא חייל גיבור, אבל הוא גם לא סרח", אמר. בריאיון לאולפן וואלה! NEWS הסביר ביטון מדוע החליט להעיד במשפט. לדבריו, הודעת דובר צה"ל ביום שבו אירע המקרה הייתה "נחרצת ובעייתית, אני יודע שלוקח זמן לעשות תחקיר מבצעי. הדבר השני זה הסרטים שלימדו אותי שהזירה נוהלה בצורה חובבנית ולא מקצועית".

לטענת ביטון, אזריה קיבל הוראה "לבצע ירי אם המחבל יבצע תנועה חדה. זה מלמד שהיה חשש בקרב הכוח מפני מטען נפץ". הוא הוסיף כי לאור הסרטונים מהזירה והעדויות במשפט, "המפקדים ברמת המ"פ, המג"ד והמח"ט, לאור הפעילות הקלוקלת שלהם, אינם ראויים לפקד בצה"ל. הייתי מסייג את האמירה שיוחסה לאלאור לפיה מגיע למחבל למות. גם אם האמירה הזאת נאמרה, הייתי מייחס את זה להתרברבות בפני חבריו".

עוד בנושא:
יום הדין קרב: משפטו של אלאור אזריה יוכרע השבוע
עם האוכל של אימא: רגע לפני הכרעת דינו, אזריה בילה בביתו
הפגנת התמיכה באזריה: הנשק הוא המקלדת - לא האקדח | דעה

החייל אלאור אזריה, הנאשם בהריגת מחבל מנוטרל בחברון, והוריו (מאחוריו).. אמיר כהן / רויטרס,
"לא חייל גיבור, אבל גם לא סרח". אזריה בבית המשפט/אמיר כהן / רויטרס

לדבריו, "אין פה מקרה של וידוא הריגה, מקרים של וידוא הריגה הם מקרים שונים. השאלה פה היא האם יש הריגה, כן או לא? אנחנו עוסקים פה בחיילים, צעירים, לא מנוסים, חוששים, ויש גם מקרים חריגים שאנחנו לא רוצים לראות בצה"ל כי הם לא הערכים והנורמות. את המקרים שאינם בנורמות, צריך להוציא מהצבא".

השבוע יכריעו שופטי בית הדין הצבאי ביפו אם אזריה אשם או זכאי. ביטון מעריך כי הוא יורשע בהריגה. "בצבא אין הפרדת רשויות, הוא דיקטטורה. סמכויות כולם נובעות מסמכויות הרמטכ"ל, והוא אמר את דעתו ביום האירוע. מרגע שאמר את דעתו, למעשה פסק את דינו של החייל. זו הפסיקה העליונה וכל היתר הם הליכים שנועדו להכשיר את החלטת הרמטכ"ל".

sheen-shitof

עוד בוואלה

איך הופכים אריזת פלסטיק לעציץ?

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר

ביקור הרמטכ"ל רא"ל גדי איזנקוט בוועדת חוץ וביטחון. נועם מושקוביץ
"כל היתר הם הליכים שנועדו להכשיר את החלטת הרמטכ"ל". איזנקוט/נועם מושקוביץ

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully