וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

השם שהפך לסמל קיבל מעמד רשמי: רחבת מוזיאון תל אביב הוכרזה כ"כיכר החטופים"

עודכן לאחרונה: 11.8.2026 / 21:11

ראש העיר תל אביב רון חולדאי הסיר את הלוט מעל השילוט החדש בכיכר, ששימשה במשך קרוב לשלוש שנים כמוקד המרכזי של המאבק להשבת החטופים

עיריית תל אביב-יפו: רחבת מוזיאון תל אביב תיקרא "כיכר החטופים"/עריכה: טל אלקלעי, באדיבות עיריית תל אביב-יפו

השם שהשתרש בציבור מאז 7 באוקטובר 2023 הפך היום (שלישי) לרשמי: ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, הסיר את הלוט מעל השילוט החדש של "כיכר החטופים" ברחבת מוזיאון תל אביב לאמנות. בכך מבקשת העירייה לעגן את משמעותו של המקום ולנציח את המאבק להשבת החטופים והחטופות כחלק מסיפורה של העיר והמדינה.

במשך קרוב לשלוש שנים שימשה הרחבה כמרחב עירוני ובעל משמעות לאומית, שבו התכנסו משפחות, אזרחים מהארץ ומהעולם וקהילות. במקום התקיימו עצרות המוניות, קבלות שבת, מיצגים, פעילויות קהילתיות ויוזמות ציבוריות. לצד הפעילות למען השבת החטופים והחזקת התקווה לשובם, הכיכר שימשה גם כמקום שבו התכנס הציבור לציין ולחגוג את חזרתם של חטופים ששבו מהשבי.

לאחר הסרת הלוט נפגש ראש העירייה בבית אריאלה עם נציגי משפחות החטופים. מרכז התרבות והספרייה המרכזית שימשו מראשית המלחמה כבית פתוח וכעוגן עבור המשפחות, והעמידו לרשותן סלון עירוני למנוחה, מפגשים, ארוחות, פגישות ולעיתים גם ללינה.

שילוט רשמי חדש של "כיכר החטופים" ברחבת מוזיאון תל אביב לאמנות, 11 באוגוסט 2026/אתר רשמי, דוברות עיריית תל אביב-יפו
שילוט רשמי חדש של "כיכר החטופים" ברחבת מוזיאון תל אביב לאמנות, 11 באוגוסט 2026/אתר רשמי, דוברות עיריית תל אביב-יפו

"אי אפשר למחוק את ההיסטוריה, ואסור לנו לשכוח אותה", אמר חולדאי. "ההחלטה לקרוא לרחבה הזו 'כיכר החטופים' נועדה להבטיח שהפרק הזה בתולדות מדינת ישראל, מ-7 באוקטובר 2023 ועד להשבתו של החטוף האחרון, רן גואילי, ב-26 בינואר 2026, ייזכר לדורי דורות. כאן התקיים מאבק אמיץ ונחוש של משפחות גיבורות שעשו הכול כדי להשיב את יקיריהן הביתה. זכות גדולה נפלה בחלקה של תל אביב-יפו להיות להן בית, ובזכות תושבות ותושבי העיר, שאליהם הצטרפו אזרחים מכל רחבי הארץ, הפכה הכיכר למוקד של סולידריות, ערבות הדדית ודרישה בלתי מתפשרת: להחזיר אותם, את כולם, הביתה. המאבק הזה ייכנס לספרי ההיסטוריה ויילמד מדור לדור. הכיכר הזו תישאר עדות לו, למשפחות, למאבק ולמחויבות שלא לוותר על אף אחד. לא ניתן לסיפור הזה להישכח, לא אות אחת, לא מעשה אחד, לא נשימה אחת".

שילוט רשמי חדש של "כיכר החטופים" ברחבת מוזיאון תל אביב לאמנות, 11 באוגוסט 2026/אתר רשמי, דוברות עיריית תל אביב-יפו

מנתוני העירייה עולה כי לאורך כל התקופה הועמדה לרשות המשפחות מעטפת ליווי וסיוע. כבר מראשית המלחמה הוקצתה הרחבה לטובת פעילות מטה המשפחות, והעירייה סיפקה את התשתיות להפעלתו, בהן אוהלים, חיבורי חשמל, ציוד לוגיסטי, פתרונות חניה, הסעות, מיצבים במרחב הציבורי ומרחבי פעילות בבית אריאלה.

במקביל, העניקה העירייה באמצעות מינהל השירותים החברתיים ליווי אישי לעשרות משפחות חטופים, שכלל תמיכה רגשית, מיצוי זכויות, סיוע כלכלי ומענים מותאמים אישית. כמו כן, מערכת החינוך העירונית קיימה בכיכר פעילויות חינוכיות וערכיות כחלק מההתגייסות למען המשפחות ולחיזוק הערבות ההדדית.

  • חטופים
  • תל אביב יפו

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully