וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בצל החשש ממכת פתיחה איראנית: ארה"ב השלימה תגבור כוחות בישראל

עודכן לאחרונה: 22.7.2026 / 5:58

הצבא האמריקני השלים הצבת כלי טיס וצוותי קרקע נוספים בישראל לקראת אפשרות לעימות עם איראן. בצה"ל נערכים לתרחיש של מתקפה רב-זירתית מצד טהרן ושלוחותיה, מהדקים את התיאום עם סנטקום ומחזקים את מערך ההגנה האווירית. גורם ביטחוני: "מחכים להכרעה אמריקנית"

צה"ל השלים תקיפה נרחבת נגד מערכות הגנה אסטרטגיות באיראן/דובר צה"ל

צבא ארצות הברית השלים ביממה האחרונה (רביעי) הצבת כלי טיס וצוותי קרקע נוספים בישראל, כחלק מההיערכות המשותפת עם מערכת הביטחון לקראת אפשרות של הסלמה רחבה מול איראן. המהלך מגיע על רקע המתיחות הגוברת באזור וההמתנה להכרעה אמריקנית באשר להמשך ההתנהלות מול איראן, כשבמערכת הביטחון נערכים לאפשרות של עימות אזורי - בו תהיה ישראל יעד למתקפה.

במערכת הביטחון מעריכים כי במקרה של הסלמה, איראן עלולה לשגר מטחי טילים לעבר ישראל, לצד מתקפות מצד חיזבאללה, החות'ים ומיליציות שיעיות הנתמכות בידי טהרן. אף שלהערכת הגורמים, לאיראן יש כיום פחות אמצעים לתקוף את ישראל ואת מדינות האזור, בצה"ל נערכים גם לתרחיש של מטחים גדולים שנועדו להסב נזק אדיר כבר במכת הפתיחה.

מטוסי תדלוק אמריקנים בנתב"ג./ראובן קסטרו

רמת הכוננות בזרועות צה"ל

במקביל, הועלתה רמת הכוננות בכלל זרועות צה"ל. הרמטכ"ל הנחה להדק את היערכות הכוחות ולהגביר את התיאום עם פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית. גורם צבאי אמר כי היקף השיחות שניהלו בימים האחרונים הרמטכ"ל, ראש אגף המבצעים וראש אגף המודיעין עם מקביליהם האמריקנים מצביע על העלאת רמת הכוננות וההיערכות. לדבריו, מדובר ב"תיאום הדוק, שוטף ומקצועי, המבוסס על הערכה הדדית ושותפות מלאה".

במערכת הביטחון מציינים כי בשנה האחרונה הואץ קצב ייצור המיירטים מכלל הסוגים, בהנחיית שר הביטחון ישראל כ"ץ ומנכ"ל משרד הביטחון אמיר ברעם, במטרה לשפר את מוכנות מערך ההגנה האווירית לקראת עימות אפשרי.

sheen-shitof

עוד בוואלה

רוצים להנות מאינטרנט מהיר וחבילת טלווזיה בזול? זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

הנחה להדק את היערכות הכוחות ולהגביר את התיאום עם פיקוד המרכז של צבא ארה"ב. הרמטכ"ל זמיר/פלאש 90, יונתן זינדל

לדברי גורמים במערכת הביטחון, ההתנהלות של איראן כלפי מדינות המפרץ וירדן, באמצעות החות'ים, הרחיבה את התמיכה האסטרטגית בפעולה נגד טהרן. עם זאת, בירושלים מעריכים כי הלגיטימציה למכת מנע ישראלית לפני תקיפה איראנית עדיין נמוכה, ולכן בצה"ל מתמקדים בהיערכות לתגובה במקרה של מתקפה. בצמרת צה"ל תומכים, במקרה כזה, בתקיפת תשתיות לאומיות באיראן.

"אנחנו בימים מתוחים", אמר גורם בכיר במערכת הביטחון. "מחכים להכרעה אמריקנית. נערכים לכל התרחישים - ממתקפה איראנית שתחייב אותנו לתגובה ועד לבקשה אמריקנית להשתלב בתקיפות אם יוחלט על כך בבית הלבן. צה"ל נמצא בכוננות גבוהה באוויר, בים, ביבשה ובמרחב הקיברנטי", הבהיר.

בישראל מקווים כי סדרת המהלכים, לצד מחאות פנימיות של הציבור האיראני, תוביל בסופו של דבר לנפילת המשטר בטהרן. במערכת הביטחון סבורים כי אם הדבר לא יקרה, העימות הבא בין הצדדים הוא ככל הנראה רק עניין של זמן.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully