אחרי חודשים של משא ומתן, משברים ואיומים מצד המפלגות החרדיות, מליאת הכנסת תיפתח היום (שני) בשעה 12:00, כשעל הפרק בליץ החקיקה האחרון של מושב הקיץ, במטרה להשלים את ההתחייבויות המרכזיות שניתנו במסגרת ההבנות בין ראש הממשלה בנימין נתניהו למפלגות החרדיות. חברי הכנסת צפויים לדון בחוק יסוד: לימוד תורה, הקפאת מעצרם של עריקים חרדים, פיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה, ביטול רפורמת הכשרות, חוק התקשורת ושורת תיקוני בחירות - הכול לפני היציאה לפגרת הקיץ.
בראש סדר היום ניצב חוק יסוד: לימוד תורה, שעבר בסוף השבוע ריכוך משמעותי. הסעיף שעורר את עיקר הביקורת, ולפיו ערך לימוד התורה יזכה למעמד מיוחד - הוסר מנוסח החוק. עם זאת, גם לאחר השינויים יש הטוענים כי החוק במתכונתו הנוכחית צפוי לעורר קשיים משפטיים בהמשך הדרך.
לצדו צפוי לעלות בהמשך השבוע החוק להקפאת מעצרם של עריקים חרדים, שאושר אתמול בוועדת החוץ והביטחון לקראת המשך הליך החקיקה, וכן הצעת החוק לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה, שעברה אף היא שינויים במהלך הכנתה לקראת ההצבעה בקריאה שנייה ושלישית.
הקואליציה צפויה גם לקדם בקריאה שנייה ושלישית את ביטול רפורמת הכשרות שקידם השר לשעבר מתן כהנא, רפורמה שפתחה את שוק הכשרות לתחרות. את המהלך בכנסת מוביל ח"כ אוהד טל (הציונות הדתית).
גם חוק התקשורת שמקדם שר התקשורת שלמה קרעי, ואשר נדון בוועדה המיוחדת בראשות ח"כ גלית דיסטל אטבריאן, צפוי לעלות. ברגע האחרון, ובלחץ המפלגות החרדיות, הוחלט להסיר ממנו את הסעיף שהיה אמור לאפשר הפעלת יישומון ממשלתי חינמי לשידורי טלוויזיה.
בנוסף, צפויה הקואליציה לקדם גם שורת תיקוני חקיקה בתחום הבחירות, ובהם שינויים בחוק מימון מפלגות ובהסדרי הבחירות, כחלק מהמאמץ להשלים את חבילת החקיקה לפני נעילת מושב הקיץ. בנוסף, נודע עוד כי אם לא יספיקו להשלים את החקיקה במליאה עד יום חמישי, ההצבעות יימשכו עד יום שישי בשעה 14:00.
