וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המודיעין שהגיע ברגע האחרון, החלפת המטוס - וההאשמות נגד ישראל

עודכן לאחרונה: 11.7.2026 / 20:45

למרות ההערכה בארה"ב כי האזהרה הישראלית מפני פגיעה בנשיא בדרכו מטורקיה אינה אמינה, השירות החשאי החליט להחליפו למטוס ממוגן. טראמפ הכחיש את מעורבות ישראל: "הם לא גילו כלום, אני מספר 1 ברשימת החיסול של איראן". בינתיים, חקירת ההדלפות על הפרשה מסתעפת

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על איראן, פסגת מנהיגי נאט"ו/רויטרס

גורמים בארצות הברית מעריכים היום (שבת) כי המודיעין שהעבירה ישראל לגבי כוונה איראנית להתנקש בנשיא דונלד טראמפ בדרכו מטורקיה אינו אמין. עם זאת, המתיחות מול טהרן והיעדר מערכות הגנה במטוסו הקטארי, הובילו את מערכת הביטחון האמריקנית להחזירו לארה"ב במטוס הישן.

על פי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", למרות הפקפוק באמינות המודיעין הישראלי, סמיכותו של טראמפ לאיראן בזמן שהמתיחות באזור הסלימה הובילה לנקיטת צעדי זהירות. השירות החשאי, המשרד הצבאי של הבית הלבן ובכירים במערכת הביטחון הלאומי קבעו כי המטוס שהנשיא קיבל מקטאר אינו מספק את רמת ההגנה הנדרשת לטיסה חזרה מטורקיה. גורמי הביטחון ציינו כי המטוס הקטארי אינו מצויד במערכות ההגנה המתקדמות שקיימות ב"אייר פורס 1" הוותיק, מה שהכריע את הכף לטובת החלפת המטוס.

אנשי הביטחון של ארה"ב קבעו כי המטוס שהנשיא קיבל מקטאר אינו מספק את רמת ההגנה הנדרשת/רויטרס

הנשיא טראמפ עצמו התייחס היום לדיווחים והכחיש בריאיון ל"ניו יורק פוסט" את הדיווח על אזהרה ישראלית. "לא, לא. ישראל לא גילתה שום דבר", אמר הנשיא. "אני מספר 1 ברשימת החיסול של איראן כבר הרבה זמן, וככה זה בחיים, אתם יודעים".

קודם לכן טען טראמפ כי המטוס הקטארי לא הוחלף משיקולי ביטחון, אלא נשלח לבריטניה כדי לאפשר לחיילים אמריקנים להתרשם ממנו.

מאחורי הקלעים, סאגת החלפת המטוס עוררה סערה בוושינגטון. גורמים המעורים בפרטים מסרו כי טראמפ רתח מזעם וחש נבוך בעקבות פרסום ההחלטה למנוע ממנו לטוס במטוס החדש ששוויו מוערך בכ-400 מיליון דולר.

בעקבות הפרסומים, הורה טראמפ לקדם חקירה לאיתור הגורם שהדליף את המידע לעיתונות, וראש ה-FBI קאש פאטל אף דן בנושא עם בכירים בבית הלבן.

sheen-shitof

עוד בוואלה

גיל המעבר: התקופה שמגיעה בלי הוראות הפעלה

בשיתוף כללית

"אני מספר 1 ברשימת החיסול של איראן כבר הרבה זמן". טראמפ/רויטרס

במסגרת חקירת ההדלפה, משרד המשפטים האמריקני זימן אמש ארבעה עיתונאים מ"ניו יורק טיימס" להעיד ביום רביעי הקרוב בפני חבר מושבעים פדרלי במנהטן. סוכנים פדרליים מסרו את הזימונים ישירות לבתיהם של הכתבים. היועץ המשפטי של העיתון, דייוויד מקרו, גינה את המהלך וטען כי מדובר בניסיון להפחיד עיתונאים ולמנוע מהציבור לדעת מה מתרחש במדינה. הבית הלבן ומשרד התובע הפדרלי טרם מסרו תגובה לזימונים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully