ראש הממשלה לשעבר ויו"ר מפלגת "ביחד", נפתלי בנט, תקף הערב (רביעי) בחריפות את מינויו של עו"ד מיכאל ראבילו לתפקיד מבקר המדינה, ואמר כי "מה שראינו היום בכנסת שבר את שיאי העבריינות והכאוס בישראל".
"אחרי חוקי ההשתמטות, הפקרת הצפון והכישלון הביטחוני הגדול בתולדותינו, קואליציית הכאוס של סמוטריץ, דרעי ונתניהו הוכיחה שאין להם שום קו אדום", הוסיף בנט.
לדבריו, "לתפקיד של מבקר המדינה, שאמור לבקר את נתניהו, הם מינו את עורך דינו האישי האינטימי ביותר - את הקונסיליירי של נתניהו. ההצבעה שאמורה על פי חוק להיות חשאית וחופשית, הפכה להיות פומבית ובכפייה. תחת אקדח לרקת חברי הכנסת".
בנט טען כי מדובר ב"הליך מזוהם עד היסוד, בלתי חוקי בעליל, שדגל שחור משחור מתנוסס מעליו, ולכן הוא ייפסל. המינוי ייפסל - אך לא יישכח. אזרחי ישראל יזכרו את זה לעד".
עוד אמר כי הליך זה משרטט "קו ישיר מחבר בין ביזוי טבח שבעה באוקטובר לבין ביזוי טוהר הבחירות שראינו היום בכנסת - הפקרת אזרחי ישראל למען אינטרס אישי. פוליטיקאים שלא דואגים למדינה, אלא לעצמם".
בנט הוסיף כי "הממשלה הזאת לא תבחל בשום אמצעי לברוח מהאמת ולברוח מהאחריות שלה לטבח הגדול ביותר בתולדות המדינה. אם צריך להפוך עורך דין פרטי למבקר המדינה כדי לטייח את חקר האמת, הופכים. אם צריך להצמיד 'אקדח פוליטי' לרקה של חברי הכנסת - מצמידים".
בסיום דבריו אמר בנט: "ממשלה שדורסת את אזרחיה, מפקירה את לוחמיה, והיום הוכיחה שוב כי מכחישה את נרצחיה, איבדה כל סמכות לקבל אפילו החלטה אחת שתשפיע על אזרחי ישראל".
