השר וחבר הכנסת לשעבר מתן כהנא, כשכיום רץ תחת מפלגת ישר! של גדי איזנקוט, תקף הבוקר (חמישי) בראיון לרדיו 103FM את מדיניות הממשלה בכל הנעשה בלבנון. "היינו צריכים להבהיר לנשיא ארצות הברית - 'אדוני, עד כאן'", הצהיר. "אנחנו תחת מתקפה. צריכים לשבור את המשוואה הזו וללכת לתקוף. בעל הבית השתגע. היינו צריכים לחזור לדוקטרינת הדאחייה, לפרק את הדאחייה ולגבות מהם מחיר בלתי נתפס על התעוזה שלהם להרוג לנו חיילים", המשיך ואמר.
"אנשים יושבים במקלטים, חיילים נהרגים יום אחרי יום, ובביירות החיים נמשכים כסדרם", אמר כהנא. לדבריו, "נתניהו וממשלתו הפריטו את ביטחון מדינת ישראל והעבירו אותו לאמריקאים. אנחנו לא יכולים להזיז מחט בצפון או בעזה בלי לקבל אישור".
זירת הלחימה הדרומית זכתה אף היא לביקורת נוקבת מצדו של מפקד טייסת הקרב לשעבר. "כל יום ממשלת ישראל מזרימה לעזה 600 משאיות", ציין השר לשעבר. "דווח על משאיות של קוקה קולה ושל טבק. זה הומניטרי? חמאס מתעצם תחת עיננו הפקוחה. הם חזרו לקונספציה, ושוב גם שם אנחנו לא יכולים לעשות שום דבר".
בתוך כך, הדיווחים על פגישה בין יו"ר ישר! גדי איזנקוט, לבין יו"ר דגל התורה, ח"כ משה גפני מחוללים סערה בגוש השינוי. כהנא, חבר מפלגתו של איזנקוט מסרב להתרגש מכך. "עכשיו זה בחירות וכנראה ליברמן מנסה לרכוב על איזה סנטימנט פופוליסטי לצערי. אבל אנחנו מאוד מאוד נחושים לגייס חרדים", אמר כהנא. "כשגדי היה הרמטכ"ל, הכי הרבה חרדים התגייסו".
הוא הצהיר כי מפלגתו תפעל לשנות את המצב, ולפעול למצב שבו כמעט כל החרדים יתגייסו. "גיוס ושירות לכולם, פרט לקמצוץ שיזכה בפטור שהמדינה תעניק לו - עד שלושה אחוזים מכלל מחזור הגיוס, כולל לומדי תורה מהציונות הדתית", הרחיב.
אם כך, האם גדי איזנקוט יחבור לנפתלי בנט ויאיר לפיד? כהנא סירב להתחייב. "לכל הגוש יש מטרה אחת - להחליף את הממשלה הרעה הזו. אם נבין מתישהו שהדרך הנכונה והבטוחה להחליף את נתניהו היא חבירה כזו או אחרת, אני מניח שזה מה שנעשה. כרגע לא נראה שאחד ועוד אחד שווה יותר משניים".
את חוק המעונות שהתקבל אתמול בקריאה טרומית בכנסת, הגדיר כהנא כביזיון, והסביר: "זה חוק שמתעדף משתמטים על פני מילואימניקים. יוצא מצב שבו תמיד משפחה חרדית תהיה בתור לפני משפחה של מילואימניקים"
