וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לאחר שביקש שהדיון יקוצר, נתניהו תקף בעדותו: "אבסורד. בזבוז זמנה של המדינה"

עודכן לאחרונה: 5.5.2026 / 17:22

נתניהו העיד בבית המשפט המחוזי תל אביב, כשבמרכז הדיון עמד תיק 4000, בו הואשם בשוחד מבעלי בזק-וואלה באותה תקופה. הוא זעם: "ב-24 שעות האחרונות דיברתי עם ארבע ראשי מדינות, ועכשיו לדון בכותרת על שיחה עם אלוביץ', על מה אנחנו מבזבזים את זמנה של המדינה?"

הפגנה מחוץ למשפט נתניהו/ברק דור

ראש הממשלה בנימין נתניהו מעיד היום (שלישי) בבית המשפט המחוזי בתל אביב. במסגרת החקירה הנגדית שמנהלת הפרקליטות, נתניהו נשאל על תיקי האלפים בהם נאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים. בתיק 4000, שיעמוד במוקד הדיון, האישום נגד ראש הממשלה עוסק בשוחד שקיבל משאול ואיריס אלוביץ', בעלי בזק-וואלה באותה תקופה.

התובעת יהודית תירוש, ממשיכה לעמת את ראש הממשלה עם עובדות כתב האישום בפרשת בזק-וואלה, הנחשבת לחמורה ביותר מבין תיקי האלפים. במסגרתה, נתניהו נאשם כי העניק הטבות רגולטוריות בשווי מאות מיליוני שקלים לבעלי אתר וואלה לשעבר, שאול אלוביץ'. בתמורה, על פי האישום, פעל אלוביץ' להטות את הסיקור באתר.

"היה הקשר נוסף לשיחה בראשון בבוקר לפילבר בעניין ההפרדה מבנית?", שאלה תירוש. "אמרתי שהיה בתקשורת שאני נותן מתנות, כתבה אחת או שתיים", השיב נתניהו. "אתה לא זוכר הסבר נוסף? לטעמנו זה אומר משהו על חוסר האותנטיות שלך בחקירה הראשית, אמרת שראית ברענון הקשר נוסף לשיחה", האשימה התובעת.

רה"מ בנימין נתניהו, משפט תיקי האלפים, בימ"ש מחוזי ת"א, 14 ביולי 2025/ראובן קסטרו

נתניהו על ניהול משפט במקביל להיותו ראש ממשלה: "אבסורד"

בהמשך, נתניהו זעם על ניהול הדיון. "זה אבסורד. ב-24 שעות האחרונות דיברתי עם ארבע ראשי מדינות. עם טראמפ, אתם יכולים לשער את מה הנושא. עם צ'כיה על הבעיות שלנו עם האיחוד האירופי, עם מנהיגים ערביים, ועם מלאדנוב שנפגשנו. וזה לא כולל מפגשים עם צמרת הביטחון. ועכשיו לדון בכותרת על שיחה עם אלוביץ', על מה אנחנו מבזבזים את זמנה של מדינת ישראל?!".

אף שהצהיר כי יוכל לנהל את המשפט במקביל להיותו ראש ממשלה, לאורך הדרך ביקש לבטל ולקצר רבים מימי העדות בשל צרכים הקשורים בתפקידו. את הדיון הנוכחי ביקש לבטל בשל "פגישות מדיניות-ביטחוניות" בצל ההתפתחויות מול איראן. השופטים הסכימו לקיצור הדיון, אך בהמשך ביקש פעם נוספת לקצר ולאחר אותו. החלטת השופטים הסופית הייתה כי יתחיל ב-16:00 ויסתיים ב-19:00.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הלוואה לחינוך: איך להשקיע בעתיד הילדים בלי להיכנס לסחרור כלכלי?

בשיתוף הפניקס

נתניהו ואלוביץ' בדיון בבית המשפט/פול, אוהד צויגנברג

התובעת תירוש המשיכה: "אמרת שבארץ המראיינים נוטים לקטוע את דבריך, ולמרות שאתה ביקשת מראש לא לעשות זאת, פעמים רבות לא הקשיבו לכך".

נתניהו תקף: "למה את לא יוצאת מבית המשפט ואומרת שהוא (חדד) פוגע בך? אני לא זוכר אם עשיתי את זה אי פעם, יכול להיות, היו כל כך הרבה פעמים שעשו לי את זה. הדרך השנייה היא שקוטעים אותך בזמן משפט לפני שהשלמת. זה לא עובד ככה. לא נוהגים לבקש לצלם מחדש אלא אם כן זה קיצוני.

הוא הסביר על הראיון מ-2015 עם העיתונאי דב גיל-הר, לשעבר מגיש בוואלה, שנחקר כחלק מתיק 4000: "במקרה שהיה לי את הקרב עם דב גיל-הר זה היה מאוד קיצוני, זה היה גם לפני בחירות אז זה היה זמן קריטי".

התובעת הוסיפה: "אני אומרת לך, שאירוע מספר 100 בכתב האישום, הראיון עם דב גיל-הר, שהיה בניגוד לסיכום, אתה יורה במרכאות באלוביץ' בטלפון, ומבקש לצלם מחדש. אז אני אומרת לך שזה לא מקובל בכלל לעשות את זה, ואני אומרת לך שלא הבאת ראיון עיתונאי שביקשת להתחיל מחדש". נתניהו אמר כי "זה קרה כמה פעמים אבל כיוון ששאלת אגיד לך כמה מקרים שעשיתי את זה. אם תרצי". תירוש מצידה ענתה כי "זו בקשה מאד לא סטנדרטית לצלם ריאיון פעם נוספת".

ראש הממשלה הסביר: "היו מקרים בחיים הציבוריים שביקשתי. זה קרה בארצות הברית, אין לי רקורד מפורט של כל ריאיון. מה היה פה? הם פונים אליי, לא אני אליהם. הם רודפים אחרי ואני לא רוצה להתראיין. חפץ שידל אותי שיהיה בסדר. ואני ביקשתי ממנו שידאג שאוכל לענות וקוטעים אותי באמצע משפט. ביקשתי לערוך שלושה דברים והם לא נותנים, הם הפרו את הכללים בבחירות. בסוף מוציאים משפט אחד ואני מואשם בהיענות חריגה! זו עוינות חריגה. לא זוכר ריאיון עוין כזה. אבל זה אני בא להעיד במשפט בזמן קריטי? פשוט מגוחך".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully