בית משפט השלום באשקלון קיבל היום (שלישי) את בקשת המשטרה והאריך את מעצרו של טיאגו אבילה בשישה ימים בחשד לעבירות ביטחון. לפי המשטרה, אבילה נעצר במשט בים ונחקר בחשד לסיוע לאויב במלחמה, מגע עם סוכן חוץ ומתן אמצעים לארגון טרור. סנגוריתו טענה כי תנאי מעצרו קשים וכי לא היה בדרכו לרצועת עזה.
נציג המשטרה אמר בדיון כי המשיב נעצר במשט שהיה בדרכו לרצועת עזה, וכי הוא חשוד בסיוע לאויב במלחמה, מגע עם סוכן חוץ ומתן אמצעים לארגון טרור. עוד ציין כי העצורים נעצרו בלב ים וכי יש חשדות כלפיהם, כאשר לדבריו הם היו הדומיננטיים במשט.
מנגד, סנגוריתו טענה בדיון כי אבילה מוחזק בהפרדה, כאשר האור בתאו דולק כל הזמן, והוא שוהה בחדר קטן וקר. לדבריה, כאשר הוא יוצא מהתא מכסים את עיניו, והוא שובת רעב מאז יום חמישי שעבר. עוד טענה כי מדובר ב"מסע דייג", וכי הוא נעצר כ-1,000 קילומטרים מישראל ולא היה בדרכו לרצועת עזה אלא ליוון.
עוד נמסר כי הוא חשוד גם בחברות בארגון טרור, העמדת אמצעים לארגון טרור וסיוע לאויב, וכי לא כל העבירות, ואף לא מרביתן, קשורות למשט. במשטרה ציינו כי חלק מפעולות החקירה נתונות לשיבוש.
"חשד בסיוע לאויב": הוארך מעצרו של פעיל המשט לעזה - שנעצר בלב ים
עודכן לאחרונה: 5.5.2026 / 12:29
