וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"לא נאפשר את הפרת המצור החוקי על עזה": ישראל תעמיד לדין את מובילי המשט

עודכן לאחרונה: 1.5.2026 / 14:18

במהלך מתואם של ממשלות ישראל ויוון, הפעילים שהשתתפו במשט "סומוד" הורדו בחוף כרתים - מלבד שני חשודים בקשר לארגון טרור ובפעילות בלתי חוקית, שיועברו לארץ ויחקרו. "המשט הזה בראשות חמאס - נועד להסיט את תשומת הלב מסירובו להתפרק מנשקו", נמסר ממשרד החוץ

השתלטות על משט סומוד לעזה אפריל 2026/מעריב

התקשורת ביוון דיווחה היום (שישי) כי בזכות מהלך מתואם של ממשלות ישראל ויוון, כ-175 פעילים ממשט "סומוד" אותו חיל הים יירט וסיכל - הועברו בבטחה מספינה ישראלית לחוף היווני כרתים. בהמשך הם היו אמורים להיות מגורשים מיון, אך נכון לעכשיו הם מסרבים לכך - עוד הגדיל לעשות מטה המשט, שקורא לחסום את הדרכים לשדה התעופה כדי למנוע את גירושם.

מלבדם, מובילי המשט סייד אבו קשק וטיאגו אבילה, החשודים בקשר לארגון טרור ובפעילות בלתי חוקית, יועברו לארץ כדי להיחקר - ואף לעמוד לדין.

"ישראל לא תאפשר את הפרת המצור הימי החוקי על עזה", מסרו במשרד החוץ, שממשיך להדגיש כי כפי שפורסם על ידי משרד החוץ האמריקני, הפעילות ההומניטרית ברצועת עזה מנוהלת על ידי מועצת השלום - וכי "המשט הזה בראשות חמאס הוא פרובוקציה נוספת שנועדה להסיט את תשומת הלב מסירובו של חמאס להתפרק מנשקו, כדי לשרת את האינטרסים היחצניים של פרובוקטורים מקצועיים".

נכון לעכשיו 47 סירות המשט עדיין בדרכן ומפליגות קרוב מאד לחופי האי כרתים. לדרך יצאו 404 פעילים על 58 כלי שייט, כשמתוכם 22 יורטו - אלא שמאז הצטרפו סירות נוספות, כך שמספר הסירות דינמי ומשתנה.

מימין לשמאל: טיאגו אבילה וסייד אבו קשק - מובילי משט "סומוד"/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

כאמור, התקשורת ביוון דיווחה כי כ-175 פעילים הועברו היום בבטחה מספינה ישראלית לחוף היווני בכרתים. משם הם לוו ע"י כלי שיט של משמר החופים היווני, ולאחר מכן הועברו בארבעה אוטובוסים למיקום בתוך האי - ששמו לא פורסם רשמית מטעמי ביטחון.

עם זאת, מטה המשט טוען ל-179 פעילים ב-21 ספינות שיורטו והורדו לחוף. בהודעה שהתפרסמה מטעמו, הצהיר כי "המשתתפים הכלואים" שוחררו בכרתים למעט השניים - והוא קורא למדינות העולם כי "יעשו כל שביכולתם כדי להפעיל לחץ על המשטר הישראלי לשחרר את כל החטופים הבלתי חוקיים".

שר החוץ גדעון סער הודה ליוון על נכונותה לקלוט את המשתתפים. משרד החוץ היווני אישר כי הוא "בשיח" עם הרשויות הישראליות בנוגע ל"הורדה בטוחה" ומגיש סיוע בהחזרת הפעילים לארצותיהם. משלחת של משרד החוץ היווני וגורמי משמר החופים היווני יצאה מיד למקום עגינת הספינה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

רנו קפצ'ר החדשה: קטנה במידות, גדולה באופי

בשיתוף רנו

משט ה"סומוד העולמי" יפליג לעזה מאיטליה. 25/04/2026/אתר רשמי, משט "סומוד"

במספר ערים ואזורים ביוון - מתארגנות הפגנות תמיכה בפעילי המשט

סייף אבו קשק, פלסטיני יליד שכם אב ל-3 כבן 45 המתגורר שנים ארוכות בברצלונה, הוא חבר ועדת ההיגוי ודובר מרכזי של "משט סומוד העולמי". ישראל טוענת מזה זמן כי מדובר בג'יהאדיסט פעיל חמאס, המנהל עבור ארגון הטרור את חברת הקש סייבר נפטון בספרד, דרכה הוא הבעלים של ספינות המשט המפליגות לעזה.

בשבוע שעבר הוא היה אחד מהמובילים המרכזיים של הפעולה נגד האניה "מאיה" של חברת MSC. כ-19 סירות מהמשט סטו ב-20 לאפריל אל מסלולה של אוניית המטען הענקית, אחת הגדולות בעולם. מארגני המשט, בהובלת אבו קשק, טוענים כי האוניה נשאה חומרי גלם לייצור תחמושת כבדה המיועדים לנמלי אשדוד וחיפה, והיא חלק משרשרת האספקה של צה"ל.

זו הייתה פעולה חסרת תקדים שכללה ניסיון כיתור של האניה בלב ים, תוך שידור מסרים בקשר. סעייף אבו קשק היה דובר מרכזי לפעולה, כחלק מהאסטרטגיה הרחבה יותר של המשט - לא רק להגיע לעזה, אלא גם להפריע באופן ישיר לספינות ש"תומכות במכונת המלחמה הישראלית".

סייד אבו קשק, מוביל משט "סומוד"/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

נראה תכופות בצמוד לגרטה טונברג

טיאגו אבילה, אזרח ברזיל בן 39, גם הוא אחד מחבר ועדת ההיגוי של ארגון משט סומוד העולמי, ומדוברי המשט הבולטים - שבעבר אף נראה תכופות בצמוד לגרטה טונברג. את מעמדו כפעיל סולידריות עם פלסטין בנה לאורך שנים, כולל השתתפות בספר משטים.

אבילה נעצר כבר בעבר על ידי ישראל, והוחזק במעצר שכלל בידוד והורחק. הוא פעיל מאד ברשתות החברתיות, ומוכר כמי שמגייס למשימה תמיכה בברזיל ובאמריקה הלטינית.

טיאגו אבילה, מוביל משט "סומוד"/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

גם לקראת המשט הנוכחי הוא היה אחד הדוברים הבולטים, השתתף בראיונות רבים והוביל חלק מהפעולות, כולל החסימה של אוניית המטען MSC Maya.

השניים, כמו שאר המארגנים, דוחים בעקביות את טענות ישראל כנגדם ומגדירים את המשט כ"משימה הומניטרית".

  • עוד באותו נושא:
  • משט

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully