וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עימות בלב הים: מארגני "משט סומוד" מאשימים את ישראל בפעולה אלימה

עודכן לאחרונה: 30.4.2026 / 17:52

יותר מ-180 משתתפים טענו כי אירועי הלילה היו "חטיפה", וטענו שכוחות חיל הים עלו על ספינות, פגעו במערכות ועצרו פעילים. מנגד, גורם ישראלי אמר כי מדובר באכיפה ימית. ראש ממשלת איטליה גינתה את הפעולה ודרשה לשחרר את העצורים

כוחות ישראלים השתלטו על המשט לעזה במרחק רב מישראל. 29 באפריל 2026/לפי סעיף

מארגני "משט סומוד" תקפו היום (חמישי) בחריפות את ישראל, לאחר אירועי הלילה בלב הים התיכון, וטענו כי מדובר ב"מבצע צבאי אלים ובלתי חוקי" נגד פעילים בינלאומיים. לדבריהם, כלי שיט של חיל הים הישראלי יירטו את המשט במים בינלאומיים, עלו על חלק מהספינות, פגעו במערכות ההנעה והתקשורת ועצרו משתתפים.

לטענתם, נוסעים אחרים נותרו על כלי שיט מושבתים "ללא יכולת תמרון ובסכנת סערה מתקרבת". בארגון טוענים כי למעלה מ-180 משתתפים הושפעו מהפעולה, ומגדירים אותה כ"חטיפה של אזרחים".

המארגנים הגדירו את האירוע כחבלה מחושבת, וטענו כי מטרת הפעולה הייתה "למנוע תיעוד ולהרחיק עדים מהנעשה בעזה". במקביל, הפנו ביקורת גם כלפי מדינות אירופה, שלטענתם שיתפו פעולה או העלימו עין - בהן האיחוד האירופי, יוון ומדינות נוספות.

מארגני המשט תקפו את ישראל לאחרי אירועי הלילה בלב הים התיכון. "משט סומוד"/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

על רקע האירועים דרשו המארגנים פתיחה מיידית של פעולות חיפוש והצלה בידי מדינות האזור, התערבות של המדינות שדגליהן הונפו על הספינות, וסיוע דחוף לכלי השיט שנפגעו. בנוסף קראו לחקירה בינלאומית ולנקיטת צעדים נגד ישראל. במקביל, קראו לציבור ברחבי העולם לצאת להפגנות ב-30 באפריל וב-1 במאי תחת הסיסמה "ALL OUT FOR PALESTINE".

בישראל מציגים תמונה שונה לחלוטין. גורם בכיר מסר כי כל הספינות עושות את דרכן לישראל וכי "כל הנוסעים נמצאים בשלום". לדבריו, הכוחות פעלו במסגרת אכיפה ימית, על רקע מה שהוגדר "כאוס בניהול המשט", שבמהלכו נעצרו בכירים וחלק מהספינות נעצרו.

sheen-shitof

עוד בוואלה

רנו קפצ'ר החדשה: קטנה במידות, גדולה באופי

בשיתוף רנו

הכוחות פעלו במסגרת אכיפה ימית. משט "סומוד" שיצא מאיטליה/אתר רשמי, משט "סומוד"

תגובות בזירה הבינלאומית

ראש ממשלת איטליה, ג'ורג'יה מלוני, גינתה בצהריים "בתוקף" את תפיסת כלי השיט במים בינלאומיים מול חופי יוון, ודרשה את שחרור האזרחים האיטלקים שנעצרו "שלא כדין". מלשכתה נמסר כי איטליה קוראת לישראל "לשחרר לאלתר את העצורים, לכבד באופן מלא את החוק הבינלאומי ולהבטיח את שלומם וביטחונם של כל הנמצאים על הסיפון".

האירוע מגיע על רקע מתיחות גוברת בין ישראל לחלק ממדינות אירופה, כאשר לאחרונה אף השעתה איטליה הסכם שיתוף פעולה ביטחוני עם ישראל.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully