ארגון הקהילה הישראלית-אמריקנית IAC העניק הלילה (שני) לרופאה, אשת העסקים והפילנתרופית, ד"ר מרים אדלסון, את פרס מפעל החיים "מגינת עם ישראל", בערב הגאלה של הארגון לציון 78 שנה למדינת ישראל, שהתקיים בלוס אנג'לס. באירוע השתתף גם שורד השבי בר קופרשטיין.
בהענקת הפרס ציינו ה-IAC את "מנהיגותה האמיצה ובעלת החזון של ד"ר אדלסון, במיוחד ברגעים המכוננים ביותר בהיסטוריה, ואת מחויבותה האיתנה לחיזוק ולהגנה על מדינת ישראל ועל העם היהודי".
שון אבן חיים, ממייסדי IAC ויו"ר אמריטוס של הארגון, העניק את הפרס לד"ר אדלסון ושיבח אותה כשסיפר כיצד הראתה לעולם לאחר מתקפת הטרור של חמאס בשבעה באוקטובר, "מהם באמת אומץ ומנהיגות".
"השתמשת בכל משאב שעמד לרשותך כדי לפעול להשבת החטופים. התמדת עד שהחטוף האחרון הושב הביתה. כפי שאת נוהגת לומר, כל היהודים הם משפחתך, ובמעשייך הראית מה המשמעות האמיתית של כך. התייחסת למשפחות החטופים כאל משפחתך שלך. אנחנו, ויהודים ברחבי העולם, אסירי תודה עמוקה", הדגיש בפניה אבן חיים.
" זה הוסיף לי עוד מספר שנות חיים"
בקבלת הפרס סיפרה ד"ר אדלסון כי "היום הטוב ביותר בחיי היה כשכל החטופים חזרו". בהמשך ציינה: "זה קרה בסמיכות ליום ההולדת שלי ואמרתי 'אלוהים נתן לי את המתנה הזאת'. זה הוסיף לי עוד מספר שנות חיים".
"ד"ר מרים אדלסון היא דמות ענקית בדורנו ולוחמת בלתי נלאית למען עם ישראל. מנהיגותה והפילנתרופיה המשנה מציאות שלה עיצבו באופן עמוק את העולם היהודי וחיזקו לאין שיעור את הברית בין ארצות הברית לישראל", אמר אילן קאר, מנכ"ל IAC, ולשעבר השליח המיוחד של ארצות הברית לניטור ומאבק באנטישמיות.
"מחויבותה לביטחון ולאחדות עמנו חיונית מתמיד בזמנים מאתגרים אלה. בפרס זה אנו חוגגים ומכבדים את מורשתה המרשימה ואת מסירותה המתמשכת לעתידנו המשותף" אמר קאר.
