וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יונתן אוריך חשף פרטים מהמעצר: "הכניסו אותי לתא מוצף מים" - והתגובות לא איחרו להגיע

עודכן לאחרונה: 16.3.2026 / 9:32

יועצו של נתניהו פרסם פוסט אישי שבו תיאר את הלילה הראשון במעצר: חיפוש בעירום, תא קטן תחת כיפת השמיים וברז שלא עבד. "לא חשבתי שאראה עוד את המשפחה שלי", כתב. הפוסט עורר גל תגובות - מעקיצות ועד מתקפות חריפות: "אתה תירקב בכלא וזה האושר של כולנו"

בווידאו:דיון בבקשת המשטרה להרחיק את יונתן אוריך מלשכת רה"מ, בית משפט מחוזי מרכז, 6 בינואר 2026/מערכת וואלה

יונתן אוריך, יועצו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, פרסם הלילה (שני) פוסט ברשת X בו תיאר את הלילה הראשון במעצר ואת התנאים בתא שבו הוחזק לאחר חקירה ממושכת.

"בשלוש בבוקר הכניסו אותי לתא קטן בכלא, תחת כיפת השמיים, אחרי קליטה מסודרת וחיפוש בעירום", כתב אוריך בפוסט. לדבריו, "התא היה מוצף במים ושאריות אוכל ולא היה לי איפה לשבת ובטח שלא לשכב לישון. עמדתי על דלת התא, נשען על הסורגים של הפתח, מביט החוצה".

"רציתי לשתות מים, בכל זאת הייתי אחרי 12 שעות של חקירה, אבל לא הצלחתי כי הברז לא עבד". בהמשך תיאר את התחושה שחווה באותן שעות: "הייתי לבד כמו שלא הייתי מעולם. לא חשבתי שאראה עוד את המשפחה שלי, בטח לא את ראש הממשלה. החיים כאילו הסתיימו שם".

לדבריו, רק לאחר שעות ארוכות הובל לדיון בבית המשפט. "זה לקח כמה שעות שנדמו כנצח עד שהובילו אותי לבית המשפט, ומשם לעוד ערעור במחוזי, ואחר כך לעוד זמן מאחורי סורג ובריח, ועוד חקירות ועוד דיונים".

בסוף הפוסט כתב: "אבל בכל לילה ובכל בוקר אני חוזר לאותו מקום, לאותו התא, נשען על החלון ומבין שזהו. מהזהו הזה צריך איכשהו, בעזרת השם, יום אחד, לנסות לקום".

sheen-shitof

עוד בוואלה

מאחורי הזירות והאזעקות: האנשים שמנהלים את הקרב על חיי האזרחים

בשיתוף מד"א

"הברז לא עבד". אוריך/פלאש 90, יהונתן שאול

"אין לממשלת קטאר אגף שיקום?"

הפוסט של אוריך עורר גל תגובות ברשת, ביניהם העיתונאי בן כספית עקץ וכתב: "אין לממשלת קטאר אגף שיקום?".

העיתונאי חיים לוינסון הגיב: "שמע, התנאים שאתה מתאר בכלא מחרידים. לא סביר שזה יהיה במדינה דמוקרטית. לא מגיע לך - ולא לאף אדם. מה ראש הממשלה לא מטפל בזה? הכלא הוא של המדינה, לא גזרת גורל".

בתגובה אחרת נכתב לאוריך: "האם תרצה שאצטט לך מ'בלילות לבנים'? קראת פעם?. אתה קיבלת שכר למען מבצע תודעה כנגד אזרחי ישראל בכדי להשחיר את מצרים ולהלבין את קטאר. וראש הממשלה לא זרק אותך מכל המדרגות. עם ישראל יבוא חשבון איתכם בקרוב".

מגיב נוסף: "זה העונש שלכם לראות את אוריך בלשכת ראש הממשלה נתניהו ואתך מתרוצץ ברחובות, מקציף מזעם כמו כלב עם כלבת". מגיב אחר כתב "נשמע כמו אוי אוי אוי אוי. לזבלים כמוך מגיע תנאים קשים הרבה יותר. אתה תירקב בכלא וזה האושר של כולנו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully