וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סליחה, טראמפ: התגובה הגאונית של נאס"א מרסקת את התקווה לחשיפת חייזרים

25.2.2026 / 0:35

אחרי שברק אובמה טען שחייזרים קיימים ודונלד טראמפ זעם והורה לפרסם את כל המסמכים הממשלתיים בנושא, סוכנות החלל האמריקאית לא נשארת חייבת ומשחררת תגובה קורעת במיוחד

טראמפ טוען שאובמה חשף מידע מסווג כשאמר שחייזרים אמיתיים/רויטרס

סאגת החייזרים שמסעירה את ארצות הברית בחודש האחרון ממשיכה לייצר כותרות, והפעם סוכנות החלל האמריקאית (נאס"א) נכנסת לקלחת. בעקבות דרישתו הפומבית של הנשיא דונלד טראמפ לחשוף מסמכים ממשלתיים מסווגים על עב"מים, נאס"א שחררה תגובה משעשעת במיוחד שמרסקת את התקוות לפריצת דרך חוץ-כדורית קרובה.

הסערה הנוכחית החלה בתחילת החודש, כאשר הנשיא לשעבר ברק אובמה נשאל בפודקאסט של בראיין טיילר כהן האם חייזרים הם אמיתיים. אובמה השיב כי הם אמיתיים, אך ציין שמעולם לא ראה אותם וכי הם אינם מוחזקים במתקן הצבאי הסודי "אזור 51". בהמשך אובמה הבהיר באינסטגרם כי התכוון לכך שמבחינה סטטיסטית סביר שיש חיים ביקום העצום, אך הסיכויים שחייזרים ביקרו בכדור הארץ הם נמוכים.

למרות ההבהרה, טראמפ מיהר לתקוף את קודמו בתפקיד. בשיחה עם כתב "פוקס ניוז" פיטר דוסי על סיפון ה"אייר פורס 1", טראמפ טען שאובמה "עשה טעות גדולה" וחשף מידע מסווג, למרות שטראמפ עצמו הודה: "אני לא יודע אם הם אמיתיים או לא". לאחר מכן, טראמפ הכריז ברשת החברתית "Truth Social" כי יורה לשר המלחמה ולסוכנויות נוספות לאתר ולפרסם מסמכים ממשלתיים הקשורים לעב"מים, תופעות אוויריות בלתי מזוהות (UAP) וחיים חוץ-כדוריים.

העקיצה של נאס"א

מי שמיהרה לצנן את ההתלהבות היא סוכנות החלל האמריקאית, שבחרה להגיב לדרישת הנשיא בעקיצה משלה. דוברת נאס"א, בת'אני סטיבנס, כתבה ברשת X כי הסוכנות ממשיכה לאמץ את המחויבות של טראמפ למדע פתוח. היא ציינה כי נאס"א מטפחת מדע פתוח מאז הקמתה וכי היא ממשיכה להפוך את כל נתוניה לזמינים לציבור. לאחר מכן, סטיבנס סיפקה את הפאנץ' כשציטטה את מנהל נאס"א, ג'ארד אייזקמן: "יש בהחלט דברים שהוא נתקל בהם בתפקיד שהוא לא יכול להסביר... אבל הם קשורים יותר לתוכניות יקרות שלא לצורך מאשר לחיים מחוץ לכדור הארץ!".

למרות הצהרתה של סטיבנס על שקיפות, המציאות מעט שונה. מדיניות נאס"א קובעת במפורש כי היא אינה משחררת לציבור מידע המסווג כסודי, מידע רגיש על רכש או תקשורת חסויה בין עורכי דין ללקוחות. גולשים ברשת X מיהרו לציין זאת, ואחד מהם אף כתב בתגובה לסוכנות: "הדברים שכנראה הוסתרו ב-100 השנים האחרונות היו מוסתרים גם מכם".

עוד בנושא

טראמפ הבטיח לחשוף את האמת על חייזרים ומחקר חדש טוען - "הם ביקומים מקבילים"

"טראמפ נתן אישור": חברי קונגרס יבקרו בבסיסים שמחזיקים "חלליות וגופות חייזרים"

sheen-shitof

עוד בוואלה

נלחמים ביוקר הנדל"ן: כך תוסיפו לבית חדר ביום אחד

בשיתוף קבוצת גוטליב אלומיניום

"כדור הארץ היה משעמם ביולוגים מהחלל"

במקביל לסערה הפוליטית, ד"ר ג'נטרי לי, מהנדס חלל ותיק שעובד בנאס"א מאז 1968, התייחס לסוגיה בכנס האגודה האמריקאית לקידום המדע (AAAS) שנערך בפיניקס.

לדבריו של ד"ר לי, אין כיום שום דבר שמעיד על כך שמכונה חייזרית או חייזר נחתו אי פעם על כדור הארץ. הוא הדגיש כי מי שמאמין אחרת פשוט "הוטעה", וכי לכל מקרה של תצפית עב"ם לכאורה יש ככל הנראה הסבר פשוט הרבה יותר.

לסיום, ד"ר לי התלוצץ והסביר כי ביולוגים חוצניים שייבקרו כאן ידווחו שכדור הארץ "אינו כוכב לכת מעניין במיוחד", משום שכל החיים עליו - מבני אדם ועד חיידקים - מתרבים באותה הדרך תוך שימוש באותה מולקולת DNA. לגמרי משעמם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully