וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משחק "צ'יקן" מסוכן: המעטפה שבאיראן סירבו לקבל - ונקודת האל-חזור של טראמפ | דיווח

סוכנויות הידיעות

עודכן לאחרונה: 21.2.2026 / 8:35

בסוכנות הידיעות רויטרס דווח כי בישראל עורכים הכנות לתקיפה משותפת עם ארה"ב על אדמת איראן וכי הפערים בין הצדדים במו"מ אינם ניתנים לגישור

טראמפ טוען שאובמה חשף מידע מסווג כשאמר שחייזרים אמיתיים/רויטרס

בישראל מאמינים כי טהרן ווושינגטון נמצאות במבוי סתום במשא ומתן ביניהן, ובמקביל עורכים הכנות לפעולה צבאית משותפת אפשרית עם ארצות הברית. עם זאת, טרם התקבלה החלטה סופית על יציאה להתקפה, כך דווח הלילה (בין שישי לשבת) בסוכנות הידיעות רויטרס.

שני בכירים ישראלים אמרו לרויטרס כי הפערים בין וושינגטון לטהרן אינם ניתנים לגישור והסיכוי להסלמה צבאית בטווח הקרוב גבוה. בתוך כך, גורמים אזוריים ציינו כי מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי שעלול לצאת משליטה ולערער את יציבות המזרח התיכון.

נקלעו למבוי סתום ומלחמה? טראמפ וחמינאי/עיבוד תמונה, רוירטס

המעטפה ששר החוץ האיראני סירב לקבל

לפי הדיווח, שני סבבי שיחות בין הפרסים לאמריקנים נתקעו בסוגיות הליבה: העשרת אורניום, טילים והסרת סנקציות. כאשר מתווכים מעומאן הגישו מעטפה מצד ארצות הברית ובה הצעות בנושא הטילים הבליסטיים, שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י סירב אפילו לפתוח אותה והחזיר אותה.

גורמים באזור טוענים כי טהרן טועה בחישוביה כשהיא ממתינה לוויתורים. הנשיא טראמפ כבול על ידי ההתעצמות הצבאית של עצמו - הוא לא יוכל לסגת מבלי להצטייר כחלש אלא אם איראן תתחייב לזנוח את שאיפותיה הגרעיניות.

אלן אייר, דיפלומט אמריקאי לשעבר ומומחה לאיראן, אמר: "שני הצדדים מתבצרים בעמדותיהם. טראמפ לא יכול לרכז את כל הכוח הצבאי הזה ואז לחזור עם עסקה 'ככה-ככה'. אם הוא יתקוף, זה יהפוך למכוער מהר מאוד".

sheen-shitof

עוד בוואלה

המהפכה של וואלה Fiber שתחסוך לכם בעלויות הטלוויזיה והאינטרנט

בשיתוף וואלה פייבר

גורמים באזור: טראמפ לא יכול לסגת מבלי להצטייר כחלש. נושאת מטוסים אמריקנית/עיבוד תמונה, רויטרס

טראמפ: "אני שוקל תקיפה מוגבלת כדי להביא את איראן להסכם"

הנשיא טראמפ הציב שלשום אולטימטום: עשרה עד 15 ימים להגיע להסכם או להתמודד עם "דברים רעים באמת", על רקע ריכוז הכוחות האמריקניים העצום במזרח התיכון ודיווחים שלפיהם הצבא האמריקני ערוך למתקפה נרחבת אם יינתן לו אור ירוק. אתמול, הנשיא האמריקני אמר כי הוא "שוקל את זה", לאחר שנשאל על דיווחים לפיהם הוא שוקל תקיפה צבאית ראשונית ומוגבלת על איראן כדי להכריח אותה להסכם.

ברויטרס דווח כי תכנון צבא ארצות הברית לתקיפה באיראן נמצא בשלבים מתקדמים ביותר עם אפשרויות הנעות מחיסולי בכירים - ועד לשינוי משטר אפשרי. אמש דיווח הוול סטריט ג'ורנל כי טראמפ שוקל תקיפה מוגבלת ראשונית כדי לאלץ את איראן להסכם גרעין. עוד הוסיפו כי "טראמפ בוחן מגוון אפשרויות צבאיות, אך אומר כי הוא עדיין מעדיף נתיב דיפלומטי".

במסיבת עיתונאים שערך אמר הנשיא האמריקני: "כדאי להם מאוד להגיע לעסקה". טראמפ חשף בדבריו כי 32 אלף בני אדם נהרגו בפרק זמן קצר יחסית, כשהוא מתכוון למחאות שנערכו באיראן בחודש שעבר. "אני מרגיש רע מאוד עבור העם האיראני. הם חיו כאילו בגיהינום", הוסיף.

הציב אולטימטום של עשרה עד 15 ימים להגיע להסכם. הנשיא טראמפ/רויטרס

באיראן טוענים: הצד האמריקני לא ביקש אפס העשרת אורניום

שר החוץ של איראן עבאס עראקצ'י, אמר כי ארצות הברית לא דרשה מטהראן "אפס העשרה" של האורניום שיחות הגרעין בז'נבה השבוע, והיא מצדה לא הציעה להשעות את העשרת האורניום. "לא הצענו כל השעיה והצד האמריקני לא ביקש אפס העשרה", אמר בראיון לרשת MS NOW האמריקנית. "מה שאנחנו מדברים עליו כעת הוא כיצד לוודא שתוכנית הגרעין של איראן, כולל העשרה, תהיה למטרות שלום ותישאר למטרות שלום לנצח", אמר.

עראקצ'י הוסיף כי יינקטו "צעדים טכניים ופוליטיים לבניית אמון" כדי להבטיח שהתוכנית תישאר שלווה בתמורה לפעולה כלשהי בנוגע לסנקציות, אך לא מסר פרטים נוספים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully