גן ילדים בערערה בנגב נשרף בסוף השבוע באישון לילה עקב חשד להצתה. לא דווח על נפגעים אך למבנה ולציוד נגרם נזק כבד. מערכת החינוך ביישוב מחפשת כעת חלופות שיאפשרו את המשך הלימודים.
גורם במערכת החינוך המקומית הגדיר את התופעה כמסוכנת ואלימה. לדבריו, חל איסור לערב מוסדות חינוך במאבקי כוח בין גורמים מסוכסכים. הוא ציין כי "כל פגיעה בגן היא פגיעה ישירה בזכות הילדים לסביבה מוגנת", והוסיף כי "קיים סיכון ממשי שהאלימות תהפוך בעיניהם לנורמה. אסור להשלים עם מצב כזה".
השריפה מצטרפת לשורת מקרי הצתה של מוסדות חינוך בחברה הבדואית בשנה האחרונה. גורמים ביישוב מסבירים כי הפגיעה במוסדות מתרחשת על רקע סכסוכים, מאבקי שליטה ואיתותי אזהרה בין משפחות יריבות.
אירוע ההצתה מתרחש בשיאו של גל אלימות בערערה. רק לאחרונה נשמעו ביישוב חילופי אש כבדים, בהמשך לקטטה המונית שפרצה באופקים שבה מעורבות משפחות מהיישוב. במקביל, המשטרה חוקרת סרטון שהופץ ברשתות החברתיות ובו נראה ילד כבן שלוש צועד ברחובות המועצה כשבידיו אקדח ורובה, בניסיון להעביר מסר מאיים.
ההסלמה בפשיעה הובילה לעימות חזיתי בין גורמי האכיפה להנהגה המקומית. ראש המועצה טלאב אבו ערער דרש לקדם סולחה ותקף את שחרורם המהיר של עבריינים. מנגד, מפקד תחנת המשטרה ברוך ההינג הדף את הביקורת והאשים את התושבים בסיכול חקירות רצח. הקצין טען שהמשפחות עצמן מחביאות מצלמות ואוספות תרמילים מהזירות.
במועצה מודים במורכבות המצב. חבר המועצה וראש הרשות לשעבר נאיף אבו ערער חשף לאחרונה כי ביישוב מתנהלים כיום ארבעה סכסוכי דמים במקביל. הוא הודה כי ברוב הבתים בערערה מוחזקים כלי נשק לא חוקיים, מצב שמוביל בהכרח להמשך מעגל האלימות ופוגע בניסיונות הגישור.
