שר התפוצות עמיחי שיקלי הצהיר הבוקר (רביעי) כי אם אירוע אלימות כפי שקרה בלשכתה של השרה עידית סילמן, היה מתרחש במשרדו - תוך עשר דקות אותו עובד לא היה עוד מועסק.
כשנשאל בראיון ברדיו 103FM על המקרה, אמר השר שיקלי כי הוא רוצה לקוות שההתקוטטות לא קרתה מול פניה של עידית סילמן. "זה מתחום העולמות שאם פעל באלימות שיילך בכלא. במידה והיה לי עובד והוא היה מפעיל אלימות אז הוא לא היה עובד 10 דקות אחר כך. זה הכול", הדגיש. לאחר מכן אמר כי היה והדיווח נכון - ודאי שעל סילמן להיפרד מיועצה.
"אני מקווה שנראה פעולות נחושות"
השר שיקלי הרחיב בדעתו בנוגע לפגישת נתניהו וטראמפ בבית הלבן על רקע המשא ומתן האמריקני מול איראן. "הפערים הם עצומים, הדבר החשוב הוא שאנחנו בסופו של דבר, ממשלת ישראל וראש ממשלת ישראל אנחנו מטילים את עשרות אלפי הנרצחים על משטר הטרור שמאיים גם על ביטחוננו, שהביא כסף לעזה וחיזבאללה", אמר. "יש לנו אחריות לעשות כל שביכולתינו כדי להפיל את משטר הטרור הזה. אני מאוד מקווה שכן נראה בעזרת השם פעולות נחושות, ימים יגידו. אם נראה פעולה היא תהיה ברמת תיאום מאוד גבוהה בין ארה"ב וישראל".
כזכור, אתמול פורסם כי תקרית אלימה אירעה לפני כשבועיים במטה השרה סילמן. על פי הדיווחים הפנימיים, ראש המטה של השרה התקוטט עם אחד היועצים של השרה שלטענתו נחבל ברגליו. לא נמסר מה הרקע בגינו החלה הקטטה.
היועץ שנחבל מסר לוואלה כי: "הנושא מצוי בטיפול הגורמים המוסמכים, לרבות נציבות שירות המדינה ומשטרת ישראל. יצויין כי לשרה סילמן אין כל קשר או מעורבות באירוע".
