בית המשפט המחוזי מרכז בלוד הפך היום (שלישי) את ההחלטה של בית משפט השלום וגזר שלוש שנות מאסר בפועל על ד"ר אילן הלוי, שהורשע בעבירות של טיפול רפואי רשלני, הפסקת הריון בניגוד לחוק ושיבוש מהלכי משפט, לאחר שהקים בניגוד לחוק מתחם לידות בשטח ביתו.
ההחלטה התקבלה במהלך דיון ערעור במחוזי, אחרי שקודם לכן בית משפט השלום בפתח תקווה גזר רק תשעה חודשי עבודת שירות. הלוי הורשע לפני כחצי שנה לאחר שילד נשים רבות בקליניקה הפיראטית שכונתה "ג'הארה דולה", שפתח בביתו ביישוב חבצלת השרון. חלק מהנשים שיילד, עברו ניתוחים קיסריים בעבר, ולידת בית נחשבת כמסוכנת עבורן.
באחת הלידות, רחמה של היולדת נקרע, והלוי לא דאג לפינויה לבית חולים בדרך שתבטיח את שלומה. הוא שלח אותה לדרכה ברכב המשפחתי שבו נהג בעלה, ללא ליווי רפואי וללא התראה לבית החולים, שם נותחה ניתוח חירום להצלת רחמה וחייה. במקרה אחר, הוריה של תינוקת התריעו בפני הלוי כי חשה ברע, אך הוא הרגיע אותם, ולא סיפק לה טיפול רפואי או הורה על פנויה לבית החולים. התינוקת מתה כעבור כמה ימים.
בית המשפט קבע ביחס לאירועים אלו, כי ד"ר הלוי הפקיר את גורלן של הנשים והיילודים, במטרה למנוע חשיפת זהותו כמי שביצע את הלידות ובכך סיכן את חייהם. כמו כן, הורשע ד"ר הלוי בביצוע הפסקת הריון ללא אישור כדין ובניסיון להנחות מטופלת למסור דיווח כוזב לרשויות במטרה להסתיר את מעשיו.
נוסף על כך, נקבע כי במסגרת חקירה משטרתית סמויה, הציע ד"ר הלוי לשוטרת שהתחזתה לאישה הרה שירותי לידה ופיקוח בתשלום, קיים פגישת התרשמות במתחם וביצע לה בדיקת אולטרסאונד, כל זאת בניגוד לצווים שעמדו בתוקף.
עורך דין אלעד אסרף מפרקליטות מחוז מרכז טען במסגרת הערעור שבית משפט השלום שגה בעת גזירת עונשו של ד"ר הלוי עת השית עליו עונש מקל מאוד של עבודות שירות, שכן העבירות שבהן הורשע הן חמורות.
בטיעוניו, התייחס עורך הדין אסרף לכך שבית המשפט קבע, כי ד"ר הלוי ביצע טיפול רפואי רשלני והפקיר את הנשים והיילודים תוך שהוא רואה את טובתו האישית בלבד. כמו כן הודגש, כי לא נטל אחריות, אלא המשיך לפעול ולהעמיד בסיכון יולדות בניגוד להתוויות הרפואיות ובניגוד לחוק, גם לאחר שהוצאו נגדו צווים מנהליים ומשפטיים, ואף בעת ניהול ההליך המשפטי בעניינו. לאחר מספר דיונים, הציע בית המשפט המחוזי לד"ר הלוי למשוך את ערעורו ולקבל את ערעור המדינה.
