וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יוסף אלזיאדנה נחטף ונרצח בשבי. היום המשטרה הרסה את בית אחותו

עודכן לאחרונה: 28.1.2026 / 18:30

כוחות אכיפה הרסו מבנה שלפי בני משפחת אלזיאדנה שייך לאחותו של יוסף, שנחטף ב-7 באוקטובר ונרצח בשבי. במשפחה טוענים כי ההריסה בוצעה חרף בקשות לדחייה. זוהי הפעם השנייה שבה נהרסים מבנים של בני המשפחה

עלי זיאדנה בזמן הריסת בית משפחתו/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א'

כוחות אכיפה הגיעו היום (רביעי) לנגב והרסו מבנה השייך, לפי בני המשפחה, לאחותו של יוסף אל זיאדנה, שנחטף ב-7 באוקטובר ונרצח בשבי.

לטענת בני משפחת אלזיאדנה, הבוקר הגיעו דחפורים בליווי כוחות אכיפה והרסו מבנה שבו מתגוררים ילדים. עלי אלזיאדנה, אחיו של יוסף, אמר כי ביקש בעבר לדחות את ההריסה בשנה, אך לדבריו הבקשה לא כובדה. "חשבתי שהממשלה תרכין ראש בגלל הלוויה (של רן גואילי) שהייתה היום", אמר, והאשים את השר איתמר בן גביר בהתנהלות. לדבריו, "לנחם לא באו - אבל להרוס יודעים".

זוהי גם לא הפעם הראשונה: בחודש יולי האחרון כוחות אכיפה בליווי דחפורים הגיעו להרוס מבנים של המשפחה, שלטענתם היו שייכים לאחיו של יוסף - חאלד, ולבנו.

סלומיאן קרוב משפחה סיפר כי "הרסו לו מבנה מגורים של כ-60 מטרים. אנחנו זועמים, בשיא החום, הרסו היום, המשפחה עדיין אבלה. זה הטיפול שמגיע למשפחה במקום לטפל בה, הורסים להם הבתים".

הריסת בית משפחת אל זיאדנה ביולי האחרון/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בפוסט שכתב בפייסבוק תקף סולימאן את ההחלטה להריסת הבית: "במדינה הזאת, גם אם אתה חטוף, חלל, לוחם, או אזרח למופת - אם אתה ערבי, אין לך פריבילגיה. משטרת בן גביר לא רואה אנשים, רק אג'נדה. רודפים את הבדואים, את הערבים, את אנשי השמאל - העיקר לרצות את קהל היעד".

"הדמוקרטיה גוססת", כתב. "הסבירות נעלמת, הבחירות בספק, ובעזה מלחמה בלי יעד, בלי תקווה, ובלי סוף".

הם גם לא היחידים:

המדינה פינתה אתמול גם קונטיינרים של בני משפחתו של הישאם א-סייד שחזר משבי חמאס. אביו, שאעבאן א-סייד דיבר עם וואלה ותקף: "אין למדינה רגש". לדבריו, למבנים אלו אין אישורי בנייה. "המנהל פנה אלינו, הוציאו לנו צווי הריסה, כל האזור הוא בלי אישורי בנייה", סיפר. א-סייד הציב את השלטים לפני עשרה חודשים, לטענתו והבוקר הגיעו פקחי המנהל והרסו את אותם הקונטיינרים שנשאו את השלטים להחזרת בנו.

"אני מרגיש שהמדינה פעלה ללא רגש, זה יוצא כך שיחידות האכיפה פועלים בצורה הזאת. השלטים היו למען הישאם והיו שלטים למען החזרת החטופים לעלות את המודעות", אמר שעאבן.

עוד בוואלה

ארזתם כבר ? לחצו כאן והזמינו את החופשה הבאה שלכם.

לכתבה המלאה

יוסף אלזיאדנה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בינואר 2025 הושבו גופותיהם של יוסף ובנו חמזה. יוסף נחטף ב-7 באוקטובר ונהרג בשבי. צה"ל איתר את גופותיהם של יוסף בדרום רצועת עזה.

גופותיהם אותרו במנהרה בדרום רצועת עזה. גופתו של יוסף, אב ל-19 בן 53 חולצה במאמץ משותף של מפקד השו"ן שב"כ, אמ"ן ופיקוד הדרום, נח"ל ויהל"ם. צה"ל פעל בעבר במרחב הזה אבל בעקבות אינדיקציה חוזרת, חזרו לפעול בו ואיתרו את השניים. יוסף נמצא לצד גופות ועצמות מחבלים ששמרו עליו והועבר למכון לרפואה משפטית. במבצע אותרו גם ממצאים שקשורים לחמזה, ולבסוף הגיעו לקביעה שככל הנראה מצא את מותו.

שניים מילדיו הנוספים של יוסף, עיישאה ובילאל, נחטפו עמו ועם חמזה. בני המשפחה מגיעים מכפר בפזורה הבדואית דרומית לרהט, ונחטפו כשעבדו ברפת בקיבוץ חולית בשבת 7 באוקטובר 2023. בתחילה המשפחה האמינה שהם נרצחו, אך צה"ל הציג להם סרטון ובו הם נראים חיים ברצועת עזה. ב-30 בנובמבר שוחררו עייאשה ובילאל, אז בני ה-17 מהשבי, בעסקה שכללה בעיקר נשים וקטינים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully