המדינה פינתה היום (שלישי) קונטיינרים של בני משפחתו של הישאם א-סייד שחזר משבי חמאס. אביו, שאעבאן א-סייד דיבר עם וואלה ותקף: "אין למדינה רגש".
לדבריו, למבנים אלו אין אישורי בנייה. "המנהל פנה אלינו, הוציאו לנו צווי הריסה, כל האזור הוא בלי אישורי בנייה", סיפר. א-סייד הציב את השלטים לפני עשרה חודשים, לטענתו והבוקר הגיעו פקחי המנהל והרסו את אותם הקונטיינרים שנשאו את השלטים להחזרת בנו.
"אני מרגיש שהמדינה פעלה ללא רגש, זה יוצא כך שיחידות האכיפה פועלים בצורה הזאת. השלטים היו למען הישאם והיו שלטים למען החזרת החטופים לעלות את המודעות", אמר שעאבן.
הישאם, בן 36 מהיישוב חורה, חצה את הגבול לרצועת עזה באפריל 2015 ומאז הוחזק בשבי. הישאם, שלוקה בסכיזופרניה, חצה בעבר פעמיים את הגבול לרצועה אך הוחזר. חמאס פרסם בחודש יוני 2022 אות חיים ממנו בו נראה שוכב על מיטה בהכרה ומחובר למסיכת חמצן.
"אנחנו מודים לראש הממשלה ולכל מי שעסק בשחרור של בני", אמר שעבאן אחרי חזרת בנו משבי חמאס. "הישאם מרגיש גרוע מאוד. הוא שבור ויכול להיות שהוחזק לבדו. אולי הוא לא היה עם בני אדם, אולי שמו אותו עם חיות. מוזר לו לראות אנשים", סיפר והוסיף ש"הוא לא מדבר. אין לו קול, הוא היה במקום מאוד קשה, מצבו קשה מאוד".
