בזמן שכוחות הביטחון של איראן מבצעים טבח באזרחים שמעזים למחות נגד המשטר, קבוצה אחת נותרה חסינה לחלוטין: הילדים של אותם אנשים שנותנים את הפקודה לירות. תופעת "ילדי האליטה" האיראנים, שמציגים לראווה חיי מותרות בלתי נתפסים ברשתות החברתיות, מעוררת זעם ציבורי חסר תקדים.
לפי ארגוני זכויות אדם, גל המחאות הנוכחי גבה את חייהם של כ-16,500 בני אדם. אבל הנתון המחריד הזה לא מפריע לבנים ולבנות של השרים, אנשי הדת ומפקדי משמרות המהפכה להעלות תמונות עם תיקי מעצבים, מכוניות-על ומטוסים פרטיים.
The children of the Iranian regime elite flaunting their wealth and luxury lifestyles... as thousands are slaughtered for daring to stand up to their families https://t.co/pQn5aiiUB9
— Daily Mail (@DailyMail) January 20, 2026
הכירו את ה"אגאזדה"
באיראן יש להם שם: "אגאזדה" (Aghazadeh) - כינוי לילדי הבכירים שנהנים מהכוח הפוליטי, מהשחיתות ומההון העצום שנצבר עקב עקיפת הסנקציות.
דוגמה בולטת היא אנשיד חוסייני, דוגמנית ומעצבת הנשואה לבנו של שגריר איראן בדנמרק לשעבר. רגע לפני פרוץ המהומות, היא העלתה תמונה "קלילה" עם מעיל קשמיר יוקרתי ותיק שעולה יותר ממה שאיראני ממוצע מרוויח בשנה שלמה.
אבל הדוגמה הקיצונית ביותר היא סשה סובהאני, בנו של שגריר איראן בוונצואלה לשעבר. סובהאני הפך למוקד של שנאה לאחר שתיעד את עצמו חוגג על יאכטות עם נשים בלבוש מינימלי, במסיבות פאר ועם מכוניות מרוץ בדובאי ובספרד - הכל בזמן שאביו מייצג משטר איסלאמיסטי אדוק. כיום, איראן מנסה להסגיר אותו מספרד בחשד להלבנת הון וניהול אתרי הימורים.
צביעות ללא גבולות: חיים אצל "השטן הגדול"
הנתון המקומם ביותר חושף את הצביעות של צמרת המשטר: לפי שר איראני לשעבר, כ-5,000 מילדי ה"אגאזדה" מתגוררים בארצות הברית - אותה מדינה שההורים שלהם מכנים "השטן הגדול".
הרשימה ארוכה: נכדיו של האייתוללה חומייני (מייסד המהפכה) חיים בקנדה; אחיינו של המנהיג העליון עלי חמינאי חי בצרפת ובבריטניה; וילדיו של הנשיא לשעבר רוחאני למדו באוקספורד וחיו באוסטריה. בדובאי, הבנים של עלי שמחאני (יועצו הבכיר של חמינאי) מנהלים אימפריית ספנות חובקת עולם.
"אורח החיים הזה מרתיח את דמם של הצעירים באיראן", מסבירה לדייילי מייל אלה רוזנברג, חוקרת בכירה ומומחית לאיראן במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. "הם רואים איך הילדים העשירים חיים ללא דין וחשבון, בזמן שההורים והסבים שלהם דואגים שחיי הפאר יימשכו".
"בוורלי הילס" של טהראן
הפער הכלכלי זועק לשמיים גם בתוך איראן עצמה. בשכונות היוקרה של צפון טהראן, כמו "אלהיה" (המכונה "בוורלי הילס" המקומית), רכבי יוקרה ממשיכים לשוטט בין בתי קפה מעוצבים ובוטיקים, במרחק נגיעה מהרחובות שבהם אזרחים נגררים מבתיהם ומוכים.
חלק מהעשירים אף בורחים למחוז ואן בטורקיה השכנה כדי לבלות במועדונים וברים, הרחק מהאלימות שההורים שלהם מפעילים בבית.
