ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע לפני זמן קצר (שני) לאחוזת מאר- א-לאגו בפלורידה ונפגש עם נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ. השניים לחצו ידיים מול כלי התקשורת בכניסה לאחוזה - וענו על חלק משאלות של כלי התקשורת.
טראמפ התייחס בהצהרה שמסר לחנינה המדוברת של ראש הממשלה נתניהו ואמר: "הנשיא הרצוג יתן חנינה שוחחתי איתו והוא אמר לי שזה בדרך".
בבית הנשיא הכחישו את דברי הנשיא האמריקני ומסרו כי "לא הייתה שיחה בין הנשיא הרצוג לנשיא טראמפ מאז הוגשה החנינה". ופירטו: "לפני מספר שבועות התקיימה שיחה בין הנשיא הרצוג לבין נציג מטעם טראמפ שפנה בשאלה לגבי המכתב של הנשיא האמריקאי, בה קיבל הסבר על התהליך בו נמצאת הבקשה, וכי החלטה בעניין תהיה לפי הנהלים וכך הוסבר לנציגו של טראמפ, בדיוק כפי שמסר הנשיא הרצוג לציבור בישראל"
לפני כחודש הגיש ראש הממשלה בנימין נתניהו לנשיא המדינה יצחק הרצוג בקשת חנינה, שהועברה באמצעות פרקליטו עו"ד עמית חדד. "בשנים האחרונות התגברו המתחים והמחלוקות בין חלקי העם ובין רשויות המדינה השונות. אני מודע לכך שההליך המתנהל בענייני הפך למוקד להתנצחויות אלו. אני נושא באחריות ציבורית ועקרונית רבה, מתוך הבנה להשלכות של כלל האירועים", כתב.
"בשל כך, ועל אף האינטרס האישי שלי לנהל את משפטי ולהוכיח את חפותי עד זיכוי מלא, אני סבור שהאינטרס הציבורי גובר אחרת,, המשיך. "מתוך אחריות ציבורית כראש הממשלה לנסות להביא לפיוס בין חלקי העם, אין לי ספק שסיום המשפט יסייע להוריד את עצמת הלהבות במחלוקת שנוצר סביבו", אמר.
בבית הנשיא ציינו כי מדובר בבקשה יוצאת דופן ובעלת השלכות משמעותיות. הבקשה תיבחן במחלקת החנינות במשרד המשפטים, שתרכז את חוות הדעת הרלוונטיות, ולאחריהן יגובש ניתוח נוסף על ידי היועצת המשפטית של בית הנשיא. הבקשה כוללת שני מסמכים: מכתב מפורט של עו"ד חדד ומכתב חתום על ידי נתניהו עצמו.
הנשיא האמריקני דונלד טראמפ התייחס לבקשת החנינה של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בפוסט שהעלה ברשת טרות' הוא כתב במשפט אחד: "נתניהו הגיש בקשת חנינה לנשיא הרצוג" וצירף אליו קישור לדיווח בערוץ 7 בשפה האנגלית אודות הנושא. בשיחתם האחרונה באותו השבוע, ביקש נתניהו מטראמפ לעשות עוד למען בקשת החנינה שלו. ייתכן וזו הייתה ההירתמות שלו לנושא.
בראיון שפורסם יומיים לאחר מכן ברשת האמריקנית "פוליטיקו", הנשיא יצחק (בוז'י) הרצוג התבטא בסוגיית החנינה לראש הממשלה נתניהו. הרצוג הדגיש כי הוא מעריך את ידידותו של טראמפ ואת פועלו להשבת החטופים, אך הבהיר כי ההחלטה תתקבל בירושלים בלבד ועל בסיס הדין הישראלי. "אני מכבד את ידידותו ואת דעתו של הנשיא טראמפ", אמר, "אבל ישראל, באופן טבעי היא מדינה ריבונית, ואנחנו מכבדים את מערכת המשפט הישראלית ואת כלליה".
