וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

היועמ"שית נגד חוק ההשתמטות: "נותן מענה לצרכי הישיבות"

עודכן לאחרונה: 10.12.2025 / 21:54

חוות דעתה של גלי בהרב מיארה אומרת כי הוראות החוק יוצרות תמריץ שלילי לגיוס, ואף עיגון של חוסר השוויון לטווח הארוך. "נדרש לקבוע סנקציות לאכיפת חובת הגיוס באופן שוויוני". גפני: "מטרתם ברורה - למנוע חס וחלילה לימוד תורה". ביסמוט: "ניסיון יפה עו"ד מיארה"

דיון ועדת חוץ וביטחון על חוק הגיוס/ערוץ כנסת

היועצת המשפטית לממשלה פרסמה הערב (רביעי) את חוות דעתה בנוגע לתיקון לחוק הגיוס להסדרת מעמדם של בני ישיבות. חוות הדעת שנכתבה על ידי המשנים ליועצת המשפטית לממשלה אביטל סומפולינסקי וגיל לימון אומרת כי החוק נותן מענה לצרכי הישיבות ולא לצרכי הביטחון הדחופים והורדת הנטל מהציבור המשרת. לדבריהם, הוראות החוק יוצרות תמריץ שלילי לגיוס, ואף עיגון של חוסר השוויון לטווח הארוך.

"התאמת החוק לאמות המידה החוקתיות דורשות שינויי עומק מקיפים ובכלל זאת, נדרש לקבוע סנקציות אישיות, אפקטיביות ומיידיות לאכיפת חובת הגיוס באופן שוויוני", נכתב בחוות הדעת.

פוסט של בועז ביסמוט ברשת X/אתר רשמי, רשתות חברתיות

יושב ראש דגל התורה חבר הכנסת משה גפני הגיב לחוות הדעת וכתב: "מנהלי המדינה בהרב מיארה, גיל לימון וחבריהם, שאינם מבינים ואינם יודעים דבר וחצי דבר בלימוד התורה בעם ישראל - יודעים להביע את דעתם על חוק שעדיין בעיצומו של דיונים". הוא הוסיף: "מטרתם ברורה - למנוע חס וחלילה לימוד תורה ולעשות כל מאמץ ש"המדינה שלהם" לא תסייע לישיבות ולמוסדות תורניים".

"הם עוברים בכל עת על הנורמות שהם דורשים מכולם, רק לא מעצמם", המשיך ותקף. "החלטת הממשלה על תלמידי חו"ל שמהווים סיוע למדינת ישראל, נפסלים על ידם במחי קולמוס והם אינם חייבים למסור דין וחשבון על פעולותיהם ועל החלטותיהם הבלתי חוקיות. בכל ההיסטוריה של העם היהודי היה מי שנלחם נגד התורה הקדושה ונגד לומדיה, כאשר התורה ב"ה ממשיכה להתקיים ומדריכה את העם היהודי, ואלה שנלחמו נגדה נעלמו באבק ההיסטוריה".

יוושב ראש ועדת חוץ ובטחון, חבר הכנסת בועז ביסמוט הגיב גם הוא ועקץ: "ניסיון יפה, עו"ד מיארה, להסיח את הדיון עם חוות הדעת, בדיוק ביום שבו עולות שאלות אפלות ביחס למעורבותך בפרשת שדה תימן. ניסיון יפה, אבל לא הפעם".

sheen-shitof

עוד בוואלה

איך הופכים אריזת פלסטיק לעציץ?

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר

חברי הכנסת ממפלגת הציונות הדתית התכנסו כדי לדון בחוק הגיוס/TPS, יואב דודקביץ

חוק הגיוס, וגיוס החרדים ממשיך להעסיק כל הזמן את הציבור ואת הממשלה. אחד מסעיפי החוק המתגבש מאפשר לחרדים לעשות שירות אזרחי-בטחוני במקום שירות צבאי, בנתח של עשרה אחוזים מהיעדים ורק בגופים בטחוניים כמו שב"ס, שב"כ, מוסד ומשטרה. לקראת הדיון שנערך ביום שלישי השבוע, היועצת המשפטית של וועדת חוץ וביטחון האמונה על החוק, הוציאה חוות דעת לפיה יש קושי לכלול את חלופת השירות האזרחי-בטחוני בהצעת החוק.

חברי הכנסת ממפלגת הציונות הדתית ורבנים מהציבור הדתי-לאומי התכנסו אמש כדי לדון בחוק הגיוס, וסוכם כי החוק המוצע אינו טוב וכי נדרשים בו שינויים, אך שאין לפרק את הממשלה או לפגוע בברית עם הליכוד והסיעות החרדיות.

במהלך הישיבה העלו הרבנים טענות שלפיהן הצבא אינו ערוך לקליטה של מספר גבוה של חרדים. בנוסף, חלק מהרבנים טענו כי הצבא מציב אתגרים גם בפני חיילי הציונות הדתית, בין היתר בשל שילוב נשים בצה"ל וביחידות הלוחמות, כגון בשריון ובחי"ר, מה שלטענתם מקשה עוד יותר על שילובם של החרדים בצבא.

במהלך הישיבה הוזכר גם ההקשר הפוליטי והמחויבות למחנה. לטענת הנוכחים, גם אם היו רוצים לפרק את הממשלה סביב סוגיית הגיוס, אין להם חלופה פוליטית אחרת, שכן מן העבר השני ממתינים יאיר לפיד ויאיר גולן, עם פערים אידאולוגיים עמוקים מדי. מנגד, שר העלייה והקליטה אופיר סופר הציג את עמדתו והתנגדותו לחוק.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully