וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הדוגמנית, הדי-ג'יי ומלכת הקרטל: טראמפ הטיל סנקציות על "רוסיטה"

8.12.2025 / 0:30

היא מככבת בתוכניות טלוויזיה, מתקלטת במסיבות יוקרה ומתחזקת מיליוני עוקבים. אבל מאחורי הזוהר, חימנה "רוסיטה" אראיה ניהלה מערכת הלבנת הון עבור ארגון הטרור האכזרי ביותר בוונצואלה. עכשיו, אחרי שהאהובים הקודמים שלה נרצחו באכזריות, היא נכנסה לכוונת של הבית הלבן

סרטוני רשת של חימנה רומינה אראיה נבארו/@arayajimenareal

עבור מיליוני העוקבים שלה באינסטגרם, חימנה רומינה אראיה נבארו (הידועה בכינוי "רוסיטה") היא דוגמנית מצליחה, שחקנית טלנובלות ודי-ג'יי שמנגנת רגאטון במועדונים הנחשבים של דרום אמריקה. אבל ביום רביעי האחרון, ממשל טראמפ חשף את הצד האפל של הכוכבת: משרד האוצר האמריקאי הטיל עליה סנקציות כבדות בטענה שהיא "מממנת טרור זר" ומשמשת כצינור הכספים של קרטל "טרן דה ארגואה" (Tren de Aragua) הוונצואלי.

לפי הדיווחים, רוסיטה ניהלה קשר רומנטי עם מנהיג הקרטל הידוע לשמצה, הקטור גררו פלורס (הידוע כ"ניניו גררו"), ואף סייעה לו להימלט מהכלא המפורסם "טוקורון" בוונצואלה ב-2012. הקרטל, שהחל את דרכו באותו כלא, הפך בשנים האחרונות למפלצת בינלאומית שעוסקת בסחר בבני אדם, נשק, זנות וסמים (כולל "הקוקאין הוורוד"), ואף התפשט לארצות הברית ולאירופה.

משרד האוצר האמריקאי טוען שרוסיטה השתמשה בקריירה הזוהרת שלה כדי להלבין הון עבור הארגון. הכספים עברו דרך מועדוני לילה ואירועים שנוהלו על ידי האקס שלה, אריק מנואל לנדאטה הרננדז, שנעצר בקולומביה באוקטובר האחרון.

היסטוריה של אהבות מדממות

העבר הרומנטי של רוסיטה נראה כמו תסריט לסרט פשע. בני הזוג הקודמים שלה לא האריכו ימים: ב-2012 היא יצאה עם לואידיג אוצ'ואה, אסיר לשעבר ויוצר סדרות, שנורה למוות במהלך שוד אופנוע. לאחר מכן היא יצאה עם קרלוס גלינדז, עבריין סמים שגופתו המבותרת נמצאה בצד הדרך בקראקס ב-2016. לפי דיווחים, תמונות הגופה הופצו כדי להזהיר את אויביו שלא לפגוע גם ברוסיטה.

עוד על המלחמה בסמים בוונצואלה
"נדחוף לגרינגוס את הסמים דרך האף": הציטוט המטורף הפך להשראה לצבא הומלסים רצחני

שר המלחמה של טראמפ על הכוונת: מי נתן את ההוראה "להרוג את כולם"?

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

הסנקציות החדשות חוסמות את רוסיטה ואת החברות שבבעלותה מגישה למערכת הפיננסית האמריקאית. שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט, הצהיר בנחרצות: "תחת הנשיא טראמפ, קרטלי טרור ברבריים לא יוכלו עוד לעשות ככל העולה על רוחם מעבר לגבולותינו. נשתמש בכל כלי כדי לנתק את הטרוריסטים הללו מהמערכת הפיננסית העולמית".

הקרטל "טרן דה ארגואה" הוגדר לאחרונה על ידי ארה"ב כארגון טרור זר, לצד כנופיות אכזריות כמו MS-13, והוא נחשב לאחד האיומים הגדולים ביותר על הביטחון הלאומי בגבול הדרומי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully