וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כשנה וחצי לאחר הפריצה לבסיס: ח"כ צבי סוכות זומן לחקירה באזהרה

עודכן לאחרונה: 27.10.2025 / 10:17

זו הפעם השנייה שחבר הכנסת קיבל זימון לחקירה בגין מעשיו באירוע, אך הפעם הודיע כי אכן בכוונתו להגיע אל תחנת המשטרה. החקירה עתידה להיערך בחודש הבא. סוכות מבדיל עצמו מהשרים מאי גולן ועמיחי אליהו וחברי הכנסת ואטורי וגוטליב שהודיע כי לא יתייצבו לחקירה

צבי סוכות פורץ לשדה תימן, יולי 2024/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

כשנה וחצי לאחר שפרץ לבסיס צה"ל שדה תימן, חבר הכנסת צבי סוכות ממפלגת הציונות הדתית זומן פעם נוספת לחקירה באזהרה. מדובר הפעם השניה שסוכות מקבל זימון להתייצב לחקירה. בפעם הקודמת, בחודש מאי, הודיע כי ישקול אם להתייצב אך בסופו של דבר לא הגיע. הפעם הודיע כי בכוונתו להגיע לחקירה שנקבעה לו לחודש הבא.

במסגרת החקירה המתנהלת, זומנו בחודש מאי גם השר עמיחי אליהו וחבר הכנסת ניסים ואטורי, והשניים הודיעו כי לא יתייצבו. הם מצטרפים בכך לשרה מאי גולן שסירבה להתייצב בלהב 433 במסגרת חקירת החשד לעבירות שחיתות במשרדה, וח"כ טלי גוטליב, שסירבה להתייצב לחקירה שנפתחה לאחר שחשפה את שמו החסוי של איש שב"כ.

חבר הכנסת צבי סוכות במהלך האירוע בבסיס שדה תימן/צילום מסך, על פי סעיף

האירוע התרחש כאשר מוחים רבים התייצבו בבסיס לאחר שנפתחה חקירה נגד אנשי מילואים בגין התעללות במחבל שהוחזק שם כעצור. בהמשך כתב אישום הוגש נגד חמישה משרתי מילואים בגין עבירות של חבלה חמורה בנסיבות מחמירות והתעללות בנסיבות מחמירות, שביצעו בצוותא כלפי עצור ביטחוני אשר הוחזק במתקן המעצר שדה תימן. בכתב האישום מתואר גם כי אחד החשודים "הצמיד כלבה אל העצור".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully