וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אחרי 738 ימים בשבי - הם חוזרים הביתה: דוד, אריאל, יוסף, גלי וזיוי שוחררו מבית החולים

עודכן לאחרונה: 20.10.2025 / 0:32

אלפי תושבים קיבלו היום את פניהם של דוד ואריאל קוניו, ששוחררו מבית החולים וישובו הביתה לאחר יותר משנתיים בשבי חמאס. במקביל בכפר עזה ובית גוברין - חוגגים את בואם של האחים גלי וזיו. גם בקריית מלאכי מצפים לחזרתו של יוסף חיים אוחנה

שורדי השבי גלי וזיו ברמן שבים הביתה, קיבוץ בית גוברין/אבי רוקח, יניר יגנה

לאחר 738 ימים בשבי חמאס, אריאל ודוד קוניו, גלי וזיוי ברמן, יוסף חיים אוחנה ומקסים הרקין שוחררו מבית החולים ושבו לבתיהם. התושבים בערים מחכים לשובם בקבלות פנים חגיגיות.

עיריית יבנה קראה לתושבות ולתושבים לעמוד בצידי הדרך ולקבל את פניו של דוד קוניו באהבה, באחדות ובחיבוק גדול, כשהוא יעבור בשיירה מבית החולים אל בית המשפחה בעיר. עת הגיעם לביתם קיבלו את ריו, הכלבה שארבל החליטה לאמץ לפני כחודש. ימים ספורים לפני שבעה באוקטובר, השניים אימצו את מרפ - אותה מחבלי חמאס רצחו לפני שארבל ואריאל נחטפו מביתם.

ראש העיר רועי גבאי אמר: "זהו אחד הרגעים המרגשים ביותר. לאחר 738 ימים של כאב, תקווה ותפילה, דוד שב לחיק משפחתו האוהבת שחיכתה לו ביבנה באהבה אינסופית. בשם כל תושבות ותושבי העיר אני מברך את דוד היקר ואת משפחת קוניו-אלוני שנשאו על כתפיהן מאבק אמיץ להשבתו. כעת נותר לייחל להשבתם של כל החטופים והחללים".

אריאל קוניו פוגש את הכלב ריו/משפחות החטופים
דוד קוניו/באדיבות המשפחה

דוד ואריאל פרסמו הבוקר סרטון ראשון בו הודו לכולם על המאבק להחזרתם. "אנחנו יודעים כמה נאבקתם כדי שנחזור הביתה ואנחנו רוצים להודות לכל אחד ואחת מכם שיצאתם מהבית בכל מזג האוויר. ברגעים הכי קשים שם, הרגשנו שאתם נלחמים עלינו. שאתם לא מוותרים", אמרו.

"היום אנחנו חוזרים הביתה ואנחנו מתרגשים מאוד. אנחנו רק מחכים לחזור סוף סוף לחיים ולהשלים את כל הפערים. הדבר הכי חשוב: אנחנו רוצים להודות לצה''ל, לכוחות הביטחון, למשפחות ששילמו מחיר יקר מנשוא במלחמה הזאת. ומילה אחרונה אליכם: המאבק עוד לא נגמר. יש לנו עוד אחים, חלקם חטופי ניר עוז - הקהילה שלנו, שאנחנו חייבים להחזיר לקבר ישראל. אסור לנו לעצור. עד שהחטוף האחרון חוזר אלינו"

אריאל קוניו לפני ואחרי שבי חמאס/אתר רשמי, ללא

דוד נחטף יחד עם משפחתו לעזה על ידי מחבלי חמאס מביתם בקיבוץ ניר עוז. יחד עם דוד נחטפו אשתו שרון אלוני קוניו והתאומות של בני הזוג אמה ויולי, בנות 3 בלבד. דניאל אלוני, אחותה של שרון, שוחררה מהשבי יחד עם בתה אמיליה בת ה-6 ב-24 בנובמבר. שרון והבנות אמה ויולי שוחררו ב-27 בנובמבר.

אריאל קוניו, בן 29 מניר עוז, אחיו של דוד, נחטף יחד עם בת זוגו ארבל יהוד. יהוד שוחררה מהשבי במסגרת עסקת החטופים השנייה. לפני כחודשיים ארבל יהוד פנתה לבן זוגה אריאל קוניו שנמצא עדיין בשבי חמאס. "אריאל שלי, אני אוהבת אותך ומתגעגעת אליך בכל שנייה. תחזיק מעמד עוד קצת, אהוב שלי".

"תודה על הטיפול, הסבלנות והלב הרחב"

קהילות כפר עזה ובית גוברין קיבלו היום את פניהם של גלי וזיוי ברמן שמשתחררים מבית החולים שיבא ושבים סוף סוף הביתה לחיק המשפחה.

אתמול פרסמו האחים סרטון לקראת שחרורם מבית החולים בו הודו למשפחות, לחיילים ולציבור הרחב שליווה אותם מהשבי ועד החזרה הביתה. "לעמנו המדהים - רגע לפני שאנחנו משתחררים מבית החולים, רצינו לעצור רגע ולהגיד תודה למשפחה, לחברים, ולכל מי שהיה בשבילנו מרחוק ומקרוב", פתחו השניים את דבריהם. "תודות גדולות שהייתם שם בשביל אמא שלנו, לתמוך בה. הרגשנו את זה בכל רגע, גם במנהרות, וזה נתן לה ולנו את הכוח להמשיך".

בהמשך פירטו על מצבם הרפואי ועדכנו שהוא יציב. "אנחנו בסדר. מחכה לנו תהליך שיקום, אבל את המבחן הרפואי בשיבא עברנו בהצלחה. תודה ענקית לכל הצוות שם על הטיפול המסור, הסבלנות והלב הרחב".

גלי וזיוי/אבי רוקח
עשרות חברים ובני משפחה מלווים את שורדי השבי גלי וזיווי ברמן, קיבוץ בית גוברין, 19 באוקטובר 2025/אבי רוקח

גלי וזיו ברמן, אחים תאומים בני 28, נחטפו מביתם בכפר עזה לשטח רצועת עזה ביום מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר. הקשר האחרון עם התאומים היה בהודעות וואטסאפ בשעה 10:30 בבוקר. כל אחד דיווח שהוא בממ"ד בביתם ושהוא נעול אך לאחר מכן ניתק הקשר. המשפחה התבשרה שככל הנראה התאומים נחטפו לעזה.

יוסף חיים אוחנה/באדיבות המשפחה

גם יוסף חיים אוחנה צפוי להשתחרר היום ולשוב הביתה לקריית מלאכי.

אוחנה, בן 25 מקריית מלאכי, בילה בפסטיבל נובה עם חבר ובבוקר שבת, במתקפת הטרור על שטח הפסטיבל, שניהם החלו לעזור לפצועים בשטח והעבירו אותם לחובשים ולאמבולנסים. הם ניסו לרוץ לכיוון הכביש המרכזי אבל אז הגיעו הטילים. יוסף חיים רץ שמאלה והחבר רץ ימינה והסתתר מתחת למכונית. חברו נפגע מהטיל והספיק לראות את יוסף חיים מציץ מאחורי המכונית שמאחוריה הוא התחבא. אחר כך הוא לא ראה אותו יותר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully