מבצע "מרכבות גדעון ב'" יצא היום (שלישי) לדרך וסימן שלב חדש בלחימה ברצועה. במקביל, מימון מגורים זמניים על ידי המדינה הופסק, ותושבי עוטף עזה, לא מבינים כיצד מצופה מהם לחזור למגוריהם.
"מדינת ישראל סיימה לממן את המגורים הזמניים שלנו ושלחה אותנו לתוך המלחמה שעדיין מתקיימת ברצועת עזה", סיפרה שרון קלדרון, חברת קיבוץ סופה, וגיסתו של החטוף עופר קלדרון שחזר בעסקת החטופים הקודמת. "כמי ששרדה את טבח שבעה באוקטובר, אנחנו לא מסוגלים לחזור ולשמוע את הפיצוצים ורעדי המלחמה", הוסיפה קלדרון, כשהבהירה כי על עף שהמדינה הפסיקה לממן לה ולמשפחתה מגורים זמניים, הם אינם חוזרים לקיבוץ סופה, ונשארים לגור בשכירות במושב מסלול.
זוהר שפקי, תושב העוטף, זעם על ההחלטה. "רעשי המלחמה והפיצוצים נשמעים בכל מקום, אמר. "איך החזירו אותנו? אנחנו יודעים שזה בלתי אפשרי להחזיר את החטופים וגם לכבוש את עזה. איך החזירו את התושבים כל עוד יש פה מלחמה?".
המבצע החל, 130 אלף חיילי מילואים גויסו
צה"ל מסר הבוקר כי התמרון הקרקעי במבצע מרכבות גדעון ב' החל היום. זאת, בתיאום עם הנחיות הדרג המדיני, ובהמשך לתהליכים שהתחילו במהלך שבוע האחרון בתקיפות מהאוויר ומהקרקע. זאת, כשמי שמוביל את הכוחות בשטח הוא מפקד פיקוד הדרום.
במרחב העיר עזה פועלות שתי אוגדות שיתמרנו לליבת העיר עזה - אוגדה 98 ואוגדה 162. זאת, כשבימים הקרובים תצטרף אוגדה גם 36. במקביל, אוגדה 99 מקיפה את העיר עזה, ואוגדה 143 תמשיך לתקוף את האזור הדרומי ברצועה ולבצע משימות הגנה על הגבול.
מבחינת היקף כוחות מילואים, צה"ל גייס 70 אלף מילואימניקים, בנוסף ל-60 אלף שהתווספו בשבועיים האחרונים. זאת, כשהממוצע עומד על 80-85 אחוזי גיוס - והיקף חיילי המילואים יעמוד על 130 אלף חיילי מילואים, בכפוף להוצאת עשרות אלפי צווים נוספים בתקופה הקרובה. בשבועות האחרונים, פעל צה"ל בפאתי העיר עזה בג'באליה, שייח' רדואן, גדוד פורקאן, שכונת זיתון, דראג תופאח, ועוד. מאות תשתיות הושמדו, ולטענת צה"ל הורחבה השליטה המבצעית סביב העיר עזה.