וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המונים ליוו את סרן אמיר עבדאללה סעד שנהרג בקרב ברצועת עזה

עודכן לאחרונה: 27.7.2025 / 20:16

בהלוויה קראה משפחתו לדרג המדיני לסיים את המלחמה ולשמור על אחיהם הדרוזים בדרום סוריה שסובלים לאחרונה מאלימות מצד המשטר הסורי. שייח מאוופק טריף: "בכל מצב ובכל עת, עדיפים כאבי השלום על ייסורי המלחמה. כולי תקווה כי יושג הסכם בדרום ונראה את החטופים חוזרים"

הלווית סרן אמיר סעד ז"ל, יאנוח/מערכת וואלה

בכאב רב המונים מלווים את סרן אמיר עבדאללה סעד בהלוויתו. סרן אמיר, בן 22 מהכפר יאנוח-ג'ת, נפל אמש (שבת) ברצועת עזה כתוצאה מפיצוץ מטען שהוצמד לנגמ"ש בו שהה. באותו אירוע נהרג גם סמל ינון נוריאל ואנה. קצין לוחם בסיירת גולני נפצע באורח בינוני מאותו פיצוץ, הקצין פונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים.

רק בשבוע שעבר קיבל אמיר עבדאללה את דרגת הסרן, כששירת כקצין טכנולוגיה ואחזקה בסיירת גולני.

בן דודו של אמיר, סגן-אלוף עלים סעד, נפל בתחילת המלחמה בעזה עת נלחם כסגן מפקד חטיבה 300, בקרב מול מחבלים שחדרו אתמול מגבול לבנון באזור הגליל המערבי.

סרן אמיר סעד, סמל ינון אוריאל ואנה. דובר צה"ל
סרן אמיר סעד, סמל ינון אוריאל ואנה/דובר צה"ל

ראש העדה הדרוזית, השייח' מוואפק טריף, ספד לסרן אמיר עבדאללה סעד בהלווייתו ביאנוח. "כמה קשה לעמוד שוב כאן, ללוות שוב חלל צה"ל, באותו המקום ובאותו היישוב" אמר השייח טריף. לדבריו אמיר גדל במשפחה שערכי הנתינה והמצוינות היו נר לרגליה, והיה גאה בשירותו בגולני. טאריף ציין את הכאב הכפול של המשפחה שאיבדה את סא"ל עלים סעד בתחילת המלחמה, ואת האובדן של הכפר יאנוח שאיבד גם את סא"ל סלמאן חבקה.

"בכל מצב ובכל עת, עדיפים כאבי השלום על ייסורי המלחמה. כולי תקווה ואני תפילה כי יושג הסכם בדרום, נראה את החטופים חוזרים ונוכל לחזור לחיי שגרה במדינה", אמר מנהיג העדה הדרוזית.

בדבריו התייחס מנהיג העדה הדרוזית גם למצוקת הדרוזים בסוריה הנמצאים תחת מתקפה של דאעש וארגוני טרור נוספים, וקרא למדינת ישראל לא לעמוד מנגד. לבסוף הביע תקווה לסיום הלחימה בדרום, חזרת החטופים, והעברת תנחומים למשפחות החיילים ינון נוריאל ורס"מ במילואים בצלאל יהושוע.

sheen-shitof

עוד בוואלה

פיטרו חוגגת יום הולדת עגול ואתם נהנים ממבצע של פעם ב-60 שנה

בשיתוף פיטרו

השיח מואפק טריף בהלווית עלים סעד בינוח, 10 באוקטובר 2023. שלומי גבאי
השייח מואפק טריף בהלוויתו של סגן-אלוף עלים סעד/שלומי גבאי

משפחתו של עבדאללה סעד ספדה לו אתמול. "הערב המשפחה איבדה את היקר לנו מכל. בצער עמוק ובכאב שאין לו מילים, אנו מודיעים על נפילתו של יקירנו, הקצין סרן אמיר עבדאללה סעד, שנפל בעת שירותו ובמשימה גדודית בחאן יונס בעזה, במסגרת מלחמת חרבות ברזל", סיפרו במשפחתו. "אמיר הוא החלל השני ממשפחתנו במלחמה הקשה והארורה הזו, בן דודו של סא"ל עלים סעד שנפל בתחילת המלחמה. קצין לוחם, בן, אח ונכד אהוב, שיצא להגן על המדינה והעם - ולא שב".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully