וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ראש הממשלה נתניהו: "אנחנו עובדים על עסקה. צריך שניים לטנגו"

עודכן לאחרונה: 8.7.2025 / 21:36

נתניהו קיים הצהרה בקונגרס בה אמר כי יש התקדמות בשיחות בדוחא להפסקת אש, אך לדבריו זה יקרה רק "בתנאים שלנו". עוד אמר ראש הממשלה כי "עמידתו האיתנה של טראמפ לצידנו חוללה שינוי דרמטי במזרח התיכון". הנשיא האמריקני וראש הממשלה ייפגשו פעם נוספת

ראש הממשלה בנימין נתניהו בהצהרה מגבעת הקפיטול/וידאו (עלה לשרת): איתי בית-און/ לע״מ, סאונד: ניר שרף/ לע״מ

על רקע המשא ומתן לעסקת חטופים ולהפסקת אש, ראש הממשלה ונשיא ארצות הברית יקיימו הערב (שלישי) פגישה נוספת לאחר ארוחת הערב שקיימו אמש. במסיבת עיתונאים לפני ארוחת הערב המשותפת אמר הנשיא טראמפ כי ארגון הטרור מעוניין בעסקה וחשף כי "קבע משא ומתן עם איראן".

בהצהרה שקיים ראש הממשלה בקונגרס האמריקני הוא אמר כי ישראל נחושה להשלים את יעדי המלחמה בעזה - וזה אומר הכנעת חמאס ופירוקו". עוד אמר ראש הממשלה: "אנו עובדים על עסקה, כדי שתהיה כזאת - צריכים את שני הצדדים. אנחנו עובדים על כך בשקדנות. לא נוותר. יש לנו מטרה ואנחנו מתכוונים להשיג את המטרה הזו"

נתניהו חשף כי ההצעה הנוכחית עליה מסכימים ארה"ב וישראל, מתיישבת עם הצעתו המקורית של שליח הבית הלבן סטיב ווטיקוף. "ככל שאדבר על כך פומבית פחות - כן ייטב", אמר.

השליח המיוחד סטיב וויטקוף אמר בישיבת הממשל של טראמפ כי כרגע יש רק נקודת מחלוקת אחת שנותרה בין חמאס לישראל, לאחר שהיו ארבע כאלה. הוא הביע תקווה להפסקת אש בת 60 יום כבר השבוע, שבמהלכה ישוחררו עשרה חטופים חיים ותשעה מתים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש הבוקר עם סגן נשיא ארה״ב ג׳יי. די. ואנס, בבלייר האוס בוושינגטון. 8 ביולי 2025. אבי אוחיון/ לע״מ., אתר רשמי
ראש הממשלה בפגישתו עם סגן הנשיא/אתר רשמי, אבי אוחיון/ לע״מ.

"לעזה חייב להיות עתיד אחר"

ראש הממשלה נתניהו הבהיר כי עזה לא תהווה איום על ישראל, ולכך יש תוכנית מאוד ברורה. "אנחנו רואים את זה עין בעין עם ארצות הברית והנשיא ואני שוחחנו על כך והצוותים שלנו שוחחו על כך, אין צורך לפרט כל דבר", ציין ראש הממשלה. לדבריו, "אחד הדברים שאנחנו צריכים להבין הוא שאנחנו נלחמים מול אויב מאוד אכזר, מאוד ציני, ואנחנו לא צריכים למסור לו בדיוק את התוכניות שלנו, ולכן אני ממעיט לדבר על זה".

בהתייחסותו להתקדמות במשא ומתן אמר נתניהו כי טראמפ והוא מאמינים ב"שלום באמצעות כוח". "עמידתו האיתנה של הנשיא לצידנו חוללה שינוי דרמטי במזרח התיכון. מטוסי ה־B2 הפגינו עוצמה, לוחמי צה"ל נלחמים כאריות, והברית בינינו הדהדה כרעם", הדגיש ואמר כי כעת יש הזדמנויות לשלום והשניים מתכוונים לממש אותן. "עלינו להשלים את המשימה בעזה לשחרר את החטופים ולהשמיד את יכולות חמאס. לעזה חייב להיות עתיד אחר - ואף מדינה לא תסכים לפחות מכך", הוסיף ראש הממשלה.

נתניהו הביע את צערו בעקבות הרג חמשת חיילי נצח יהודה ואמר כי "אנו נמצאים בימים אדירים, אך גם נגועים בטרגדיה - איבדנו חמישה מלוחמינו בעזה. גם העם האמריקני, בטקסס, איבד את יקיריו. אנחנו עומדים לצד אנשי טקסס כפי שהם עומדים לצדנו".

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה fiber ושדרגו את חווית הגלישה והטלוויזיה בזול!

בשיתוף וואלה פייבר

ראש הממשלה בנימין נתניהו מוסר לנשיא ארה״ב דונלד טראמפ את מועמדתו לפרס נובל לשלום, 8 ביולי 2024. רויטרס
פגישה נוספת תתקיים. ראש הממשלה והנשיא האמריקני בארוחת הערב/רויטרס

הנשיא יעניק ערבויות?

מקור הבקיא במשא ומתן המתקיים בדוחה מסר לעיתון הלונדוני "אל-ערבי אל-ג'דיד" כי אם משלחות ישראל וחמאס יפתרו את המחלוקות בינהן עד יום חמישי - סטיב וויטקוף צפוי להגיע לדוחה בסוף השבוע בכדי להכריז על הגעה להסכם רגיעה למשך 60 יום.

עוד הדגיש המקור כי עד כה הוסכם על כך שהכנסת הסיוע ההומניטארי לרצועת עזה תתבצע על ידי האו"ם, כשהמקור לא פירט האם 'הקרן ההומניטארית לעזה' תמשיך להתקיים או לא. בנוסף, המקור טען כי הסעיף העוסק בסוגיית הנסיגה של כוחות צה"ל נדון היום וכי הסוגייה שהכי מכשילה הגעה להסכם לבינתיים היא סוגיית הערבויות שדורש חמאס מארה"ב לגבי אי-חזרה ללחימה לאחר הרגיעה בת ה-60 יום, כשהמקור הבהיר שהנשיא טראמפ עובד באופן רציני בכדי שהמלחמה לא תמשיך לאחר 60 יום.

מקורות אחרים מסרו לערוץ אל-חדת' הסעודי כי נקודת המחלוקת העיקרית במשא ומתן היא כוונת ישראל לשמור לעצמה את האזור שבין ח'אן יונס עד לרפיח בדרום הרצועה.

מחבלי חמאס. ShutterStock
מתעקשים על ערבויות מארצות הברית. מחבלי חמאס בעזה/ShutterStock

מוקדם יותר היום ראש הממשלה קיים פגישה עם סגן הנשיא האמריקני ג'יי די ואנס בבלייר האוס, מאוחר יותר ייפגש עם יו"ר בית הנבחרים , מייק ג'ונסון ומנהיג הרוב בסנאט, הסנאטור ת'ון.

מזכיר ההגנה של ארצות הברית פיטר הגסת' התבטא לגבי התקיפה שביצע חיל האוויר האמריקני בפורדו ואמר: "הפעולה שבוצעה באיראן היא פעולה היסטורית שהראתה לעולם את העוצמה והיכולות של ארה"ב. יש לנו נשיא החלטי עם הצבא הטוב בעולם. מבצע 'פטיש חצות' מחזיר את ההרתעה והכוח של ארה"ב".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully