שישה מטחים נורו הבוקר לעבר שטח ישראל לפני כניסת הפסקת האש עם איראן לתוקף, בבאר שבע פגע טיל ישיר בבניין. במד"א אישרו את מותם של ארבעה הרוגים, ו-26 פצועים. חולצו מספר לכודים והמשטרה מעדכנת כי סורקת עבור נעדרים נוספים. מתחקיר ראשוני של פיקוד העורף עולה כי ארבעת ההרוגים שהו בממ"ד בזמן הפגיעה.
בית החולים סורוקה בעיר עדכן כי עד כה פונו 26 פצועים למיון. שניים מהם במצב בינוני, והיתר במצב קל.
תחקיר ראשוני של פיקוד העורף מעלה כי ארבעת ההרוגים מפגיעת הטיל שהו בממ"דים בשתי דירות סמוכות בבניין בן שבע קומות. ונהרגו כתוצאה מפגיעה ישירה שחדרה ישירות לחדרי הביטחון.
עוד עולה מהתחקיר כי לאחר מטח הטילים הראשון, בסביבות השעה 5:00, שוחררו האזרחים לשגרה - אך טיל נוסף שנורה לאחר מכן פגע במבנה. בנוסף, תושבים טוענים כי לא קיבלו התרעה שנייה, אלא רק שמעו אזעקה מאוחרת, מה שהותיר רבים ללא זמן מספק להגיע למרחב מוגן. בפיקוד העורף מודים: "שגינו כששחררנו את האזרחים מוקדם מדי".
חילוצים מזירת ההרס
מפקד מחוז דרום, ניצב חיים בובליל, שהגיע לזירת האירוע, מסר: "מדובר באירוע מורכב ומשמעותי. לצערי יש נזק רב. מבנים נוספים נפגעו כתוצאה מהדף. המאמצים מתמקדים בסריקת המבנה אחר נעדרים נוספים - אנחנו סורקים חדר חדר. חיילי פיקוד העורף במבנה ויש חשש לקריסה, הסריקות מבוצעות באופן מבוקר".
עוד הוסיף בובליל כי הזירה מורכבת משלושה מבנים גדולים עם אוכלוסייה רבה. "פינינו אותם למרכזי החוסן יחד עם העירייה. האירוע בשליטה. אני קורא לציבור - אל תגיעו לפה. זה מותר ומסוכן ומשבש את עבודת המשטרה. אין לנו דיווח שמישהו אומר שחסר לו אדם, אבל אנחנו רוצים להיות בטוחים. לצערי, בנפילה הזו גם הממ"דים חטפו פגיעה קשה".
"אין לנו בית, הכל הרוס"
ויקטוריה תושבת הבניין סיפרה על הבוקר המטלטל: "אני גרה בבניין הזה בקומה השנייה ששמענו את ההתרעה, חיכינו ולא שמענו אזעקה, רק אחר כך. נכנסו לממד ושמענו בום גדול, הבנו שזה קרה אצלנו, הדלת רעדה, שמענו צעקות ובעלי ניסה לפתוח את דלת הממד, ניסנו לצאת ולא הצלחנו". ויקטוריה סיפרה כי שוטרים וכוחות החילוץ נכנסו לדירה והוציאו אותם החוצה. "ראינו שאין לנו בית הכל הרוס. היה חור בקיר. בקושי יש מדרגות, הילדה הייתה על הידיים של השוטרת, רעדנו. אנחנו בהלם".
השוטרת שחליצה את הילדה בת ה5, רס"ל ליאל דהן, שוטרת מתחנת באר שבע סיפרה על החילוץ: "הגעתי לזירה, התחלנו לסרוק את הבניין , נכנסו לקומה השנייה שהבניין קרס , והאימא העבירה לי את הילדה כי ההורים לא הצליחו לצאת מהממד, הורדתי אותה מחוץ לבניין ואז הפגשנו אותה עם ההורים".
יצחק בן שבת, אזרח שבא לסייע בטיפול בפצועים, סיפר: "הגעתי לפה במהירות כדי לעזור, נכנסתי וראינו פצועים אנוש. הדלת של הממ"ד עפה, הקומות נפלו, הממ"דים לא עזרו".
חברת הכנסת יסמין סקס פרידמן שמתגוררת באזור שיתפה באירועי הבוקר: "הייתי במקלט השכונתי, ואז שמענו פיצוץ אדיר, הלכנו למקלט ואז חזרנו הבייתה ואז הייתה אזעקה ורצנו במהירות בחזרה, אני מתגוררת בשני רחובות מפה, היה פיצוץ אדיר, הבנו מיד שזה נפילה בקרבת מקום".
נכון לרגע כתיבת שורות אלו אין דיווחים על נעדרים נוספים, אך צוותים שפועלים במקום עדיין סורקים את הזירה לוודא שאין לכודים נוספים.
"בכל הטילים שנורו - אנשים שפעלו לפי ההנחיות הצילו עצמם"
ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ, הגיע לזירה ועדכן כי למיטב ידיעתם אין לכודים נוספים. לדבריו, נפתח מרכז חירום שקלט כ-700 תושבים שמקבלים מענה ראשוני, כולל תמיכה פסיכולוגית. "אנחנו מבקשים מהציבור לא להתקהל ולתת לכוחות הביטחון, ההצלה והחירום לעשות את העבודה. אנחנו רוצים לנקות את הרחוב". עוד הוסיף כי מדובר באירוע קשה וכואב במיוחד: "אלה התושבים שלי ואזרחי המדינה. אנחנו ניערך להלוויות, אבל כרגע אנחנו עסוקים בלדאוג לפצועים ולספק למשפחות וודאות".
דנילוביץ הדגיש: "בכל הטילים שנורו - אנשים שפעלו לפי ההנחיות הצילו עצמם". לדבריו, העיר פועלת להחזיר את החיים לשגרת חירום בשכונה הפגועה. על רקע הדיווחים על הפסקת האש, הזהיר דנילוביץ מפני שאננות: "תמיד בדקות האחרונות עם הפסקות אש זה יכול לקרות. זה קרה גם בעוטף עזה ואנחנו רואים את הרדיוס של הפגיעה. לכן תושבים רבים התפנו. אנחנו ממליצים לכולם עדיין להישמע להנחיות כי אי אפשר לדעת מה יקרה בשעות הקרובות".
תיעוד רגע הפגיעה בבאר שבע
שישה מטחים שוגרו הבוקר לעבר ישראל, בחדרה דווח על שבר ירוט שנפל בכניסה לבניין ועל נערה בת 15 שנפצעה באורח בינוני ופונתה לבית החולים. במרחב גלבוע גבר נחבל בדרך למרחב מוגן בנוף הגליל. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח רמב"ם גבר בן 51 במצב קשה, מעורפל הכרה עם חבלת ראש.
פרמדיק מד"א יוסף חודיינטוב, סיפר: "ראינו את הפצוע שכוב כשהוא מעורפל הכרה לאחר שנחבל בראשו כשנפל כשהיה בדרכו למרחב המוגן. הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים שכלל עצירת דימומים וחבישות. פינינו אותו לבית החולים כשמצבו יציב".
הפסקת האש שעליה הכריז נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ נכנסה לתוקף ב-7:00 בבוקר. עם זאת, כבר ב-04:00 לפנות בוקר טען שר החוץ האיראני עראקצ'י בציוץ ברשת X כי המלחמה הסתיימה - מה שכמובן לא קרה. באיראן טענו כי המטחים שוגרו לעבר ישראל לפני תחילת הפסקת האש.
לאחר המטחים, בכיר ישראלי אמר כי טראמפ הכריז על הפסקת אש. אם כל הצדדים ישמרו עליה היא תתקיים.