במבצע מורכב של שב"כ וצה"ל חולצו הלילה גופותיהם של שלושת החטופים יונתן סמרנו מת"א, עופרה קידר מקיבוץ בארי ושי לוינסון מגבעת אבני. המבצע התאפשר הודות למודיעין מדויק ופרטים ממנו עדיין אסורים בפרסום. מטה משפחות החטופים הודה לצה"ל ואמר כי המפתח לניצחון הוא השבת כל 50 החטופים שעדיין מוחזקים ברצועה. האישה היחידה שמוחזקת בעזה כעת היא ענבר הימן.
אביו של יונתן סמרנו כתב הבוקר: "אתמול היה יום ההולדת העברי של יונתן. ביום ההולדת ה־23, ביום שבו נולד, יונתני שלנו חולץ במבצע הירואי של חיילי צה"ל והשב"כ הגיבורים. ביום הולדתו, דפק יונתי, קונדסון שכמותו, על דלת ביתו. רגע לפני, רסיס של טיל נפל ליד הדלת. ואז הגיעה ההודעה, ההודעה שלא רצינו לקבל חודשים ארוכים".
"מהרגע הראשון האמנתי, בלב שלם, שהצבא שלנו יחזיר את הבן שלי. לא הפסקתי להאמין, וכך קרה. אני רוצה להביע תודה עמוקה: לממשלת ישראל, לראש הממשלה, לכוחות הביטחון, לחיילי צה"ל הגיבורים, ללוחמי המילואים, לנשות הגיבורים, להוריהם, ולכל עם ישראל שנשא אותנו על כפיים של תפילה, תקווה ואמונה. יונתי, זכינו לחיות לצידך 21 וחצי שנים של אור, והיום, באור חדש. חזרת אלינו, בן אהוב, עטוף באור של גבורה, של אמונה, של עם שלם. אבא אמא ויאיר נזכור אותך לעד. עם ישראל חי".
יונתן סמרנו ז"ל
יונתן מרדכי סמרנו נרצח כאשר ניסה להימלט לקיבוץ בארי מפסטיבל המוזיקה "נובה" בבוקר ה-7 באוקטובר, משם נחטף לעזה ע"י עובד אונר"א.
יונתן, או יונתי כפי שקראו לו חבריו ובני משפחתו, בן 21 במותו, היה תמיד מוקף בחברים; די.ג'יי כשרוני שרק רצה לעשות מוזיקה, לשמוח ולטייל. יזם בנפשו ואיש עסקים מפולפל גם בגילו הצעיר, שחלם להתפתח בתחום הפקת האירועים.
עופרה קידר ז"ל
עפרה קידר, תושבת קיבוץ בארי, נחטפה כאשר יצאה כהרגלה להליכה בשדות האהובים עליה, בבוקר ה-7 באוקטובר. עפרה עבדה ברפת כ-30 שנה והיתה אחראית על היונקיה - טיפול בעגלים שנולדו. היא הייתה אשת עבודה עם כוח פיזי יוצא דופן. בהמשך, עברה לעבוד בפינת החי המקומית, שם עבדה 15 שנה, גם לאחר שהגיעה לגיל פנסיה. מי שהגיע לביתה יכול היה לראות את אהבותיה הגדולות, פרט למשפחתה - הכלבים, בעיקר פודלים וטיפוח הגינה והעציצים שבבית.
בעלה של עפרה, סמי, נרצח ב-7 באוקטובר בביתם. עפרה הייתה סבתא ואם מסורה, והותירה אחריה שלושה ילדים - אלעד, אורן (Oran) ויעל.
ממשפחתה נמסר כי "אנחנו כואבים ועם זאת יש תחושת הקלה שאנחנו מביאים את עפרה לקבורה באדמת בארי, האדמה שכל כך אהבה. השבת כלל החטופים היא חובה מוסרית. אנחנו מתפללים שכל משפחות החטופים יוכלו לסגור את מעגל האימה הזה, מי לשיקום ומי לקבורה. אנחנו מקווים שהעם שלנו יתאחד, ושנדבר בשפה אחת, שפה של אחדות".
ענבר קידר, כלתה של עופרה, אמרה לוואלה: "עצוב, חונק, מחזיר אותנו ל-7 באוקטובר. הבקשה שלנו מהמדינה הייתה לא לסכן חיילים כדי לחלץ אותה, וברוך ה' כל החיילים חזרו בשלום - וזה מה שקרה. היא הייתה אישה טובת לב, צנועה והעוגן של המשפחה שלנו. היא חוזרת לבית שלה, לקיבוץ שכל כך אהבה. זאת סגירת מעגל מבחינתנו".
שי לוינסון ז"ל
סמ"ר שי לוינסון שירת כלוחם בגדוד 77, ונפל בקרב בבוקר ה-7 באוקטובר. צוות הטנק עליו פיקד חיסל עשרות מחבלים שחדרו לשטח הארץ. בן 19 בנופלו.
שי, תושב גבעת אבני שבגליל התחתון, היה שחקן מצטיין בקבוצת הכדורעף עילבון. שי ויתר על האפשרות לקבל מעמד של ספורטאי פעיל ובחר בשירות קרבי משמעותי בצה"ל. שי היה בחור שקט ואיכותי, שאפתן והישגי שדחף את עצמו להתקדם בספורט ובכל תחום שמשך אותו. שי היה איש של שלום, שהאמין בדו קיום וחיים משותפים כדרך חיים.