ראש הממשלה נתניהו היה מיועד לתת היום (רביעי) עדות פעם נוספת במשפטו, שהתקיים בדלתיים סגורות, אך הדיון הסתיים מוקדם מהצפוי בעקבות הודעת ראש הממשלה כי הוא חולה. לפני יומיים נתניהו הגיע לבית המשפט המחוזי בתל אביב, גם הדיון הזה הסתיים מוקדם בשל בקשתו של עורך דינו של ראש הממשלה.
ביום שישי לפני שבועיים, לשכת ראש הממשלה הודיעה כי נתניהו עבר בהצלחה בדיקת קולונוסקופיה שגרתית בבית החולים שערי צדק בירושלים.
אמבולנס הצטרף לשיירה
לוואלה נודע בחודש שעבר כי לשיירת הרכבים המאובטחת שמובילה ומקיפה את ראש הממשלה בנימין נתניהו נוסף בחודשים האחרונים אמבולנס למקרה חירום רפואי. שני מקורות מהימנים בסביבת נתניהו אמרו לוואלה כי מדובר ברכב חירום רפואי, שהצטרף לשיירת ראש הממשלה אחרי שעבר בקיץ אשתקד אירוע לבבי ומאז מתלווה לשיירה באופן צמוד.
משיחות עם מספר מקורות שעבדו בשנים האחרונות בלשכת ראש הממשלה, תחת נתניהו, בנט ולפיד, עולה כי בעבר רכב החירום היה בשימוש רק למקרים מאוד חריגים במרחקים גדולים ולא היה חלק בלתי נפרד מהשיירה בשגרה ברוב הארץ. מלשכת רה"מ ומשב"כ נמסר: "לא מתייחסים לסידורי אבטחה".
היסטוריה רפואית מדאיגה
בחודש דצמבר 2024 עבר נתניהו ניתוח להסרת הערמונית בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים. נתניהו, שנותח במשך כשעתיים, כפי שתוכנן, שלח לפני כניסתו לחדר הניתוח מסר לקראת הפרוצדורה הרפואית שהוא צפוי לעבור.
בנוסף, בחודש יולי בשנת 2023 ראש הממשלה נתניהו עבר תהליך להשתלת קוצב לב לאחר שחש ברע. "לפני שבוע שמו לי מכשיר ניטור, והמכשיר הזה צפצף הערב ואמרו שאני צריך לקבל קוצב לב, ואת זה אני צריך לעשות עוד הלילה", אמר דאז. עם זאת, לפי פרסומה של הילה אלרואי בחדשות 13, בניגוד לדבריו של נתניהו, מכשיר הניטור לא צפצף, אלא הופעל על ידו כשחש בסחרחורת בלילה. במשך 12 שניות סבל ראש הממשלה מהפרעת קצב, ולפי רופאיו היה בסכנת חיים והובהל לבית החולים בדחיפות.