וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עשן לבן בוותיקן: האפיפיור הבא - לאו ה-14, הראשון אי-פעם מארה"ב

פרובסט הוא האמריקני הראשון אי פעם שנבחר לתפקיד. עד הבוקר לא הושגה הסכמה רחבה על מועמד שיזכה ברוב של שני שלישים עד אשר הופיע הערב עשן לבן וגרם לאלפי מאמינים להריע. שמו החדש: האפיפיור ליאו ה-14

בווידאו: עשן לבן מיתמר מעל הותיקן לאחר שנבחר אפיפיור חדש, 8 במאי 2025/צילום: רויטרס

עשן לבן עלה הערב (חמישי) מארובת מארובת הקפלה הסיסטינית שבוותיקן מה שהכריז על בחירתו של אפיפיור חדש - הקרדינל האמריקני רוברט פרבוסט. הכינוי של האפיפיור החדש - האמריקני הראשון אי-פעם - יהיה לאו ה-14.

האפיפיור החדש, בן 69, נולד בשיקגו והעביר את רוב חייו כאיש דת בפרו. הוא דובר, בין היתר, ספרדית ואיטלקית, ואת נאומו הראשון בפני הקהל שהתאסף בכיכר פטר הקדוש הוא חלק בין שתי השפות האלו. במסר הקצר שהעביר לקהל הוא קרא "לבנות גשרים" ואיחל שלום כלל אנושי.

האפיפיור החדש ליאו ה-14 בנאומו בוותיקן, 8 במאי 2025. רויטרס
יש אפיפיור חדש. לאו ה-14 מנופף לקהל, הערב/רויטרס

הקונקלבה, שבה השתתפו הקרדינלים הבוחרים מרחבי העולם, נפתחה בהצבעה ראשונית שנערכה כבר אתמול בערב. על פי הנהוג, הקרדינלים ממשיכים להצביע פעמיים בכל בוקר ופעמיים נוספות אחר הצהריים - עד שיתקבל מועמד שיזכה ברוב של שני שלישים מהקולות.

אתמול בערב והיום בבוקר יצא עשן שחור מהארובה, שבישר על חוסר הסכמה על אפיפיור חדש, אך בהצבעה השלישית כבר נבחר מנהיג חדש לכנסייה הקתולית. פרבוסט, המחזיק גם באזרחות פרואנית, מונה ב-2023 על ידי פרנציסקוס, קודמו בתפקיד, לאחראי על מינוי בישופים ברחבי העולם.

עוד בוואלה

מגן החלשים ומתנגד ל"אורח חיים הומוסקסואלי": זהו האפיפיור האמריקני הראשון בהיסטוריה

לכתבה המלאה

קרדינלים מתפללים לקראת תחילת טקס הבחירה של האפיפיור החדש בוותיקן, 7 במאי 2025. רויטרס
הקרדינלים מתפללים לפני תחילת הקונקלבה, אתמול/רויטרס

האפיפיור פרנציסקוס הותיר אחריו מורשת שנויה במחלוקת. יש הרואים בו אפיפיור שהביא שינוי נחוץ למוסד העתיק בזכות הרפורמות שהעביר, ואילו אחרים סבורים שיורשו צריך לאמץ מסורות ישנות יותר.

מספר שיא של 133 קרדינלים מ-70 מדינות נכנס לקפלה הסיסטינית, לעומת 115 מ-48 מדינות בכינוס האחרון ב-2013 - צמיחה המשקפת את מאמציו של פרנציסקוס להרחיב את טווח ההגעה של הכנסייה לאזורים מרוחקים עם מעט קתולים.

בין אלו שהוזכרו כמועמדים המובילים לעמוד בראש הכנסייה המונה כ-1.4 מיליארד מאמינים בעולם הם הקרדינל האיטלקי פייטרו פארולין והקרדינל הפיליפיני לואיס אנטוניו טאגלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully