וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אליה כהן נחטף ממיגונית המוות, ובשבת ישוב לישראל

עודכן לאחרונה: 18.2.2025 / 17:49

אליה כהן בן ה-27, נסע למסיבת הנובה יחד עם בת זוגו זיו עבוד, שם תכנן להציע לה נישואין. "ביחד כבר שבע שנים. מידידות לזוגיות במעבר הכי חד שיש. לא נפרדנו אפילו ליום אחד. עד ל-7 באוקטובר", סיפרה בת זוגו

"הנני" עצרת הציבור הדתי לאומי לתמיכה בעסקה לשחרור החטופים, מתחם התחנה הראשונה ירושלים/LiveGiving TV

אליה כהן בן ה-27, נסע למסיבת הנובה יחד עם בת זוגו זיו עבוד, שם תכנן להציע לה נישואין. בבוקר ה-7 לאוקטובר הזוג הסתתר ב-"מיגונית המוות", ממנה אליה נחטף, יחד עם אור לוי והירש גולדברג פולין. אליה כהן נפצע מירי המחבלים, ומשפחתו סיפרה כי אף חטוף שחזר לא פגש אותו בשבי.

זיו, בת זוגו של אליה הסתתרה תחת הגופות במשך כ-3 שעות, ובכך ניצלו חייה. יחד איתם נסעו למסיבה אחיינה של זיו עמית בן ה-19 ובת זוגו קארין בת ה-21, שניהם נרצחו במיגונית.

בני הזוג, בני 27 מתל אביב, הכירו בגיל 14. חמש שנים חלפו עד שהפכו לאוהבים. "כשהוא התגייס, הוא הזמין אותי לבוא לראות את קבלת הכומתה שלו", היא נזכרת. "מאז אני והוא ביחד, כבר שבע שנים. מידידות לזוגיות במעבר הכי חד שיש. לא נפרדנו אפילו ליום אחד. עד ל-7 באוקטובר".

"אני ואליה חברים טובים לפני הכול", סיפרה על הזוגיות. "אנחנו טסים ביחד, נהנים ביחד, יוצאים למסיבות ביחד. הכול עושים ביחד. רוב האנשים שמכירים אותנו לא מכירים את זיו בנפרד, או אליה בנפרד, זה זיו ואליה".

החטוף אליה כהן ובת זוגו זיו עבוד. באדיבות המצולמים
החטוף אליה כהן ובת זוגו זיו עבוד/באדיבות המצולמים
החטוף אליה כהן ובת זוגו זיו עבוד. באדיבות המצולמים
החטוף אליה כהן ובת זוגו זיו עבוד/באדיבות המצולמים

"הפכנו להיות חברה מפולגת", אמרה סיגי, אמו של החטוף אליה כהן בעצרת הציבור הדתי לאומי לתמיכה בעסקה לשחרור החטופים. "זה הרגע שהאויב נכנס וטבח בנו, והצליח לחולל את האסון הנורא שאנחנו עדיין עוברים. אנחנו מנסים ללמוד איך שוב להתאחד ולהיות ביחד, כי אנחנו מבינים שללא האחדות הזאת, ללא אהבת חינם, ללא ערבות הדדית ביננו -לא נוכל להשתקם".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully