עומסי תנועה חריגים צפויים היום (ראשון) באזור תל אביב, לאחר שביום חמישי החלו העבודות על התחנה החמישית של הרכבת הקלה בעיר. היא תוקם ברחוב שאול המלך על ציר בגין, במסגרת בניית התוואי האדום של הרכבת הקלה, שיחל בפתח תקווה ויסתיים בבת ים. עומסי התנועה צפויים להתמקד בעיקר בצירים המרכזיים: איילון, כביש החוף, כביש תל אביב-ירושלים וכביש מספר 5, בייחוד בשעות הבוקר.
השינויים בהסדרי התנועה כוללים את צמצום הנתיבים בציר בגין לשני נתיבים לכל כיוון בקטע הבנייה, אחד לתחבורה ציבורית ואחד לכלי רכב פרטיים. כמו כן, הנהגים יכוונו לפנייה חדשה מדרך בגין לדרך נמיר, לאחר שהפנייה שמאלה מדרך בגין לרחוב מוזס נחסמה ביום שני.
בחמישי בלילה, כבר שעה לאחר תחילת העבודות, נרשמו פקקים ועומסים חריגים ברחובות הסמוכים לאזורים שנחסמו. המבלים הרבים שביקשו להגיע לתל אביב דרך הרחובות שנושקים לשאול המלך, כמו דרך נמיר מצפון לדרום ורחוב על פרשת דרכים, מצאו את עצמם בתוך עומסי תנועה כבדים.
לקריאה נוספת בוואלה! NEWS:
"ייקח יותר משש שנים": המשטרה הפסיקה העבודות בתחנת הרכבת הקלה
קרי מזהיר: "המצב הנוכחי מוביל למדינה דו-לאומית, בישראל מבינים את זה?"
גבר שיסף גרונו של נוסע ברכבת בלונדון - וצעק: "זה בשביל סוריה"
ארבע התחנות הראשונות של הרכבת הקלה שהחלו להיבנות בתל אביב הן אלנבי-הרכבת, יהודית, קרליבך-צומת מעריב וארלוזורוב. לפני שבועיים החלו העבודות בתחנת ביאליק שברמת גן, התחנה השנייה בעיר לצד תחנת אבא הלל שבמתחם הבורסה.