וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הצעיר שהופלל בידי שוטרים ונשלח לכלא: "חשבתי לגמור את עצמי"

23.7.2015 / 19:12

מתן אדרי מבאר שבע אמנם הביע סיפוק ממעצר השוטרים, שחשודים כי הורו לשתול ברכבו סמים קשים, אולם את ארבעת החודשים בכלא הוא לא יישכח. בריאיון לוואלה!NEWS אמר: "חשבתי שאשב שנים על דבר שלא עשיתי, אני שמח שהאמת יצאה לאור"

צילום: שי מכלוף, עריכה: מתן חדד

"רציתי שהאדמה תבלע אותי. הבנתי שמשהו פה מסריח, אבל לא היה לי איך להוכיח את זה", כך אמר היום (חמישי) מתן אדרי, הצעיר מבאר שבע שהופלל לכאורה בידי שוטרים באחזקת סמים קשים. בריאיון לוואלה!NEWS הוא שחזר את התחושות הקשות במהלך התקופה הארוכה שנאלץ להיות במאסר, אחרי שבכלי הרכב שלו נמצאה שקית עם 50 גרם הרואין, שנשתלה שם לפי החשד. לדבריו, חוסר האונים שהוא היה מצוי בו, גרם לו למחשבות אובדניות. שני שוטרים, ועוד שני בני אדם נוספים הקשורים לניסיון ההפללה, נחקרו אתמול במחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) בחשד לבידוי ראיות ולשיבוש מהלכי משפט. הם נעצרו ויובאו לדיון בהארכת מעצר בבית משפט השלום בראשון לציון.

המקרה אירע לפני כחצי שנה, כשאדרי הגיע לאזור רמת חובב, במטרה לקנות כמות קטנה של חשיש מאדם בשם עטאף. "קבעתי עם הבחור, שאמר לי להגיע עד נקודה מסוימת", שחזר. אחרי שרכש את הסם הקל, החלה, לדבריו, "התנהלות מאוד חשודה". "התחלתי לחזור לבאר שבע. אחרי קילומטר ראיתי מחסום משטרתי, שלא היה שם לפני כן. עצרתי את הרכב, ומיד קפצו השוטרים, פתחו דלתות, שמו לי אזיקים בידיים. הייתי יחסית רגוע כי לא הבנתי על מה כל הרעש".

אדרי ההמום סיפר כי כל זאת קורה עוד לפני שהוא מבין במה הוא חשוד. "הוא (השוטר, י"ג) שואל אותי מה יש לי באוטו. אמרתי לו 'תפתח את המגירה ותמצא חתיכה קטנה של חשיש'. הוא פתח ומצא, ואמר לי: 'לא, יש לך פה עוד משהו'. אמרתי לו שאין לי שום דבר. באותה שנייה בא בלש אחר עם שקית ביד, שלא ראיתי אותה עד לאותו רגע ולא ידעתי מה התכולה שלה, ושאל אותי 'מה זה?'. אמרתי לו שאין לי מושג מה זה. פה הרגשתי את העולם קורס מתחתיי".

עוד על המקרה
חשד: שוטרים הורו לסוחר סמים לשתול הרואין ברכב של צעיר
המחדל המשטרתי שמחק אישום על החזקת 50 גרם הרואין

מה שהציגו לו השוטרים זו שקית ניילון ובה 50 גרם של הרואין, שנמצאה לכאורה בכלי הרכב שלו. לשוטרים הוא הבהיר כי אין לו קשר לעניין וכי הוא מאמין שהסם נשתל על ידי הסוחר שעמו נפגש קודם לכן. "זו הייתה תחושה מאוד מתסכלת. אמרתי לעצמי 'נקברתי, אין לי איך להוכיח'. הייתי בבלבול רציני".

מתן אדרי, הצעיר ששתלו אצלו הרואין. שי מכלוף, צילום מסך
" באותה שנייה בא בלש אחר עם שקית ביד, שלא ראיתי אותה עד לאותו רגע". אדרי/צילום מסך, שי מכלוף

השוטרים כאמור לא השתכנעו מגרסתו ולאחר כמה ימים הוגש נגדו כתב אישום חמור, והוא נותר מאחורי סורג ובריח. "אני לא יכול להמחיש את התחושה של בן אדם שלא עשה כלום, ושפתאום מפילים עליו ומנסים בכל דרך אפשרית לדחוף כאילו זה שלי. אתה מרגיש שבא לך למות", אמר. בהתייחסו לתקופת המאסר הוסיף: "לא ראיתי את עצמי מגיע למקום כזה. להיות עם אנשים שאתה לא יושב איתם ביומיום. בתחילת המעצר עוד הייתה לי תקווה, ובהמשך ניסיתי להשלים עם זה שאשב כמה שנים על דבר שלא עשיתי. אחר כך נהייתי מתוסכל – איך זה נתפס בכלל? כולך מבולבל וחנוק נפשית, אתה מנסה לעודד את עצמך ללא כלים. עברה לי כמה פעמים בראש המחשבה לשים קץ לכל הסיפור. לגמור את עצמי. אם זה בכדורים, אם זה בתלייה, אם זה בחתכים. אלו המקומות שאליהם הגעתי במחשבה". הוא הלין נגד הרשויות שלטענתו הפקירו אותו. "זו מערכת שאין בה עם מי לדבר, היא רואה אותך כמו אוויר. לא סופרת אותך בכלל. אתה כולה עוד אזרח", אמר.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה fiber ושדרגו את חווית הגלישה והטלוויזיה בזול!

בשיתוף וואלה פייבר

"אני שמח שהאמת יצאה לאור"

"הם הרסו לי את החיים, ואני שמח שכל מה שהם ניסו לבשל לי – הם יאכלו"

ההיפוך הגיע כמה חודשים אחרי המעצר בעזרתו של עורך דינו של אדרי, עמית ויצמן, שחשף כי אותו סוחר הוא שוהה בלתי-חוקי שמשתף פעולה עם המשטרה – ושאין אישור להפעילו כמקור. עו"ד ויצמן פנה לפרקליטות, שם מסרו לו כי הנושא בבדיקה. בסיומה, הכחישו רכז המודיעין והשוטרים שחקרו את אדרי את קיומו של משתף הפעולה. הסנגור לא הסתפק בכך, והגיש בקשה לגילוי ראיה. לאחר כשבועיים הוא קיבל את פלט השיחות, שחשף כי מיד לאחר שעטאף ירד מרכבו של אדרי, הוא התקשר אל רכז המודיעין של באר שבע.

כבר באותו יום הגיע עו"ד ויצמן אל לשכתו של השופט המחוזי נאסר אבו טהה, ועדכן אותו בפרטים החדשים. ביום שבו הגיעו הממצאים גם אל הפרקליטות, היא שחררה את אדרי, ארבעה חודשים לאחר שנעצר. בסופו של דבר הורשע אדרי, במסגרת הסדר טיעון, בעבירה של אחזקת חשיש. הוא נידון לחודש מאסר על תנאי. במקביל החל הבירור בנוגע לטענותיו של אדרי על הפללה מכוונת, ואתמול כאמור הגיעה החקירה נגד השוטרים והשניים הנוספים שנעצרו.

"אין לי מה להגיד לשוטרים האלה, אבל אני שמח שהאמת יצאה לאור ומקווה שזה לא יקרה לאף אחד", אמר אדרי על ההתפתחות בפרשה. "הם הרסו לי את החיים, ואני שמח שכל מה שהם ניסו לבשל לי – הם יאכלו".

עו"ד ויצמן התייחס אף הוא למעצר השוטרים ואמר: "לדעתי זו רעידת אדמה במשטרת ישראל. אנשי מודיעין מפלילים אדם בעבירת סמים חמורה, שבגינה יכול היה לרצות מספר שנות מאסר, ואף מעידים בבית משפט ומשקרים. זה כבר יותר מדי, אפילו בשביל משטרת ישראל". לדבריו, "מדובר בהתנהלות שערורייתית והגיעה העת שבתי משפט יבחנו לעומק אמינותם של שוטרים אשר מופיעים בפניהם מדי יום ויוציאו תחת ידם מסר ברור בעניין. אני מקווה שהתיק הזה יזעזע כל מערכת אכיפת החוק ויבהיר לשוטרים שהמטרה היא חקר האמת ולא סטטיסטיקת ההרשעות".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully