לאחר כשבועיים של הפגנות נרחבות בבנגקוק, מלך תיאלנד, פומיפון אדוניאדט, קרא היום (חמישי) לעמו "למלא את חובותיו למען הציבור, למען היציבות, למען הביטחון ולטובת האומה שלנו". המלך אמר את הדברים במהלך כינוס של מנהיגי המדינה בארמון המלכותי בהואה הין, מדרום לבירה בנגקוק, לרגל יום הולדתו שחל היום. עם זאת, הוא נמנע מהתייחסות מפורשת להפגנות ההמוניות.
במהלך ההפגנות נגד השלטון של ראשת הממשלה, יינגלוק שינאווטרה, חמישה בני אדם נהרגו בעימותים עם כוחות הביטחון. הצדדים הגיעו להסכמה על רגיעה למשך 24 שעות לרגל יום הולדתו של המלך הפופולרי, שחוגג 86 שנה, ונחשב לדמות אב לאומה התאילנדית.
עוד על ההפגנות בתאילנד:
תאילנד: המשטרה נסוגה, מפגינים צרים על בנייני הממשלה
אולטימטום לראש ממשלת תאילנד: "עזבי תוך 48 שעות"
המהומות בתאילנד: ראש הממשלה חולצה מההמון הזועם
בין הנוכחים באירוע היו ראשת הממשלה, ראשי זרועות הביטחון והמשטרה, פוליטיקאים בכירים ומנהיג האופוזיציה. המלכה, אשר שרדה התקף לב בחודש יולי האחרון, לא נצפתה באירוע. הנסיך יורש העצר, וג'ירלונגקורן, בירך את אביו לרגל יום הולדתו והבטיח למלא את משאלתו של אביו.
מנהיג המחאה, סות'פ תאוגסובן, סגן ראש הממשלה לשעבר, קרא ל"הפיכה עממית" ולהדחת המשטר. הוא הציע להקים את "מועצת העם" במקומה של הממשלה, אך לא הבהיר את אופן הפעולה של המועצה. ראשת הממשלה דחתה את ההצעה בטענה שהיא אינה חוקתית. תאק צ'לומטיארנה, פרופסור ממוצא תאילנדי באוניברסיטת קורנל בארה"ב העריך כי "המלך מבין את ההמולה. הוא בטוח דואג לגבי השפעתו ועד לאן היא תגיע".
חרף הצהרותיו של הנסיך בימים האחרונים, שקרא למפגינים לפתור את חילוקי הדעות בדרכי שלום, ההפגנות האלימות וההשתלטות על משרדי ממשלה נמשכו. "אם המלך היה עושה את זה, ודבר לא היה משתנה בשטח, זה היה מסכן את כל המורשת שלו", הוסיף תאק.
למלך בתאילנד אין כוחות פוליטיים רשמיים, אך הוא בעל השפעה עצומה על החיים במדינה. עם זאת, תומכי הממשלה טוענים כי גורמים בארמון המלכותי היו מעורבים בחקירה שהובילה להדחתו של ראש הממשלה לשעבר בשנת 2006, אחיה של ראשת הממשלה הנוכחי, וכי המלכה נכחה בהלוויה של גורם אופוזיציה בשנת 2008.