וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שנתיים למלחמה: כל האירועים, הטקסים וההפגנות לציון שבעה באוקטובר

עודכן לאחרונה: 7.10.2025 / 3:07

בקיבוצי עוטף עזה יורידו את הדגלים לחצי התורן באותה שעה בה החל אסון שבעה באוקטובר. מאוחר יותר תישמע צפירה אזרחית ברחבי הארץ, במהלכה תתקיים דקת דומייה. מוחים יפגינו מול בתי שרים וחברי כנסת מהקואליציה. את היום יחתום טקס המשפחות בפארק הירקון

מתחם ההנצחה לנרצחי הנובה. יוסי אלוני, פלאש 90
מתחם ההנצחה לנרצחי הנובה/פלאש 90
  • 02:52/טראמפ: "די בטוח שתהיה עסקה. חמאס הסכים לדברים מאוד חשובים"

    נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר הלילה כי גם לו יש קווים אדומים בשיחות עם חמאס ואם דברים מסויימים לא יקרו - היא לא תקרה, אך הוא הוסיף כי ארגון הטרור חמאס הסכים לדברים "מאוד חשובים". עוד אמר הנשיא האמריקני: "נתניהו היה חיובי ביחס לעסקה, כל המדינות העוסקות בזה היו חיוביות, זו עסקה שכולם באו יחד וישראל הייתה נהדרת". את הדברים אמר נשיא ארצות הברית בשיחה עם כתבים בבית הלבן.

  • 02:48/היום לפני שנתיים - החלה המתקפה הרצחנית בעוטף עזה

    בשעה 6:29 צפויים מספר אירועים לציון אירועי השבעה באוקטובר, בשעה בה התחילה המתקפה הרצחנית של חמאס נגד ישראל. בקיבוץ כפר עזה יורידו את הדגל לחצי התורן, חברי כיתת הכוננות ומשפחות הקיבוץ יישאו דברים. גם חברי קיבוץ נחל עוז יורידו את הדגל לחצי התורן בטקס מצומצם בקיבוץ ומסע אופניים בקריאה לשחרור החטופים של ארגון אחים לנשק יצא סמוך לאתר הנובה ברעים.


    בנוסף, בשעה 6:29 יחלו המחאות מול בתיהם של חברי האופוזיציה כשאזרחים יפגינו מול ביתו של שר הביטחון ישראל כ"ץ ביישוב כפר אחים ומול ביתו של חבר הכנסת אריאל קלנר בחיפה.

    בשעה 7:10 המחאות ימשיכו מול בתיהם של חברי הכנסת והשרים מהקואליציה. המפגינים יגיעו אל ביתו של שר המשפטים יריב לוין במודיעין, אל ביתו של השר רון דרמר בירושלים, אל ביתו של השר יואב קיש בהוד השרון, אל ביתו של שר החוץ גדעון סער בנס ציונה, אל ביתה של שרת התחבורה מירי רגב בראש העין ולביתו של יו"ר ועדת חוץ וביטחון לשעבר יולי אדלשטיין.

    בשעה 9:45 תחל מחאת הנשים שתכלול מיצגי מחאה להחזרת החטופים והחטופה בכיכר דיזינגוף שבתל אביב ובכיכר פריז שבירושלים, בקריאה למימוש ההסכם. בשתי המקומות יעמדו במשותף בצפירה האזרחית לציון שנתיים לטבח שבעה באוקטובר שתושמע בשעה 10:00.

    בשעה 15:30 טקס לזכר נרצחי אירועי הטבע והמוזיקה בחניון רעים, ובשעה 18:00 תתקיים עצרת לציון אירועי השבעה באוקטובר ברחבת הספורטק בכרמי גת. ב-18:30 יתקיים מפגש קהילתי בחדר האוכל של כרמי גת.

    בשעה 21:00 יתכנסו בכיכר החטופים בתל אביב ומול מעון ראש הממשלה בירושלים לאירוע הקרנת הטקס לציון שנתיים לאירועי השבעה באוקטובר שיחל בשעה 21:30. טקס הזיכרון הלאומי שאירגנה תנועת "קומו" ומשפחות שבעה באוקטובר הוא הטקס הלאומי היחיד שיתקיים השנה לציון האסון. הטקס, שיערך בפארק הירקון, יועבר בשידור חי בכל ערוצי התקשורת המרכזיים בישראל וכן בהקרנות קהילתיות ברחבי העולם. את הטקס ינחו צחי הלוי ואשירה גרינברג, רעייתו של סגן-אלוף תומר גרינברג, מפקד גדוד 13 של גולני שנפל בקרב בעזה בסוף שנת 2023.

    בין האמנים שיקחו חלק השנה בטקס: אסתר רדא, ברי סחרוף, דניאל וייס, הדג נחש, התקווה 6, יובל רפאל, ירדנה ארזי, נועם קלינשטיין, עדן גולן, עדן חסון, עמיר בניון, ריטה, ריקי גל, רמי קלינשטיין, שירי מימון, שלום חנוך, שלומי שבת, שלמה ארצי, תמיר גרינברג.

    אירועי הקרנה של הטקס ייערכו בכיכר החטופים בתל אביב ומול מעון ראש הממשלה בירושלים.

    בשעה 22:00 שורד השבי עידן אלכסנדר יגיע לפגישה עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בחדר הסגלגל.

    זירת מסיבת הנובה כשבועיים לאחר שבעה באוקטובר/פלאש 90, יוסי זמיר

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully