מדינות המערב החלו להפעיל לחץ ישיר על נשיא סוריה בשאר אסד: רוסיה וצרפת הצטרפו הערב (שבת) לארה"ב, בריטניה ומדינות נוספות בקריאה לנשיא סוריה בשאר אסד להיענות לדרישת עמו ולהפסיק את האלימות נגד המפגינים.
לפחות 13 בני אדם נהרגו במהלך היום כשכוחות הביטחון פתחו באש לעבר המשתתפים בהלוויות הרוגי ההפגנות ביום שישי. סוכנות הידיעות הצרפתית דיווחה כי ייתכן שביום שישי, שהיה האלים ביותר מאז פרצו המהומות, נהרגו יותר ממאה מפגינים.
אל תפספס
סוכנות הידיעות הצרפתית דיווחה עוד כי רוסיה האיצה בבת בריתה להחיל את הרפורמות הפוליטיות במדינה. ממשרד החוץ הרוסי נמסר, כי רוסיה רואה בסוריה כ"חברה", אך היא "עדיין מודאגת מהתגברות המתח והסימנים המראים על עימות שיגרום סבל לאנשים חפים מפשע".
עוד נמסר, כי "אנחנו משוכנעים כי רק דיאלוג בונה והחלה של רפורמות פוליטיות, כלכליות וחברתיות נרחבות שתוביל ההנהגה הסורית, יוכלו להוביל ליציבות ולהתפתחות דמוקרטית". מוסקבה קראה לממשלת סוריה "ולכל הקבוצות הפוליטיות והחברתיות לעצור את האלימות ולהמשיך לחפש אחר פתרונות הוגנים לבעיות קיימות".
גם צרפת הצטרפה לקריאה. ממשרד החוץ הצרפתי נמסר, כי פריז "מודאגת מאוד" וכי "על הרשויות בסוריה לעצור השימוש באלימות כלפי אזרחיה. אנו קוראים להם בשנית להתחייב ללא דיחוי לדיאלוג פוליטי כולל ולהשיג את הרפורמות אותן דורש העם הסורי".
ארגון "אמנסטי אינטרנשיונל" קרא אף הוא להפסקת האלימות בסוריה ומסר כי הרשויות במדינה "הגיבו שוב לקריאות שלוות לשינוי, בכדורים ואלות. עליהם לעצור מידית את המתקפות על מפגינים שלווים ובמקום זאת לאפשר לאזרחים הסורים להתאגד בחופשיות כפי שדורש החוק הבינלאומי".
בתגובה לאלימות הקשה שמפעילים כוחותיו של אסד כלפי המפגינים, התפטרו שני חברי פרלמנט סורים - חליל רפאעי ונאסר חרירי. בנוסף, התפטר גם המופתי של מחוז דרעא, רזק עבד א-רחמן אבו זיד.