גופת גבר יהודי אנגלי, כבן 45 אב ל-7 ילדים, אותרה (ראשון) מוטלת עם סימני אלימות ביער ליד העיר, בנסיבות שטרם התבררו. בקהילה היהודית אומרים כי החשד הוא רצח אבל המשטרה המקומית שחוקרת, טרם קבעה רשמית חשד לפלילים. החטיבה הבינלאומית של זק"א בפיקודו של ברוך נידם מטפלת בשיחרור הגופה ובהעברתה לקבורה.
אהרון בן הרוש, מנהל המשלחת וסגן ראש סניף איחוד הצלה באומן מסר בצאת החג: "במהלך החג טופל מקרה של אדם שאותר מוטל ללא רוח חיים ביער. נסיבות המקרה בבדיקה. עסקני איחוד הצלה באומן פועלים מול הרשויות לשחרור גופתו לקבורה בהקדם ככל הניתן"
בתוך כך, יותר מ-60 עריקים נעצרו מאז יום ראשון האחרון במעברי הגבול, רבים מהם חרדים שהיו בדרכם לאומן לקראת ראש השנה. רוב המעצרים בוצעו בנתב"ג, במהלך ניסיונות יציאה מהארץ, ומעצרים נוספים נרשמו במעבר טאבה. בצה"ל לא מסרו מספרים רשמיים או פילוח של העצורים.
מדי שנה מגיעים לאומן שבאוקראינה עשרות אלפי חסידי ברסלב מישראל ומהעולם כדי להתפלל בציון רבי נחמן מברסלב. השנה, על רקע האכיפה נגד עריקים, הפכה הנסיעה לנקודת לחץ רגישה במיוחד בקהילה.
רבנים בכירים בברסלב קראו למי שעלולים להיעצר שלא להגיע לנתב"ג ולא לנסות להסדיר את מעמדם רק לצורך הטיסה. במקביל, עלתה בקהילה יוזמה לא רשמית לקיים תפילות ראש השנה בכלא הצבאי אם לא תתאפשר הנסיעה, בניסיון להפעיל לחץ ציבורי ותפעולי על צה"ל.
