וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אות "לפיד אברהם" הוענק לשגריר ארה"ב בישראל מייק האקבי

מוזיאון הסובלנות ירושלים העניק להאקבי את האות היוקרתי ביותר שלו, כהוקרה על עשרות שנות תמיכה בישראל, חיזוק היחסים בין המדינות ומנהיגותו במהלך העימות האחרון עם איראן. האות הוענק במסגרת אירוע לציון 250 שנה לעצמאות ארה"ב

מייק האקבי שגריר ארה"ב בישראל ולצדו לארי מייזל יו"ר מוזיאון הסובלנות. איל מרילוס, באדיבות המצולמים
מייק האקבי שגריר ארה"ב בישראל ולצדו לארי מייזל יו"ר מוזיאון הסובלנות/באדיבות המצולמים, איל מרילוס

שגריר ארצות הברית בישראל, מייק האקבי, קיבל את אות "לפיד אברהם" (Torch of Abraham Award), האות היוקרתי ביותר שמעניק מוזיאון הסובלנות ירושלים. האות הוענק לו במסגרת אירוע Freedom 250 הרשמי של שגרירות ארצות הברית בירושלים, שנערך לציון 250 שנה לעצמאות ארה"ב.

האקבי זכה באות כהוקרה על עשרות שנות תמיכתו בישראל ובעם היהודי, על תרומתו לחיזוק הברית בין ארצות הברית לישראל ועל מנהיגותו במהלך שנה של שיתוף פעולה הדוק בין שתי המדינות, לרבות במהלך העימות האחרון עם איראן.

את האות העניק לארי א. מייזל, יו"ר ומייסד-שותף של מוזיאון הסובלנות ירושלים, שתיאר את האקבי כידיד נאמן של ישראל, שתמיכתו בה נותרה עקבית לאורך שנות פעילותו הציבורית.

אירוע Freedom 250 הרשמי של שגרירות ארצות הברית בירושלים, שנערך לציון 250 שנה לעצמאות ארה"ב/באדיבות המצולמים, איל מרילוס

"לאורך הקריירה הציבורית הענפה שלו ובביקוריו הרבים בישראל, הפגין השגריר האקבי אהבה יוצאת דופן למדינת ישראל ולעם היהודי", אמר מייזל. "הוא הכיר בעקביות בקשר ההיסטורי של העם היהודי לארץ הזו ועמד לצידנו בנחישות."

מייזל התייחס גם לתמיכתו הפומבית של האקבי בישראל במהלך העימות האחרון עם איראן, שבמהלכו נרשם שיתוף פעולה צבאי ואסטרטגי נרחב בין ארצות הברית לישראל.

"באחד הרגעים המשמעותיים ביותר בהיסטוריה המשותפת שלנו, השגריר האקבי עמד לצד העם היהודי ומדינת ישראל", אמר מייזל. "הוא נותר קול חזק ובלתי מתפשר למען ישראל ולמען הברית בין ארצות הברית לישראל."

עוד בוואלה

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

לכתבה המלאה

מייק האקבי שגריר ארה"ב בישראל/באדיבות המצולמים, איל מרילוס

אות "לפיד אברהם" מוענק לאישים שמנהיגותם משקפת את ערכי הליבה של המוזיאון, בהם סובלנות, ערבות הדדית, כבוד האדם ודיאלוג משמעותי. לאורך השנים הוענק האות לאישים שפעלו לקידום שיתופי פעולה, למאבק בשנאה ולחיזוק היחסים בין קהילות ומדינות.

זו השנה השנייה ברציפות שבה שגרירות ארצות הברית בירושלים מקיימת את אירוע יום העצמאות הרשמי שלה בשיתוף מוזיאון הסובלנות. השנה נערך האירוע תחת הכותרת Freedom 250, לציון 250 שנות עצמאות אמריקאית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully